04-12-2013, 11:52 PM | المشاركة رقم: 1 | |||||||||||||||||||||||||||
| ||||||||||||||||||||||||||||
عيش الصاج عيش الصاج عيش الصاج زي اللي عند شاورما ابو مازن و عندنا في الصعيد بيسموه العيش المرحرح معلش انا قرفتكم بالبوستات اللي ورا بعض دول اصلهم مرتبطين ببعض استحملوني بأه معلش "المقادير" 2 كوب دقيق 3\4 كوب لبن دافئ 2 ملعقة كبيرة زبادي ملعقة صغيرة خميرة فورية ملعقة صغيرة سكر نص ملعقة صغيرة ملح " الطريقة" احط الخميرة و السكر علي اللبن و اقلب لغاية ما تدوب تمام او اغطيهم و اسيبهم 10 دقائق لحد ما يخمر و بعدين احط الدقيق و عليه الملح و عليه الزبادي و اللبن و اقلب لغاية ما توصل لعجينة طريه و بعدين احط ملعقتين زيت علشان ما تلزقش و اغطيها و اسيبها لغاية ما تخمر و يتضاعف حجمها و بعدين اقطعها كور صغيرة و افردها بالنشابة علي رخامة مرشوشة دقيق (لومعندكيش نشابة مش مشكلة اي ازازة مدورة تفي بالغرض) لغاية ما تكون دايرة متوسطة الحجم و علشان اسويها لو عندك صاج في البيت حطيه علي النار علي البوتاجاز من فوق و حطي عليه العجين و لما يحمر اقلبي للوجه الاخر انا بأه معنديش صاج فبجيب الصينية التيفال و اقلبها علي وشها علي النار و استخدمها علي انها صاج (طبعا علي العين الصغيرة في البوتاجاز) و ماتخافوش الصينية مش هيجرالها اي حاجة بالهنا و الشفا مواضيع قد تعجبك:
| ||||||||||||||||||||||||||||
جديد المواضيع في قسم مقبلات و سلطات |
|
03-20-2015, 04:17 PM | المشاركة رقم: 2 | ||||||
| رد: عيش الصاج شكرا على الطريقة | ||||||
03-20-2015, 11:52 PM | المشاركة رقم: 3 | ||||||
| رد: عيش الصاج يسلمو حبيبتي بارك الله فيك | ||||||