منتديات شبكة حياة

منتديات شبكة حياة (http://www.hayah.cc/forum/)
-   أطباق رئيسية (http://www.hayah.cc/forum/24/)
-   -   صينينه كوسه باللحمه تجنن فى الفرن , طريقة عمل صينينه كوسه باللحمه (http://www.hayah.cc/forum/t43084.html)

عتيبية شرقاوية 06-01-2013 12:33 AM

صينينه كوسه باللحمه تجنن فى الفرن , طريقة عمل صينينه كوسه باللحمه
 
بسم الله


المكونات
=====
=====

انا بقول مكونات مو مقادير لان كل وحده براحتها فى الكميات

لحم فلتو
كوسة
1بطاطس
طماطم
بصل
فلفل رومى
ثوم مفروم
معلقه صغيره زبده
2 معلقة صلصه
2 مكعب مرقه
توابل ( ملح-فلفل أسود-بهارات لحم-زنجبيل مطحون-ورق لورى مطحون)


الطريقه
====
====

نقطع اللحم قطع صغيره انا استخدمت فلتو علشان مايأخذ وقت فى النضج
بياخذ نفس وقت نضج الكوسة
لكن لو انتى يا بطه <<تراها تمدح
راح ستخدمى نوع لحم بياخد وقت
ياليت تقومى بسلقه نص سلق قبل وضعها مع الكوسة
وتقومى بنفس الخطوات القادمه (بسسسس تكون اللحمه نص سلق)


http://www.hayah.cc/forum/hayahimgcache/1/5502hayah.jpg

ننضف الكوسة ونغسلها ونقطعها حلقات نفس اللي بالصوره

http://www.hayah.cc/forum/hayahimgcache/1/5503hayah.jpg


نقطع الطماطم والبصل والفلفل الرومى مكعبات
ومعهم معلقه ثوم مفروم نفس اللي بالصوره


http://www.hayah.cc/forum/hayahimgcache/1/5504hayah.jpg

نضع 2 معلقة كبيره صلصه و2 مكعب المرقه والتوابل نفس اللي بالصوره


http://www.hayah.cc/forum/hayahimgcache/1/5505hayah.jpg


نضع كوب كبير ماء على الخلطه ونقبلهم نفس اللي بالصوره


http://www.hayah.cc/forum/hayahimgcache/1/5506hayah.jpg


نقطع 1 حبه كبيره بطاطس و1 حبه كبيره بصله شرائح نفس اللي بالصوره


http://www.hayah.cc/forum/hayahimgcache/1/5507hayah.jpg


فى صينيه او طاجن او بايركس اللى يعجبنا
نضع شرائح البطاطس والبصل نفس اللي بالصوره ( الخطوه هذي اختياري )
لان انا بصراحه حطيتها حمايه للحمه احسن تتحرق ههههههههه
انا متأكده ان هذا ماراح يحصل بس علشان الوسواس القهرى
اللى عند روشا يبطل يوسوس ويرتاح شويه والصينية فى الفرن ههههههههه


http://www.hayah.cc/forum/hayahimgcache/1/5508hayah.jpg


نضع اللحمه فوق البطاطس بتاعت الوسواس القهرى هههههههههه نفس اللي بالصوره


http://www.hayah.cc/forum/hayahimgcache/1/5509hayah.jpg


نضع جزء من الخلطه السابق تحضيرها نفس اللي بالصوره
فوق اللحمه اللى فوق البطاطس حقت الوسواس القهرى ههههههههههه


http://www.hayah.cc/forum/hayahimgcache/1/5510hayah.jpg


نضع الكوس ةنفس اللي بالصوره فوق اللحمه اللى وش؟؟!
كملوا انتوا ههههههههههههه


http://www.hayah.cc/forum/hayahimgcache/1/5511hayah.jpg


نضع باقى الخلطه كلها فوق الكوسة نفس اللي بالصوره
نضع المعلقه الصغيره الزبده ( معلقة صغيره علشان تبقى خفيفه )
وانتى بعد براحتك يا قمره فى كميه الدهون


http://www.hayah.cc/forum/hayahimgcache/1/5512hayah.jpg



ونغطى الصينيه بالفويل
وندخلها الفرن حوالى ساعه الا ربع او ساعه على حسب راحتك يا قمر
لحد ما تستوى نفس اللي بالصوره حتى توصل للسوى المطلوب نشيل الفويل


http://www.hayah.cc/forum/hayahimgcache/1/5513hayah.jpg


وندخلها الفرن تانى تكمل سوى وتتشرب
لحد ما يتحمر وجهها بالشكل ده

http://www.hayah.cc/forum/hayahimgcache/1/5514hayah.jpg


وهذا الشكل النهائى لاحلى واخف صينية لحم فلتو بالكوسة


http://www.hayah.cc/forum/hayahimgcache/1/5515hayah.jpg


انا قدمتها مع ارز بالشعريه وسلطه خضراء
و انتى بقى يا قمره براحتك فى تقديمها

أوتار حساسة 06-04-2013 02:29 AM

يسلموووووووو حبيبتي عالوصف الحلوة


الساعة الآن 12:18 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO