07-16-2013, 08:45 PM | المشاركة رقم: 36 | ||||||
| ايه رايكو فى الفلافل 55555555555555555555555 | ||||||
جديد المواضيع في قسم أطباق رئيسية |
|
07-16-2013, 08:46 PM | المشاركة رقم: 37 | ||||||
| اليكم طريقه رهبيه للفلافل (الطعميه )ومقاديرها كالتالي : (نقع الحمص الناشف لمده 12ساعه ) 2 كاس حمص (حب ) كاس بقدونس وك***ه خضراء كاس شبت بصل اخضر فلفل اخضر حار بيكربونات الصوديوم بيكنج باودر (3 روس ثوم -2بصل (حسب الرغبه ) ملعقتين كبيرة دقيق رشة من السمسم - 5 أكواب زيت للقلي 2/ملعقه كبيره ملح _2/ملعقه صغيره فلفل صغيره _2/ملعقه صغيره بهارات _1/ملعقه صغيره ك***ه مطحونه _نصف ملعقه صغيره كمون الطريقه 1/يطحن الحمص المنقوع بالخلاط 2/يفرم البصل والثوم ثم يضاف الي الحمص (الخليط)ويضاف الدقيق 3/يضاف الك***ه والبقدونس الى الخليط ويضاف البيكنج باودر والبيكربونات الصودا والسمسم إلى خليط الفلافل 4/يضاف البهارات والملح الي خليط الفلافل وتعجن جيدا ثم تترك في الثلاجة لمده تتاروح مابين الساعه والنصف الي ساعتين و تكور باليد حتى تحمر من الوجهين. و يقلي بشكل يدوي ملاحظه (يمكن استخدام اله خاصه للفلافل اثناء تكويرها في الزيت) تقدم الفلافل عادة كحشو لرغيف من الخبر) وتؤكل سندويتشات الفلافل ساخنة مع سلطة الطحينة أو الخضراء اوالمخللات ) بالهنا والشفاوممكن الفول بدل من الحمص منقوووووووووووووووووول:eh_s( 15): ارجو تثبيت الموضوع | ||||||
07-18-2013, 12:38 PM | المشاركة رقم: 38 | ||||||
| مشكوووووور والله يعطيك الف عافيه لانك عرفتينا على المأكولات المصرية | ||||||
07-19-2013, 06:34 PM | المشاركة رقم: 39 | ||||||
| بالهنا والشفا والبقيه تاتى يا عطوره | ||||||
07-19-2013, 06:44 PM | المشاركة رقم: 40 | ||||||
| كيكة من جمالها وطعامتها مش هطبلوا تعملوها...تعالوا بسرعة مستنيين إيه؟! السلام عليكم ورحمة الله وبركاته مساء البرتقان عليكوا كلكم...عملت من كام يوم كيكة برتقان بس تحففففففففففة لو عملتوها مرة مش هتبطلوا تعملوها..وأحلى من الجاهز مليون مرة أسيبكم مع المقادير والصور المقادير: 6بيض 3 كوب دقيق 2 كوب سكر 1 كوب إلا شوية زيت) يعني ما تملوش الكوباية( 1 كوب عصير بتقال 2 معلقة كبيرة بشر برتقال 2 معلقة صغيرة بيكنج بودر باكو فانيليا * أول حاجة هنحط البيض والسكر والفانيليا مع بعض ونخفقهم شوية على السرعة الأولى لحد ما البيض يبدأ يمتزج مع السكر وبعدين نعلي على السرع التانية لحد ما البيض يتضاعف ويبأة كريمي والصورة هتوضحلكوا هنا بعد ما بدأ السكر يمتزج مع البيض هنا لما البيض بأة كريمي * بعدين هنضيف الزيت تدريجيا مع استمرار الخفق *بعدين هنضيف عصير البرتقال تدريجيا مع استمرار الخق بعدين هنضيف بشر البرتقال * الأول هنخلط الدقيق مع البيكنج بودر وبعدين هنضيفهم تدريجيا على الخليط ده الكل النهائي للعجينة هنصب العجينة في صينية كبيرة مدهونة زيت ...لازم الخليط ما يعديش نص الصينية...يعني يوصل لنص الصينية أو أقل شوية...ولو فضل شوية حطيه في صينية صغيرة أو في صواني الكب كيك هندخلها فرن متشغل قبلها بربع اعة على درجة حرارة 180 وده شكلها بعد ما خرجت من الفرن ودول للحبااااااااااااااااااااا اااااااااايب منقول من مطبخ غاده | ||||||
07-20-2013, 03:59 PM | المشاركة رقم: 41 | ||||||
| حلوى كتير تسلم اديكي حبيبتي اشجان | ||||||
07-20-2013, 04:02 PM | المشاركة رقم: 42 | ||||||
| 2222222222222222222 ياريت الموضوع يثبت للفائده | ||||||
الكلمات الدلالية (Tags) |
اطلبى , اه...اطلبى , بتحبي , تلاقى , فيه , نفسك , وتدللي , وش |
|