العودة   منتديات شبكة حياة > حياتك > المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ > معجنات و سندويشات و فطائر

كيفية تحضير الكريب

كيفية تحضير الكريب الكريب هو أحد الوجبات السريعه اللتي إنتشرت مؤخراً في المطاعم المصريه حيث حصل علي إعجاب الكثير في الشارع المصري فبالرغم من أنه

معجنات و سندويشات و فطائر

إضافة رد
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 02-24-2013, 04:41 PM   المشاركة رقم: 1
الصورة الرمزية
الصورة الرمزية اميرة الليالي
الكاتبة:
اللقب:
مشاركة نشطة
عرض البوم صور اميرة الليالي  
معلومات العضوة

التسجيل: 18-2-2013
العضوية: 66166
المشاركات: 548
بمعدل : 0.12 يوميا
معدل التقييم:

الحالة:
اميرة الليالي غير متواجد حالياً

جديد

كيفية تحضير الكريب


الكريب هو أحد الوجبات السريعه اللتي إنتشرت مؤخراً في المطاعم المصريه حيث حصل علي إعجاب الكثير في الشارع المصري فبالرغم من أنه أحد الأطعمه الجاهزه و اللتي دائماً يحذر منها الأطباء لأنها تحتوي علي الكثير من الدهون إلا أن هذا النوع بالتحديد يكون أكثر فائده من غيره من الوجبات السريعه و هو نوع من أنواع السندوتشات و لكن مكوناته لا توضع في اي نوع من انواع الخبز بل تصنع لها عجينه مخصوصه لها و بعد الانتهاء من تحضير هذه العجينه يمكنك وضع اي مكونات بداخلها في النهايه و علي الرغم من ان هذا النوع يعتبر من الوجبات السريعه و لكنه يحتوي علي العديد من العناصر الغذائيه اللتي يمكنك ان تتحكم بها كما تشاء





كيفية تحضير الكريب scaled.php?server=818&filename=f945fa4819hw9.jpg&res=medium







المقادير

- كوب لبن
- كوب دقيق
- بيضة
- ربع معلقة ملح .. ولو الكريب حلو يبقى سكر
- شوية زيت

طريقة التحضير :

- اول حاجة تنخلوا الدقيق والملح فى طبق كبير للعجن
- ضعى البيضة وشوية لبن وقلبى شوية بعصا خشبية أفضل
- ضعى شوية لبن كمان وقلبى لغاية ما تبقى عجينة ناعمة
- ضعى الزيت وبقيت اللبن وقلبى كمان لحد ما تبقى ناعمة
- بعد كدة تسيبوا العجينة لمدة ساعة فى الهوا

- بعد كدة هتجيبوا صنية تيفال و تحطوا فيها شوية زيت
- وتحطوا العجينة بالمقاس اللى انت هتاكلوا
- تستنى لحد ما يتحمر القعر قليلا

هنقول مثلا انكم هتعملوه سوسيس
- بعد ما تضعوا العجينة واتعملت هتحط شوية جبنة رومى عليها لو مابتحبوش بلاش
- بعد كدة هتحط السوسيس أو اى اكل انت عاوزة
- بعد كدة هتحط المايونيز وبعدية الكاتشب على طريقة التوزيع
- وتسيبوا على النار لحد ما يستوى بعد كدة تلف العجينة او الساندوتش
طبعا هتقولوا ازاى
- العجينة فى الاول مفرودة وهتحط عليها الاكل كله اوكى .. بعد كدة اتنيها نصين واتنيها كمان لتبقى على شكل ربع .

- ممكن تحطها شوية فى الفرن عشان تمسك كويس لو حبيت






مواضيع قد تعجبك:


رد مع اقتباس
جديد المواضيع في قسم معجنات و سندويشات و فطائر

قديم 05-02-2014, 03:42 PM   المشاركة رقم: 2

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:


افتراضي رد: كيفية تحضير الكريب

شكرا جزيلا لك على المعلومات


رد مع اقتباس
قديم 05-02-2014, 08:39 PM   المشاركة رقم: 3

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
ﻣ̷ﺷ̶͠ڕﻓ̨ة ﻣ̷ﻣ̲̌يّزًة


Smile رد: كيفية تحضير الكريب

جزاكي الله خيرا أميرة الليالي وبارك الله فيكي ومجهود رائع تشكري عليه وهذة الصور لكريب أنا اللي عملاه بالدقيق الصحي بدل الدقيق العادي والسكر الصحي أو العسل بدل السكر العادي وما بحطش زيت في الأول بس بشرط أسخن الطاسة الغير لاصقة حلو جدا جدا عشان تفيد حبايبنا بس بصراحة كنت بعملو بالبركة لحد ما ألاقي القوام مناسب فكويس أنك جبتلنا المقادير مظبوط يسلموااااا





رد مع اقتباس
قديم 06-06-2014, 07:07 PM   المشاركة رقم: 4

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
مشاركة حيوية


افتراضي رد: كيفية تحضير الكريب

شكرا على المجهود الرائع


رد مع اقتباس

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO