منتديات شبكة حياة

منتديات شبكة حياة (http://www.hayah.cc/forum/)
-   مقبلات و سلطات (http://www.hayah.cc/forum/39/)
-   -   صوص الديمى جلاس و تعلمى تحضير صوص الديمى جلاس , اعداد صوص الديمى جلاس (http://www.hayah.cc/forum/t75087.html)

ملاك ع الارض 04-02-2013 03:55 PM

صوص الديمى جلاس و تعلمى تحضير صوص الديمى جلاس , اعداد صوص الديمى جلاس
 


صوص الديمى جلاس و تعلمى تحضير صوص الديمى جلاس 2013 , اعداد صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس


http://www.hayah.cc/forum/hayahimgca...71850hayah.jpg

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم


المقادير:

- عظم بتلو 5 كيلو
- بصل 2 كيلو
- كرفس1/2 كيلو
- كرات1/2 كيلو
- جزر 1 كيلو
- صلصله طمام معلقه كبيره اختيارى
- طماطم فرش 1/2 كيلو اختياري
- 200 جرام دقيق
- قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى
- معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية

- حوالى جالون او اربع لترات مياه


الطريقة :

- نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى

- نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق

- يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق -- ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق .
- ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره .

- ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة )
- ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات

ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها .
واستعمليها مع اى صنف من اصناف اللحوم



ملحوظة

- الصوصات البنى فى اغلب المطاعم مصنوعة من اللحوم نفسها

- يعنى لما تقومى بعمل عرق روستو( روزبيف = تربيانكو)مش بيطلع عندك صوص ؟؟؟

- لما بتحضرى فيلييه او بقتيك موش بيطلع عندك صوص طبيعى ؟؟؟

- ملعقة دقيق شوية كريمة لبانى(ساور كريم) يديكى صوص احلى واطعم مليون مرة من الديمى جلاس ...

الصوص المتبقية من اللحوم نفسهاأفضل ...


الساعة الآن 10:43 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO