العودة   منتديات شبكة حياة > حياتك > المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ > معجنات و سندويشات و فطائر
التسجيل التعليمـــات المجموعات التقويم مشاركات اليوم البحث

طريقة خبز العيش البوري

طريقة خبز العيش البوري طريقة خبز العيش البوري طريقة خبز العيش البوري العيش البوري هو عيش هندي معروف و في بيتعمل بالبهارات و فيه من

معجنات و سندويشات و فطائر

إضافة رد
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 04-13-2013, 03:23 PM   المشاركة رقم: 1
الصورة الرمزية
الصورة الرمزية نمنومة
الكاتبة:
اللقب:
عرض البوم صور نمنومة  
معلومات العضوة

التسجيل: 11-4-2013
العضوية: 51749
المشاركات: 499
بمعدل : 0.10 يوميا
معدل التقييم:

الحالة:
نمنومة غير متواجد حالياً

افتراضي

طريقة خبز العيش البوري


طريقة خبز العيش البوري

طريقة خبز العيش البوري

طريقة خبز العيش البوري 173254.png













طريقة خبز العيش البوري 173255.png



العيش البوري هو عيش هندي معروف



و في بيتعمل بالبهارات و فيه من غير أي بهارات يادوب ملح بس







طريقة خبز العيش البوري 173256.png





المقادير::



1 و 1/2 كوب دقيق



1 و 1/2 ملعقة صغيرة بيكنج باودر

(شييف اسامة ما استخدمهوش في وصفته بس انا لقيته بيهبط لما يخرج من الزيت و انا عايزاه يفضل منتفخ فترة اطول)


كوب لبن رايب



(مش هنستخدمها كلها)



علي فكرة معظم طرق البوري بيستخدموا ماية مش لبن رايب



بس انا بحترم أي وصفة فيها لبن او مشتقاته علشان القيمة الغذائية و صدقوني بتفرق في الطعم كتييير



نصف ملعقة صغيرة حبة البركة



نصف ملعقة صغيرة كمون ممكن حصي و ممكن مطحون



(علي حسب الرغبة)



رشة ملح

و زيت غزير للتحمير







الطريقة::



بنحط المقادير كلها علي بعض و نحط شوية من اللبن الرايب و نعجن كويس اوي و نزود لحد ما يكون عندنا عجينة ناعمة و طرية



و نسيب العجين يستريح 10 دقائق



(مش اكتر)





و بعدين نقسم العجين لكور صغيرة في حدود انش للكورة

طريقة خبز العيش البوري 173257.png

و نفرد الكور ديه بالنشابة لسمك 2 مللي تقريبا علي شكل قرص او أي شكل تاني تحبيه

طريقة خبز العيش البوري 173258.png



(رفيعة يعني بس مش اوي)



انا ساعات بعمله رفيع و ساعات بحب اتخنه شوي







و بعدين نحمرها في طاسة فيها زيت غزير

طريقة خبز العيش البوري 173259.png



كل رغيف لوحده



ولما تطفو على الزيت نحط من الزيت السخن علييها من فوق علشان تعلى من الجنب التاني








ه





و بمجرد ما يخرج من الزيت نحطه علي ورق ماص علشان الزيت



و في اقتراح صغنن


بمجرد ما يطلع من الزيت نحط عليه رشة دقة



طبعا كلنا عارفين الدقة ديه ايه



ملح و فلفل و كمون و شطة



و ممكن زعتر لبناني يغني عن الدقة ديه



او دقة المدينة











و يستحسن يتاكل اول بأول علشان لما بيبات بيكون طعمة مش حلو و بينشف و يهبط



فيستحسن يكون طاااازة







مواضيع قد تعجبك:


رد مع اقتباس
جديد المواضيع في قسم معجنات و سندويشات و فطائر

قديم 04-14-2013, 03:34 AM   المشاركة رقم: 2

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
عضوية التاج الذهبي


افتراضي

تسلم الإيادي حبيبتي عالوصفة اللذيذة

دمـــــتي بخير ..


رد مع اقتباس

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO