عيش الصاج عيش الصاج http://www.hayah.cc/forum/imgcache/172404.png http://www.hayah.cc/forum/imgcache/172405.png عيش الصاج زي اللي عند شاورما ابو مازن و عندنا في الصعيد بيسموه العيش المرحرح معلش انا قرفتكم بالبوستات اللي ورا بعض دول اصلهم مرتبطين ببعض استحملوني بأه معلش "المقادير" 2 كوب دقيق 3\4 كوب لبن دافئ 2 ملعقة كبيرة زبادي ملعقة صغيرة خميرة فورية ملعقة صغيرة سكر نص ملعقة صغيرة ملح " الطريقة" احط الخميرة و السكر علي اللبن و اقلب لغاية ما تدوب تمام او اغطيهم و اسيبهم 10 دقائق لحد ما يخمر و بعدين احط الدقيق و عليه الملح و عليه الزبادي و اللبن و اقلب لغاية ما توصل لعجينة طريه و بعدين احط ملعقتين زيت علشان ما تلزقش و اغطيها و اسيبها لغاية ما تخمر و يتضاعف حجمها و بعدين اقطعها كور صغيرة و افردها بالنشابة علي رخامة مرشوشة دقيق (لومعندكيش نشابة مش مشكلة اي ازازة مدورة تفي بالغرض) لغاية ما تكون دايرة متوسطة الحجم و علشان اسويها لو عندك صاج في البيت حطيه علي النار علي البوتاجاز من فوق و حطي عليه العجين و لما يحمر اقلبي للوجه الاخر انا بأه معنديش صاج فبجيب الصينية التيفال و اقلبها علي وشها علي النار و استخدمها علي انها صاج (طبعا علي العين الصغيرة في البوتاجاز) و ماتخافوش الصينية مش هيجرالها اي حاجة بالهنا و الشفا |
رد: عيش الصاج شكرا على الطريقة |
رد: عيش الصاج يسلمو حبيبتي بارك الله فيك |
الساعة الآن 04:29 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO