11-04-2013, 05:27 PM | المشاركة رقم: 1 | |||||||||||||||||||||||||||||
| ||||||||||||||||||||||||||||||
شوربه الجبن الشيدرشوربه الجبن الشيدر المقادير :- • معلقة صغيرة بهارات • معلقة صغيرة ملح • معلقة صغيرة فلفل • 3 معالق كبيرة زبدة • 3 معالق كبيرة دقيق • 3 أكواب لبن • 1 حبة بصل مقطعة قطع صغيرة جداً • 3 أكواب شوربة فراخ أو لحمة • 1/2 كيلو جبنة شيدر مبشورة الطريقة:- 1. دوّبي الزبدة في إناء على النار، وضيفي إليها البصل وقلبيه كويس لمدة 5 دقائق أو لغاية ما تلاقي إن البصل لون بقي ذهبي. 2. لما تلاقي إن البصل لونه بقي ذهبي ضيفي إليه الدقيق مع التقليب المستمر لغاية ما الدقيق لونه يبقي ذهبي، ضيفي إليه الشوربة واللبن بالتدريج مع استمرار التقليب علشان الدقيق ما يكلعكش منك، سيبيهم على النار لمدة 5 دقائق أو لغاية ما يغلوا. 3. اطفي البوتاجاز وسيبي الخليط علشان يبرد، بعد كده اضربيه في الخلاط كويس، بعد كده حطيه في حلة ورجعيه على النار مرة أخرى وضيفي إليه الجبنة مع استمرار التقليب لمدة 5 دقائق علشان الجبنة تدوب مع إضافة الملح والفلفل والبهارات، حطي الشوربة في أطباق الشوربة شوربه الجبن الشيدر مواضيع قد تعجبك:
| ||||||||||||||||||||||||||||||
جديد المواضيع في قسم مقبلات و سلطات |
|