العودة   منتديات شبكة حياة > حياتك > المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ > مقبلات و سلطات
التسجيل التعليمـــات المجموعات التقويم مشاركات اليوم البحث

طريقة عمل الترمس

طريقة عمل الترمس اليوم جيبالكم مش اكلة ولا طبخة هو شئ من المقبلات او المسليات او التسالي زي الب او الفصفص او الفول السوداني هو

مقبلات و سلطات

إضافة رد
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 09-03-2013, 11:19 PM   المشاركة رقم: 1
الصورة الرمزية
الصورة الرمزية أوتار حساسة
الكاتبة:
اللقب:
عضوية التاج الذهبي
عرض البوم صور أوتار حساسة  
معلومات العضوة

التسجيل: 16-12-2013
العضوية: 42800
الدولة: هناك حيث الألم والأمل !!
المشاركات: 7,608
بمعدل : 1.56 يوميا
معدل التقييم:

الحالة:
أوتار حساسة غير متواجد حالياً

افتراضي

طريقة عمل الترمس


اليوم جيبالكم مش اكلة ولا طبخة

هو شئ من المقبلات او المسليات او التسالي زي الب او الفصفص او الفول السوداني

هو الترمس


طريقة عمل الترمس 57897hayah.jpg

بكسر التاء مش بضمها

يعني مش الترمس الخاص بالشاي
والقهوة


واحنا عندنا بمصر الترمس من الاساسيات في الصيف والاعياد


ياسلام علي الترمس وانت بتتمشي علي كرنيش النيل ولا كورنيش اسكندرية


في الصيف باليمون والملح وفي الجنينة ياسلام روعة


المهم


اولا احنا بنشترية من عند العطار او من السوبر ماركت


يعني انا شرياه من كارفور بيكون معبأ في اكياس الكيس حوالي كيلو


بتلقية في منطقة التوابل


او اسألي علية البائع اللي بيبع التوابل في السوبر ماركت


وعلي فكرة في منه الحلو والمر


بس هنا انا لقيت الحلو وده بيتاكل على طول بعد السلق


اما المر لازم غيري علية يومين او تلاتة بعد السلق


والمر مفيد جدا لمرضي السكر


اولا بنجيب الترمس وننقية ونغسلة


وبعدين ننقعة ليلة كاملة يعني من بليل للصبح


ودي الصورة




طريقة عمل الترمس 57898hayah.jpg


وفي الصبح هتلقية زاد الضعف او اكتر


يعني لو كيلو هتلقيه حوالي 2 كيلو


ودي الصورة بعد ماتنقع ليلة كاملة



طريقة عمل الترمس 57899hayah.jpg


وعلي فكرة لازم لازم يتنقع ليلة

علشان ما يغبش في
السلق يعني لو منقعتهوش ممكن يقعد طول اليوم يتسلق


وبعدين في الصبح بنغير المية وبعدين نحطة في حلة ونسلقه علي النار


حوالي ساعتين او ساعتين الا ربع وممكن اقل


يعني كل شوية شوفية وطلعي حبة واتفحصيها لو استوت يبقي خلاص


اطفي علية النار


ودي صورتة بعد ما استوي




طريقة عمل الترمس 57900hayah.jpg


وبعدين لما يبرد غيري علية المية


وعلي فكرة ماترميش ماية السلق حلوة قوي للشعر

اغسلي بها شعرك ممتاز

وحطي علية ماح وكمون
وليمون



طريقة عمل الترمس 57901hayah.jpg


وممكن تحطي علية ماية وملح وتحفظية في التلاجة بيقعد فترة كبيرة




وبالهنا والشفا




مواضيع قد تعجبك:


رد مع اقتباس
جديد المواضيع في قسم مقبلات و سلطات


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO