منتديات شبكة حياة

منتديات شبكة حياة (http://www.hayah.cc/forum/)
-   أطباق رئيسية (http://www.hayah.cc/forum/24/)
-   -   وش نفسك فيه ... اطلبى وتدللي (http://www.hayah.cc/forum/t5515.html)

اشجان الحسن 08-31-2013 04:12 PM


:star_level1:صنية الجلاش باللح
اولا المقادير
عجينه الجلاش (البقلاوه)
نصف كيلو مفروم معصج بالطريقه المعروفه
سمن
مقادير الوجه
2 كوب حليب كبير
بيضتان
مكعب مرقه دجاج
ملح فلفل
الطريقه


نعصج اللحم ونحضره ونتركه جانبا وطبعا طريقه العصاج معروفه



نقسم العجينه بالنظر كده نصفان
نصف نلفه بفوطه حتى لا ينشف ونستخدم الاخر


نحضر صينيه وندهنا بالسمن
ونضع فوقها ورقتان جلاش وندهنها بسيط بالسمن بواسطه الفرشاه



http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29548.png


ونضع فوقها ورقتان اخرتان طبعا لو الورق اطول من الصينيه نقوم بثنيه من الجنب هكذا


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29549.png


وهكذا بين كل ورقتان مسحه بسيطه بالسمن الى ان تنتهى الورقات نضيف العصاج هكذا
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29550.png


نضع فوق العصاج باقى الورقات اللى لفناها بفوطه وبنفس الطريقه السابقه ورقتان وبينهم مسحه خفيفه سمن
وعند الأنتهاء من رص الطبقات نقطع الجلاش هكذا بطرف سكين حامى
والسبب حتى يتغلغل السائل اللى حنصبه فوقه وايضا لسهوله التقطيع


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29551.png


طبعا يكون الحليب دافئ ونضع عليه البيض ومكعب الدجاج والملح والفلفل ونضرب جيدا هكذا
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29552.png


نضيف السائل للصينيه بمنتهى الهدوء وتحرك الصينيه بخفه لتوزيع السائل فيها بشكل متساوى


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29553.png


ملحوظه مهمه
لنجاح الصينيه والحصول على نتيجه رائعه يفضل تركها هكذا قبل دخولها الفرن حوالى عشر دقائق حتى تتشرب جيدا من السائل وبعدها نضعها فى الفرن تلت ساعه حتى تلاحظى انتفاخ الطبقات ونضج السائل وتماسكه
وتحمر من الوجه


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29554.png


لو اردتيها طريه غطيها فور خروجها من الفرن وهى ساخنه والعكس لو تحبيها مقرمشه


وتفضلن ياغاليات


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29555.png


يارب يعجبكووووووووووووو

عطر الورد79 08-31-2013 04:29 PM

اكيد اشجان و يا ريت لو تكون على مائدتي عشان افطر بيها

اشجان الحسن 09-01-2013 04:48 PM

بالف هنا وشفا عطوره واحلى منها كمان

عطر الورد79 09-01-2013 06:18 PM

شهية : صينية المكرونة بمكعبات الباذنجان ..بالصور
 

شهية : صينية المكرونة بمكعبات الباذنجان ..بالصور
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته



صينية المكرونة بمكعبات الباذنجان ..بالصور

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/30411.png





المقادير:

- كيس مكرونة نصف كيلو

- 4 حبات باذنجان

- 4\1 كيلو زيتون اسود خالى من البذر

- 1و2\1 كيلو طماطم او علبتين كبار صلصة طماطم

- 1 بصلة مبشورة

- 4 ملاعق كبار زيت للصلصة

- زيت لتحمير الباذنجان

- دقيق للباذنجان

- ملح حسب الرغبة

- جبنة موزاريلا

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/30412.png

الطريقة:

- تسلق المكرونة وتصفى من الماء ثم نسخن الزيت ونضع عليه البصلة المبشورة ونحركها الى ان يصفر لونها

- ثم نضع الطماطم المضروبة فى الخلاط مع قليل من الماء بعد ان تتسبك وتنضج نضع لها الملح والزيتون والريحان ونطفى عليها

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/30413.png


- يقطع الباذنجان مكعبات ويغطى بالدقيق ويحمر فى الزيت ثم يوضع على ورق لامتصاص الزيت

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/30414.png


- نضع جزء من الصلصة على المكرونة ونقلبها جيدا

- ثم نضع نصف مقدار المكرونة فى صينية فرن

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/30415.png


- ونضع فوقها جزء من الباذنجان وقطع الجبن الموزاريلا ثم جزء من الصلصة

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/30416.png


- ثم نكرر الطبقات بوضع المكروة والباذنجان ضم الصلصة ثم الجبنة ثم ندخل الصينية الى الفرن الى ان تسيح الجبنة ,
تقريبا من 20 دقيقة الى نصف ساعة


الشكل النهائى
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/30417.png


بالهناء ةالعافيه

اشجان الحسن 09-01-2013 07:27 PM

الله عليكى حلووووووووووووووووووووه تسلمىىىىىىىىىىىى

عطر الورد79 09-01-2013 11:57 PM

الله اسلمك اشجان

اشجان الحسن 09-02-2013 12:38 AM

ايه الاكله الى جايه مين يعملها


الساعة الآن 07:04 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO