العودة   منتديات شبكة حياة > حياتك > المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ > أطباق رئيسية
التسجيل التعليمـــات المجموعات التقويم مشاركات اليوم البحث

طريقة عمل الممبار ..المصري وبالصور......

طريقة عمل الممبار ..المصري وبالصور...... طريقة عمل الممبار ..المصري وبالصور...... السلام عليكم موضوعي هو طريقة عمل الممبار ..المصري وبالصور...... [B][SIZE=4][COLOR=darkred]طريقة عمل الممبار ..المصري وبالصور......[/COLOR][/SIZE][/B][CENTER] [/CENTER]

أطباق رئيسية

إضافة رد
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 09-09-2013, 08:10 AM   المشاركة رقم: 1
الصورة الرمزية
الصورة الرمزية بنت الخير
الكاتبة:
اللقب:
عضوة متخصصة
عرض البوم صور بنت الخير  
معلومات العضوة

التسجيل: 5-10-2008
العضوية: 68
المشاركات: 519
بمعدل : 0.09 يوميا
معدل التقييم:

الحالة:
بنت الخير غير متواجد حالياً

افتراضي

طريقة عمل الممبار ..المصري وبالصور......


طريقة عمل الممبار ..المصري وبالصور......

السلام عليكم
موضوعي هو
طريقة عمل الممبار ..المصري وبالصور......

[B][SIZE=4][COLOR=darkred]طريقة عمل الممبار ..المصري وبالصور......[/COLOR][/SIZE][/B][CENTER]
[/CENTER]

[B][FONT=Simplified Arabic][SIZE=5][CENTER] [I][SIZE=4][COLOR=green][FONT=arial][B]هنعمل الممبار او الفوراغ او الاعماءبعد الغسيل والكحت والنقع فى الملح والخل[/B][/FONT]


[FONT=arial][B]الحشوه تختلف من شخص لاخر انا احب لما تكون الممبار ضانى ان يدخل فى الحشو لحمه مفرومه[/B][/FONT]


[FONT=arial][B]وقليل من الطماطم المقطعه مكعبات[/B][/FONT]



[FONT=arial][B]انما فى الممبار البقرى[/B][/FONT]


[FONT=arial][B]خليط من الطماطم المسبكه او صلصه [/B][/FONT]


[FONT=arial][B]بصل مقطع[/B][/FONT]


[FONT=arial][B]شبت+بقدونس+كسبره+فلفل اخضر[/B][/FONT]


[FONT=arial][B]ارز مصرى غير منقوع[/B][/FONT]



[FONT=arial][B]طماطم مقطعه مكعبات صغيره[/B][/FONT]



[FONT=arial][B]زيت[/B][/FONT]

[/COLOR][/SIZE][/I][/CENTER]
[I][SIZE=4][COLOR=green]
[/COLOR][/SIZE][/I][I][SIZE=4][COLOR=green][CENTER]
[/CENTER]
[/COLOR][/SIZE][/I][CENTER][I][SIZE=4][COLOR=green][FONT=arial][B]شطه+ملح+فلفل+اى توافل تفضليها على خلطه [B](((كيلو نصف ممبار معها حوالى 3 كيلو ارز))[/B][/B][/FONT] [/COLOR][/SIZE][/I]

[URL="http://3.bp.blogspot.com/_VV97kxm3WRI/SXF3xCBPyUI/AAAAAAAAItc/eYowwjCpE_s/s400/5.jpg"][IMG]http://3.bp.blogspot.com/_VV97kxm3WRI/SXF3xCBPyUI/AAAAAAAAItc/eYowwjCpE_s/s400/5.jpg[/IMG][/URL]
[I][SIZE=4][COLOR=green][FONT=arial][B]نخلط كل المكونات مع بعضها ونبتدى فى حشو الممبار بعد تقطيعه الى الطول المناسب[/B][/FONT]



[FONT=arial][B]انا مش بربط الممبار لانه اول ما بينزل فى الماء بيقفل من الاطراف[/B][/FONT]



