03-08-2013, 01:22 AM | المشاركة رقم: 1 | |||||||||||||||||||||||||||||
| ||||||||||||||||||||||||||||||
خبز الزبيب و القرفةخبز الزبيب و القرفة ممتاز للإفطار و العشاء و فى المدرسة مع الأولاد بيضة نصف كوب عين جمل مجروش خشن للتزين ربع كوب سكر الطريقة امزجى المكونات الجافة مع بعض (الدقيق - السكر - القرفة - الخميرة- الملح) امزجى البيض و الزبدة و اللبن الرايب او الحليب الكامل الدسم و قلبى كويس و اعجنى لغاية لما تتجانس العجينة افضلى اعجنى لغاية لما تبقى مطاطية حطى العين جمل و الزبيب عليها و اعجنيهم معاها حطيها فى بولة مدهونة و غطيها كويس عشان تخمر لمدة ساعة او ساعةو نصف لما العجينة تخمر رشى دقيق على السطح اللى بتشتغلى عليه اقسمى العجينة نصفين و افرديهم بالنشابة (الشوبك) قسمين متساوين افرشى على وش النصف الأول معظم خليط السكر و القرفة بتوع التزين و سيبى معلقتين عشان الآخر افردى فوقها النصف التانى من العجينة و لفيها كأنها سويسرول هاتى معلقة زيت نباتى و امسحى بايديك على العجينة من برة و غطيها بالسولفان كويس سبيها تخمر تانى ساعة سخنى الفرن 10 دقائق حضرى صينية عليها ورقة زبدة او مدهونة و مرشوشة دقيق حطى الرغيف عليها و اخبزيها فى حرارة 180 لمدة 20 دقيقة و بعدين افتحى الفرن و اقلبى الصينية عشان السوى يكون واحد لمدة 30 دقيقة تانين اول لما تتخبز طلعيها و هى سخنة رشى عليها خليط السكر و القرفة 3 و نصف كوب دقيق (ممكن تستعملى منهم كوب دقيق كامل) 4 معالق صغيرة سكر 1 1/4 معلقة صغيرة ملح 2 معلقة صغيرة خميرة فورية 3 معالق زبدة 1/2 كوب لبن رايب و ممكن حليب كامل الدسم بدلا منه 3/4 كوب ماء فاتر 2 معلقة صغيرة قرفة بودرة 3/4 كوب زبيب (ممكن يكونوا كوب لو حبيتى) 2 ملعقة قرفة بودرة خبز الحلاوة و الشكولاتة هو نوع من المخبوزات الغربية ولا يحتوى عادة على الحلاوة الطحينية ولكن أحد عشاق الخبز و هو من اصل غربىاضاف الحلاوة الطحينية كلمحة عربية للوصفة الإسم الأصلى لهذا الخبز البابكا الكمية تنتج رغيفين فى حجم التوست الكبير ممكن تقسمى الكمية بالنصف لو حبيتى عشان تعملى رغيف واحد فانيليا بشر ليمونة للتزين بيضة مخفوقة للحشو 1/2 كجم حلاوة طحينية مكسرة قطع 1/2 كجم شكولاتة مبشورة 1/2 كوب زبيب كوب مكسرات محمصة تحميص خفيف (عشان تكون صحية) يفضل عين جمل و ممكن اى حاجة حتى لو سودانى و ممكن خليط رشة قرفة (اختيارى لمحبى القرفة) امزجى كل مكونات العجينة اعجنيها كويس حطيها فى بولة مدهونة و غطيها كويس اوييي بالسوليفان و سبيها فى التلاجة لمدة 5 او 6 ساعات قسمى العجينة بعد كده لقسمين (رغيفين) افردى النصفين بالنشابة و افردى الحشوة بالتساوى على كل نصف لفى كل نصف كأنه سويس رول بالسكينة قطعى في كل رول تقطيع عرضى بدون ماتنزلى لآخر الرغيف يعنى كأنك بتقطعى سويس رول من غي ما تفصليه خالص عن الرول شيلى كل رول و حطيه فى قالب توست مبطن بورق زبدة غطيهم بفوطة نظيفة و حطيهم يخمروا فى مكان دافىء لمدة 45 دقيقة سخنى الفرن اهنى وجه الرغيفين بالبيضة المخفوقة حطى القوالب تتخبز لمدة 45 دقيقة طلعيها بعد كده تبرد على رف سلك ملحوظة : ممكن تحتفظى بأحد القوالب فى الفريزر لحين الإستخدام سخنى القطعة اللى حاتقدميها مغطاة بفويل قبل التقديم تقدم دافئة و ليس ساخنة 6 اكواب دقيق 2 باكتة خميرة فورية 3/4 كوب سكر 3 بيض فى درجة حرارة الغرفة 1 1/3 كوب حليب دافىء 1/2 معلقة ملح 14 معلقة زبدة فى درجة حرارة الغرفة مواضيع قد تعجبك:
| ||||||||||||||||||||||||||||||
جديد المواضيع في قسم معجنات و سندويشات و فطائر |
|
03-08-2013, 01:55 AM | المشاركة رقم: 2 | ||||||
| كالعادة ابداع رائع وطرح يستحق المتابعة شكراً لك بانتظار الجديد القادم دمتى بكل خير | ||||||