|
| أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
04-01-2013, 06:21 PM | المشاركة رقم: 1 | |||||||||||||||||||||||||||
| ||||||||||||||||||||||||||||
العجينة الاساسية للازانيا والكانيلونى والتورتيلينى والرافيولى والترياتلى و البابرتلىالعجينة الاساسية - كيلو دقيق – 10 ج ملح – 8 : 9 بيضات – 4 ملى زيت زيتون او - 3 بيضات – ½ كيلو دقيق – ملح الطريقة : - نضع فى طبق الدقيق والملح ونضع بيضة ونقلب وبعدين نضع بيضة ونقلب وهكذا لحد مايخلص البيض وتتكون العجينة ونتركها ترتاح نصف ساعه - ثم نضعها فى الماكينة المخصوص مثل اللى فى الصورة او نفردها بالنشابة ونبدء نضع الماكينة مثلا على رقم 10 ثم 9 ثم 8 وهكذا الى ان نرققها حسب الطلب - وبعدين نستخدم العجينة ونقطعها حسب الرغبة الرافيولى المقادير : - عجينة لازانيا السابق شرحها – 300 ج جبنة ريكوتا او قريش – 10 ج زعتر مفروم – 50 ج بصل – سبانخ سوتية الطريقة : - نخلط الجبنة بالزعتر بالسبانخ - نفرد العجينة ونقطعها دوائر بالقطاعه ونضع نص معلقة صغيرة من الحشو ونقفلها زى القطايف - وندوس على اطرافها بالشوكة التورتلينى - عجينة لازانيا السابق شرحها – لحمة بيفى بالخضار الطريقة : - نقطع اللحمة قطع صغيرة جدا ونشوحها فى الزيت مع كل المقادير بدون ماء هى حتنزل مايتها وتستوى فيها - ثم نضع كل الخليط فى الخلاط او الكبة ونضربه كويس قوى ونحشى بيها - نفرد العجينة ونقطعها دوائر بالقطاعه ونضع نص معلقة صغيرة من الحشو ونقفلها زى القطايف - وبعدين نجيب الطرفين ونلفهم حوالين صباعنا ونلزقهم مع بعض ترياتلى - عجينة لازانيا السابق شرحها الطريقة : - نضع العجينة فى الماكينة المخصوص مع وضع الوش النخصوص وحتكون شرايط مثل الاسباجتى ببارتلى - عجينة لازانيا السابق شرحها الطريقة : - نضع العجينة فى الماكينة المخصوص مع وضع الوش النخصوص وحتكون شرايط مثل الاسباجتى بس اتخن من الاسباجتى واتخن من الترياتلى ملحوظه طريقة الاحتفاظ بالعجينة - بعد عمل العجينة وتقطيعها ممكن استخدامها مباشرة عادى بالسلق فى ماء وملح وشوية زيت - او لحفظها بعد تقطيعها بنضعها فى الهواء لتانى يوم لحد ماتنشف وتبقى زى اللى بنشتريها - وبعدين تضعيها فى اكياس نايلون او نضعها فى صينية كبيرة مستطيلة ونغطيها مثلا بقطعه قماشة الكانلونى - عجينة لازانيا السابق شرحها - بشاميل الحشو: - لحمة بيف - بصلة – جزرة – 1 كرات – 1 كرفس – ملح وفلفل الطريقة: - نقطع اللحمة قطع صغيرة جدا ونشوحها فى الزيت مع كل المقادير بدون ماء هى حتنزل مايتها وتستوى فيها - ثم نضع كل الخليط فى الخلاط او الكبة ونضربه كويس قوى ونحشى بيها - نقطع العجينة مستطيلات ونضع على طلرف كل مستطيل معلقة كبيرة من الخليط ونلفها ونضعها فى صينية ونرصص جنبها باقى الكانيلونى ونضع بشاميل على الوش ونرش جبنة وندخله الفرن اللازانيا بالخضار - عجينة لازانيا السابق شرحها الحشو: - بصلة – جزرة – 1 كرات – 1 كرفس – 1 كوسة – 200ج بسلة - 250 ج فاصوليا – زعتر – ملح وفلفل – زيت زيتون – جبنة بارميزان - جوزة الطيب – بشاميل الطريقة : - نقطع العجينة مستطيلات مثل اللازانيا ونسلقها عادى فى ماء وملح وزيت ثم نشيلها فورا من الماء المغلى الى ماء بارد او فيه مكعبات ثلج - نجهز القالب نضع راقة لازانيا ثم طبقة خضار ثم بشاميل ثم نضع راقة لازانيا ثم طبقة خضار ثم بشاميل - وهكذا على ان تكون اخر طبقة بشاميل ونرش الجبنة وندخلها الفرن لحد ما الجبنة تسيح طريقة عمل الحشو : نضع فى المقلاية الزيت ثم البصل المفروم ثم الجزر المقطع صغير ثم البسلة ثم الكرات ثم الكرفس ثم الفاصوليا كله يتشوح كويس قوى ونضع ملح وفلفل مواضيع قد تعجبك:
| ||||||||||||||||||||||||||||
جديد المواضيع في قسم معجنات و سندويشات و فطائر |
|
الكلمات الدلالية (Tags) |
الاساسية , البابرتلى , العجينة , للازانيا , و , والترياتلى , والرافيولى |
|