العودة   منتديات شبكة حياة > حياتك > المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ > معجنات و سندويشات و فطائر
التسجيل التعليمـــات المجموعات التقويم مشاركات اليوم البحث

طريقة تحضير خبز الزبيب و القرفة

طريقة تحضير خبز الزبيب و القرفة طريقة تحضير خبز الزبيب و القرفة طريقة تحضير خبز الزبيب و القرفة خبز الزبيب و القرفة اسعد الله مسسآآآئكم

معجنات و سندويشات و فطائر

إضافة رد
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 11-06-2013, 11:21 AM   المشاركة رقم: 1
الصورة الرمزية
الصورة الرمزية ام زياد العنزى
الكاتبة:
اللقب:
عضوة مميزة
عرض البوم صور ام زياد العنزى  
معلومات العضوة

التسجيل: 5-9-2013
العضوية: 77810
الدولة: السعودية
المشاركات: 1,000
بمعدل : 0.24 يوميا
معدل التقييم:

الحالة:
ام زياد العنزى غير متواجد حالياً

افتراضي

طريقة تحضير خبز الزبيب و القرفة


طريقة تحضير خبز الزبيب و القرفة

طريقة تحضير خبز الزبيب و القرفة




خبز الزبيب و القرفة


اسعد الله مسسآآآئكم // صبــآآآحكم
بكل خير
خبز الزبيب و القرفة ممتاز للإفطار و العشاء و فى المدرسة مع الأولاد











بيضة




نصف كوب عين جمل مجروش خشن



للتزين

ربع كوب سكر



الطريقة

امزجى المكونات الجافة مع بعض

(الدقيق - السكر - القرفة - الخميرة- الملح)

امزجى البيض و الزبدة و اللبن الرايب او الحليب الكامل الدسم و قلبى كويس و اعجنى لغاية لما تتجانس العجينة

افضلى اعجنى لغاية لما تبقى مطاطية

حطى العين جمل و الزبيب عليها

و اعجنيهم معاها

حطيها فى بولة مدهونة و غطيها كويس عشان تخمر

لمدة ساعة او ساعةو نصف

لما العجينة تخمر

رشى دقيق على السطح اللى بتشتغلى عليه

اقسمى العجينة نصفين

و افرديهم بالنشابة (الشوبك)

قسمين متساوين

افرشى على وش النصف الأول معظم خليط السكر و القرفة بتوع التزين

و سيبى معلقتين عشان الآخر

افردى فوقها النصف التانى من العجينة و لفيها كأنها سويسرول

هاتى معلقة زيت نباتى و امسحى بايديك على العجينة من برة

و غطيها بالسولفان كويس

سبيها تخمر تانى ساعة


سخنى الفرن 10 دقائق

حضرى صينية عليها ورقة زبدة او مدهونة و مرشوشة دقيق

حطى الرغيف عليها

و اخبزيها فى حرارة 180

لمدة 20 دقيقة

و بعدين افتحى الفرن و اقلبى الصينية عشان السوى

يكون واحد لمدة 30 دقيقة تانين

اول لما تتخبز طلعيها و هى سخنة رشى عليها خليط السكر و القرفة



3 و نصف كوب دقيق (ممكن تستعملى منهم كوب دقيق كامل) 4 معالق صغيرة سكر 1 1/4 معلقة صغيرة ملح 2 معلقة صغيرة خميرة فورية 3 معالق زبدة 1/2 كوب لبن رايب و ممكن حليب كامل الدسم بدلا منه 3/4 كوب ماء فاتر 2 معلقة صغيرة قرفة بودرة 3/4 كوب زبيب (ممكن يكونوا كوب لو حبيتى) 2 ملعقة قرفة بودرة

طريقة تحضير خبز الزبيب و القرفة

طريقة تحضير خبز الزبيب و القرفة





مواضيع قد تعجبك:


رد مع اقتباس
جديد المواضيع في قسم معجنات و سندويشات و فطائر


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO