|
| أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
05-06-2013, 11:10 PM | المشاركة رقم: 1 | |||||||||||||||||||||||||||
| ||||||||||||||||||||||||||||
كيكة بقدرة قادر ... رهيبة وسهلة جدا وبالصور خطوة خطوة ... بجد ما فيش أحلىارحب بكم بين اطباق سعاد و اليوم موضوعنا هو كيكة بقدرة قادر.....رهييييييييييييييبة وسهلة جدا وبالصور خطوة خطوة...بجد ما فيش أحلى السلام عليكم ورحمة الله وبركاته مساء الفل والورد والياسمين على أحلى بنات ....إزيكم يا عسولات المنتدى يا رب تكونوا بخير أنا مش هطول عليكم وهدخل في الموضوع على طول...أنا عملت كيكة بقدرة قادر انبارح والصراحة طلعت تحفة بجد ألف ألف شكر للأخت bidoshiko اللي أنا اتعلمت منها الطريقة ده بس أنا شلت من مقادير الكيكة بتاعتها ربع كوب دقيق وحطيت ربع كوب كاكاو وهنشوف ده في الطريقة دلوقتي أولا هحطلكم صورتها علشان تتشجعوا وتعملوها صورة للتجوييييييييييييع ندخل بأة في المقادير والطريقة خطوة خطوة مقادير الكراميل ثلثين كوب سكر مقادير الكريمة 2بيضة كوب لبن نصف كوب سكر كيس فانيليا مقادير الكيكة 2بيضة ثلاث اربع كوب زيت ذرة او عباد الشمس ثلاث اربع كوب لبن نصف كوب سكر كوب دقيق ربع كوب كاكاو 2ملعقة كبيرة بيكنج بودر طريقة التحضير:- اولا الكراميل نحط تلتين كوب سكر في حلة على النار ونسيبهم لحد ما يبأة لونهم كده ...وخدوا بالكم أحسن يتحرق ونصبهم في صينية متوسطة ونحرك الصينية لحد ما الكراميل يملاها كلها...بس خدوا بالكم لازم تمسكوا الصينية بحاجة علشان ما تلسعكوش ...ونسيب السكر على جنب لحد ما يبرد خالص ونبدأ نعمل في الكريمة ثانيا الكريمة نخلط 2بيضة مع كوب اللبن في الخلاط (بتاع الطماطم) ثم نضيف السكر والفانيليا ويتم خلطهم فى الخلاط جيدا ويضاف على الكراميل السابق تحضيره ثالثا الكيكة نضع 2 بيضة مع ثلاث اربع كوب الزيت (يعني كوب إلا ربع) مع ثلاث اربع كوب اللبن ونصف كوب سكر فى الخلاط(برضه خلاط الطماطم) ويوضع هذا الخليط فى طبق عميق ونقوم بنخل كوب دقيق وربع كوب كاكاو و2 ملعقة كبيرة بيكنج بودر على هذا الخليط هنا حطيت الخليط في طبق عميق وهنا أضفت عليه الدقيق والكاكاو والبيكنج بودر..أوعوا تنسوا البيكنج بودر ويقلب بخفة بمعلقة بلاستيك أو خشب ...(قلبوه من تحت لفوق على شكل حرف 8) ونصبه في الصينية اللي فيها الكراميل والكريمة وما تخافوش هما هيتفصلوا لوحدهم..أمال هما سموها قدرة قادر ليه؟؟؟؟؟؟؟ نحط الصينية ده اللي فيها الكراميل والكريمة والكيكة في صينية تانية أكبر منها فيها ماء مغلي بارتفاع 2 سنتيمتر تقريبا... توضع فى درجة حرارة 190درجة وبتاخد ساعة وده شكلها بعد ما طلعت وبعد ما تخرج من الفرن نتركها ربع ساعه تهدأ ثم نضع على الصينيه طبق التقديم ونقلبها يا رب تكون الكيكة عجبتكم كيكة بقدرة قادر.....رهييييييييييييييبة وسهلة جدا وبالصور خطوة خطوة...بجد ما فيش أحلى بالهنا و العافية عليكم و على حبايبكم اختكم سعاد مواضيع قد تعجبك:
| ||||||||||||||||||||||||||||
جديد المواضيع في قسم حلويات وصفات حلى مكسرات |
|
08-23-2013, 10:00 PM | المشاركة رقم: 2 | ||||||
| مشكوووووور والله يعطيك الف عافيه | ||||||
09-16-2013, 06:48 AM | المشاركة رقم: 3 | ||||||
| مشكوووووور والله يعطيك الف عافيه | ||||||
09-18-2013, 01:22 AM | المشاركة رقم: 4 | ||||||
| يسلمووووووووووووووووووووو ووووووووو روووووووووووووووووووووعه | ||||||
02-18-2013, 01:08 AM | المشاركة رقم: 5 | ||||||
| ما شاءالله كيكة بجد تحفة انا عملتها اول ما قريتها جميلة جدااااااااااااااااااااااا ااااا جزاك الله خيرا | ||||||
02-19-2013, 02:47 PM | المشاركة رقم: 6 | ||||||
| الف شكور انا حجربها النهاردة واقولك رايى بس شكلها جامدة اخر حاجة | ||||||
05-29-2013, 06:10 PM | المشاركة رقم: 7 | ||||||
| تسلم ايدك بجد تحفة يارك الله فيك | ||||||