11-06-2013, 11:23 AM | المشاركة رقم: 1 | |||||||||||||||||||||||||||||
| ||||||||||||||||||||||||||||||
خبز البطاطا الحلوة بالخطوات مصورةخبز البطاطا الحلوة بالخطوات مصورة السلام عليكم ورحمة الله وبركاته مسسـآآئكم // صبـآآحكم~||..رضى من الله ان شاءلله تكونوا بخير اقدم لكم خبز البطاطا الحلوة تم تصغير هذه الصورة. إضغط هنا لرؤية الصورة كاملة. الحجم الأصلي للصورة هو 640 * 427. تم تصغير هذه الصورة. إضغط هنا لرؤية الصورة كاملة. الحجم الأصلي للصورة هو 640 * 426. بيضة فى درجة حرارة الغرفة من 6 ل 7 اكواب دقيق الطريقة امزجى البطاطا المهروسة مع البيضة مع اللبن الرايب مع السكر مع الخميرة مع الزيت و الزبدة اضيفى كوب واحد دقيق ثم قلبى اضيفى الملح و قلبى جيدا و اضيفى باقى الدقيق تدريجيا رشى السطح اللى بتشتغلى عليه بالدقيق و اعجينى العجينة لغاية لما تبقى متجانسة تماما و شكليها على شكل كورة و غطيها بالسوليفان فى بولة مدهونة بالزيت مع دهان وجه العجينة و اتركيها تخمر لغاية ما يتضاعف حجمها فى مكان دافىء بعد مايتضاعف حجمها قسميها قسمين و قسمى كل قسم 8 كور صغيرة جهزى 2 صينية مفروشة بورق الزبدة و شكلى العجينة لكور بالطريقة المبينة فى الصور ادناه بعد كده غطيها لمدة 20 دقيقة قبل ماتخبزيهم سخنى الفرن قبل الخبز ب 10 دقائق قبل ماتدخليهم الفرن رشى عليهم رشة دقيق للزينة و اخبزيهم لمدة 20 او 25 دقيقة مع قلب الصينية فى منتصف وقت الخبيز عشان السوى يكون متساوى من كل الجهات برديها بعد كده على رف سلك و ممكن تحتفظى بيهم فى الفريزر لو حبيتى تعيدى تسخينهم قبل التقديم غطيهم بالفويل كويس و سخنيه 5 او 7 دقائق اختبار تضاعف العجينة 1 كوب بطاطا حلوة مهروسة دافئة 2 كوب لبن رايب فى درجة حرارة الغرفة 1/4 كوب زيت نباتى 3 ملاعق زبدة سايحة و بعدين سبيها فى درجة حرارة الغرفة تبرد 1/4 كوب سكر 2 بكتة خميرة فورية 2 و نصف معلقة صغيرة ملح خبز البطاطا الحلوة بالخطوات مصورة مواضيع قد تعجبك:
| ||||||||||||||||||||||||||||||
جديد المواضيع في قسم معجنات و سندويشات و فطائر |
|
الكلمات الدلالية (Tags) |
البطاطا , الحلوة , بالخطوات , خبز , مصورة |
|