:star_level1:صنية الجلاش باللح اولا المقادير عجينه الجلاش (البقلاوه) نصف كيلو مفروم معصج بالطريقه المعروفه سمن مقادير الوجه 2 كوب حليب كبير بيضتان مكعب مرقه دجاج ملح فلفل الطريقه نعصج اللحم ونحضره ونتركه جانبا وطبعا طريقه العصاج معروفه نقسم العجينه بالنظر كده نصفان نصف نلفه بفوطه حتى لا ينشف ونستخدم الاخر نحضر صينيه وندهنا بالسمن ونضع فوقها ورقتان جلاش وندهنها بسيط بالسمن بواسطه الفرشاه http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29548.png ونضع فوقها ورقتان اخرتان طبعا لو الورق اطول من الصينيه نقوم بثنيه من الجنب هكذا http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29549.png وهكذا بين كل ورقتان مسحه بسيطه بالسمن الى ان تنتهى الورقات نضيف العصاج هكذا http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29550.png نضع فوق العصاج باقى الورقات اللى لفناها بفوطه وبنفس الطريقه السابقه ورقتان وبينهم مسحه خفيفه سمن وعند الأنتهاء من رص الطبقات نقطع الجلاش هكذا بطرف سكين حامى والسبب حتى يتغلغل السائل اللى حنصبه فوقه وايضا لسهوله التقطيع http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29551.png طبعا يكون الحليب دافئ ونضع عليه البيض ومكعب الدجاج والملح والفلفل ونضرب جيدا هكذا http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29552.png نضيف السائل للصينيه بمنتهى الهدوء وتحرك الصينيه بخفه لتوزيع السائل فيها بشكل متساوى http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29553.png ملحوظه مهمه لنجاح الصينيه والحصول على نتيجه رائعه يفضل تركها هكذا قبل دخولها الفرن حوالى عشر دقائق حتى تتشرب جيدا من السائل وبعدها نضعها فى الفرن تلت ساعه حتى تلاحظى انتفاخ الطبقات ونضج السائل وتماسكه وتحمر من الوجه http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29554.png لو اردتيها طريه غطيها فور خروجها من الفرن وهى ساخنه والعكس لو تحبيها مقرمشه وتفضلن ياغاليات http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29555.png يارب يعجبكووووووووووووو |
اكيد اشجان و يا ريت لو تكون على مائدتي عشان افطر بيها |
بالف هنا وشفا عطوره واحلى منها كمان |
شهية : صينية المكرونة بمكعبات الباذنجان ..بالصور شهية : صينية المكرونة بمكعبات الباذنجان ..بالصور السلام عليكم ورحمة الله وبركاته صينية المكرونة بمكعبات الباذنجان ..بالصور http://www.hayah.cc/forum/imgcache/30411.png المقادير: - كيس مكرونة نصف كيلو - 4 حبات باذنجان - 4\1 كيلو زيتون اسود خالى من البذر - 1و2\1 كيلو طماطم او علبتين كبار صلصة طماطم - 1 بصلة مبشورة - 4 ملاعق كبار زيت للصلصة - زيت لتحمير الباذنجان - دقيق للباذنجان - ملح حسب الرغبة - جبنة موزاريلا http://www.hayah.cc/forum/imgcache/30412.png الطريقة: - تسلق المكرونة وتصفى من الماء ثم نسخن الزيت ونضع عليه البصلة المبشورة ونحركها الى ان يصفر لونها - ثم نضع الطماطم المضروبة فى الخلاط مع قليل من الماء بعد ان تتسبك وتنضج نضع لها الملح والزيتون والريحان ونطفى عليها http://www.hayah.cc/forum/imgcache/30413.png - يقطع الباذنجان مكعبات ويغطى بالدقيق ويحمر فى الزيت ثم يوضع على ورق لامتصاص الزيت http://www.hayah.cc/forum/imgcache/30414.png - نضع جزء من الصلصة على المكرونة ونقلبها جيدا - ثم نضع نصف مقدار المكرونة فى صينية فرن http://www.hayah.cc/forum/imgcache/30415.png - ونضع فوقها جزء من الباذنجان وقطع الجبن الموزاريلا ثم جزء من الصلصة http://www.hayah.cc/forum/imgcache/30416.png - ثم نكرر الطبقات بوضع المكروة والباذنجان ضم الصلصة ثم الجبنة ثم ندخل الصينية الى الفرن الى ان تسيح الجبنة , تقريبا من 20 دقيقة الى نصف ساعة الشكل النهائى http://www.hayah.cc/forum/imgcache/30417.png بالهناء ةالعافيه |
الله عليكى حلووووووووووووووووووووه تسلمىىىىىىىىىىىى |
الله اسلمك اشجان |
ايه الاكله الى جايه مين يعملها |
الساعة الآن 07:04 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO