11-06-2013, 11:21 AM | المشاركة رقم: 1 | |||||||||||||||||||||||||||||
| ||||||||||||||||||||||||||||||
طريقة تحضير خبز الزبيب و القرفةطريقة تحضير خبز الزبيب و القرفة خبز الزبيب و القرفة اسعد الله مسسآآآئكم // صبــآآآحكم بكل خير بيضة نصف كوب عين جمل مجروش خشن للتزين ربع كوب سكر الطريقة امزجى المكونات الجافة مع بعض (الدقيق - السكر - القرفة - الخميرة- الملح) امزجى البيض و الزبدة و اللبن الرايب او الحليب الكامل الدسم و قلبى كويس و اعجنى لغاية لما تتجانس العجينة افضلى اعجنى لغاية لما تبقى مطاطية حطى العين جمل و الزبيب عليها و اعجنيهم معاها حطيها فى بولة مدهونة و غطيها كويس عشان تخمر لمدة ساعة او ساعةو نصف لما العجينة تخمر رشى دقيق على السطح اللى بتشتغلى عليه اقسمى العجينة نصفين و افرديهم بالنشابة (الشوبك) قسمين متساوين افرشى على وش النصف الأول معظم خليط السكر و القرفة بتوع التزين و سيبى معلقتين عشان الآخر افردى فوقها النصف التانى من العجينة و لفيها كأنها سويسرول هاتى معلقة زيت نباتى و امسحى بايديك على العجينة من برة و غطيها بالسولفان كويس سبيها تخمر تانى ساعة سخنى الفرن 10 دقائق حضرى صينية عليها ورقة زبدة او مدهونة و مرشوشة دقيق حطى الرغيف عليها و اخبزيها فى حرارة 180 لمدة 20 دقيقة و بعدين افتحى الفرن و اقلبى الصينية عشان السوى يكون واحد لمدة 30 دقيقة تانين اول لما تتخبز طلعيها و هى سخنة رشى عليها خليط السكر و القرفة 3 و نصف كوب دقيق (ممكن تستعملى منهم كوب دقيق كامل) 4 معالق صغيرة سكر 1 1/4 معلقة صغيرة ملح 2 معلقة صغيرة خميرة فورية 3 معالق زبدة 1/2 كوب لبن رايب و ممكن حليب كامل الدسم بدلا منه 3/4 كوب ماء فاتر 2 معلقة صغيرة قرفة بودرة 3/4 كوب زبيب (ممكن يكونوا كوب لو حبيتى) 2 ملعقة قرفة بودرة طريقة تحضير خبز الزبيب و القرفة مواضيع قد تعجبك:
| ||||||||||||||||||||||||||||||
جديد المواضيع في قسم معجنات و سندويشات و فطائر |
|
الكلمات الدلالية (Tags) |
الزبيب , القرفة , تحضير , خبز , طريقة , و |
|