06-13-2013, 08:40 PM | المشاركة رقم: 1 | |||||||||||||||||||||||||||
| ||||||||||||||||||||||||||||
اجمد الدجاج بالكاري فى أكياس لوكاجمد الدجاج بالكاري فى أكياس لوك اجمد الدجاج بالكاري فى أكياس لوك المقادير دجاجه مغسوله جيدا وتدعك بالملح والدقيق لابعاد الزفره... راسثوم مطحون ملعقه صغيره لكلمن ملح. فلفل اسود.كمون رشة كزبره نا شفه ملعقتان كارى تكون مليانه . ملعقه هرد(كركم). 3حباتلكل من بطاطس متوسطه جزر وكوسه مقطعه الى مكعبات كيس صغير بازلاء مفرزه زبده عصير 7 ليمونات بنزهير او عصير ليمونتان كبيره واحد كيسلوك الخاص بالفرن طريقة التحضير نضع عصير الليمون والبهارات والثوم مع بعض ونخلطها جيدا نحضر الدجاجه ونعمل فيها شقوق فى كل مكان ثم نضع عليها من الخليط ونحاول ادخال الخليط داخل شقوق الدجاجه ثم نضعها فى الكيس ونضعها على صينيه.. فى نفس الخليط المتبقى ضعى البطاطس والكوسه والجزر والبازلاء وتخلط جيدا ثم توزع داخل الكيس مع سكب باقى الخليط ان وجد.. نحضر الزبده ونقطع قطعا صغيره ونوزعها داخل الكيس بعد ذالك نغلق الكيس جيدا ثم نحدث شقوق صغيره فى الكيس من اعلى لكى لاينفجر (من اعلى انتبهى لكى لايتسرب الخليط من الكيس) ثم ادخليها فى الفرن لمدة ساعه ونصف واذا اردتيها مهريه اتركيها ساعتان. بعد نضجها اخرجيها من الفرن وقدميها كم تحبى. انا اعمل معها رز ابيض يجنن واليكم الطريقه: طبعا تبقى شوى مويه فى كيس الدجاج وهى عباره عن ماء الدجاج والخضار مع البهارات وطعمها روعه انا قبل ماتستوى الدجاجه بقليل اخرق الكيس من تحت واصفى المويه فى زبديه وارجع الدجاجه الفرن . فى القدر احمص حبة هيل وحبة قرنفل وعود قرفه ثم اسكب ماء الدجاج واضع الارزوقليل من الملح وقليل من الماء العادى حسب كمية الارز. اتركه على النار الى ان ينضج ثم اضع الارز فى سيرفيس واضع فوقه الدجاجه وازينه بالخضار وبالهناء والعافيه. اجمد الدجاج بالكاري فى أكياس لوك اجمد الدجاج بالكاري فى أكياس لوك مواضيع قد تعجبك:
| ||||||||||||||||||||||||||||
جديد المواضيع في قسم أطباق رئيسية |
|
08-13-2013, 11:25 PM | المشاركة رقم: 2 | ||||||
| يسلمووووووو حبيبتي عالوصفة الحلوة دمـــــتي بخير.. | ||||||
08-14-2013, 01:36 AM | المشاركة رقم: 3 | ||||||
| مشكووورة ويعطييك العااافيه اختي | ||||||
الكلمات الدلالية (Tags) |
أكياس , اجمد , احمي , الدجاج , بالكارى , بالكاري , فى , لوك |
|