[/COLOR][/SIZE][/I][URL="http://4.bp.blogspot.com/_VV97kxm3WRI/SXF3lxx1O2I/AAAAAAAAItU/CgwwZzK6OQA/s400/4.jpg"][IMG]http://4.bp.blogspot.com/_VV97kxm3WRI/SXF3lxx1O2I/AAAAAAAAItU/CgwwZzK6OQA/s400/4.jpg[/IMG][/URL]
[I][SIZE=4][COLOR=green][FONT=arial][B]طبعا ده جزء من الممبار[/B][/FONT]




[FONT=arial][B]نضعه فى الماء المغلى مع اضافه الملح[/B][/FONT]





[/COLOR][/SIZE][/I][URL="http://4.bp.blogspot.com/_VV97kxm3WRI/SXF3d9rBWWI/AAAAAAAAItM/ug91owdpd-k/s400/33.jpg"][IMG]http://4.bp.blogspot.com/_VV97kxm3WRI/SXF3d9rBWWI/AAAAAAAAItM/ug91owdpd-k/s400/33.jpg[/IMG][/URL]
[I][SIZE=4][COLOR=green][FONT=arial][B]نتركه حتى ينضج تقريبا ساعه الا ربع[/B][/FONT]


[FONT=arial][B]نطلع الممبار من الحله [/B][/FONT]






[/COLOR][/SIZE][/I][FONT=arial][SIZE=4][COLOR=green][B][I]ونحطه فى مصفى حتى ينشف تماماا من الماءمهمه الخطوه دى
[/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][URL="http://3.bp.blogspot.com/_VV97kxm3WRI/SXF3SZq2RjI/AAAAAAAAItE/Hu0WQ-XbXDk/s400/2.jpg"][IMG]http://3.bp.blogspot.com/_VV97kxm3WRI/SXF3SZq2RjI/AAAAAAAAItE/Hu0WQ-XbXDk/s400/2.jpg[/IMG][/URL]
[I][SIZE=4][COLOR=green][FONT=arial][B]نحمر الممبار فى زيت ساخن من كل الجوانب حتى يكتسب اللون الذهبى[/B][/FONT]



[FONT=arial][B]ونطلعه على ورق مطبخ حتى يمتص الزيت الزائد[/B][/FONT]








[FONT=arial][B]وده شكله النهائى[/B][/FONT]




[/COLOR][/SIZE][/I][URL="http://2.bp.blogspot.com/_VV97kxm3WRI/SXF3HdxR9zI/AAAAAAAAIs8/j3WewJFXW9U/s400/2.jpg"][IMG]http://2.bp.blogspot.com/_VV97kxm3WRI/SXF3HdxR9zI/AAAAAAAAIs8/j3WewJFXW9U/s400/2.jpg[/IMG][/URL]
[FONT=arial][SIZE=4][COLOR=green][B][I]وده من الداخل احمر وفى نفس الوقت طرى من الطماطم المقطعه والبصل[/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][URL="http://1.bp.blogspot.com/_VV97kxm3WRI/SXF2-UT8hFI/AAAAAAAAIs0/YT4oR2P0xpk/s400/1.jpg"][IMG]http://1.bp.blogspot.com/_VV97kxm3WRI/SXF2-UT8hFI/AAAAAAAAIs0/YT4oR2P0xpk/s400/1.jpg[/IMG][/URL]


[FONT=arial][SIZE=4][COLOR=green][B][I]علشان التحمير[/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[/CENTER]
[/SIZE][/FONT][/B]



شكراً لكم و انتظر ردودكم :)

مواضيع قد تعجبك:


رد مع اقتباس
جديد المواضيع في قسم أطباق رئيسية

قديم 09-09-2013, 02:15 PM   المشاركة رقم: 2

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
مشرفة أولى


افتراضي

االله عليه بيشهي
تسلم اديك بنت الخير



رد مع اقتباس

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO