طريقة عمل محشي الكرنب - كيفية عمل الملفوف - كرنب محشي طريقة عمل محشي الكرنب - كيفية عمل الملفوف - كرنب محشي طريقة عمل محشي الكرنب - كيفية عمل الملفوف - كرنب محشي أولاً المكونـات: كرنبه _ شبت_ بقدونس _ كزبره حضراء _ بصل _ طماطم _ فلفل رمي وحامي _ ارز مصري لؤلؤي _زيت دوار الشمس _ سمن بلدي التوابل العاااامه يعني(( ملح _ فلفل أسود _ كمون _ كزبره ناشفه )) نضيف عليهم .. نعناع ناشف او أخضر .. ريحــان .. توابل المحشي من فاين فوز http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156738.pngهذه الصورة تم تصغيرها. اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 673x529.http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156739.png طـريقة التحضير: طبعاً هتشتري الكرنبه .. هتقطعي الرأس وتفكاكي الورق..أو تقطعي ورقه ورقه من عنقدها العلوي ضعي حله بهـا مـاء للغليان.. ولمـا تغلي.. ضعي فيها الورق .. طبعاً مش هتنزليهم مع بعض هتنزلي 3 أو 4 ورقات علشان تعرفي تقلبيه من غير ما يتقطع أو يتهري ..طبعاً هتسويه نصف سواء يعني غلوتين فقط ..أوعي يتهري منك مش هتعرفي تلفيه .. أنا قولت وانت ِ حره لمـا تطلعيه من الماء.. أقطعي عرقه أو عنقوده من الرأس لحد ما ينتهي بس اوعي تقطعي الورق معه بعدها قومي بتقطيع الورق لجزل أو مربعات حسب الرغبه وطبعاً حجم الورقه حسب الرغبه http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156738.pngهذه الصورة تم تصغيرها. اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 671x526.http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156740.png وأتركيه لحد مـا يبرد وتعالي نعمل الصلصه طريقة تحضير الصلصه: بصل مقطع كتتتتير + فلفل رمي وحامي (( حسب الرغبه)) ضعي الحله على النـار وقليل من الزيت وبعدها ضعي فيه البصــل http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156738.pngهذه الصورة تم تصغيرها. اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 677x529.http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156741.png قــومي بتقليبه حد مــا يحمـــر طريقة عمل محشي الكرنب - كيفية عمل الملفوف - كرنب محشي http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156742.png بعدهـا ضيفي الطماطم المعصوره عليه وقلبيها http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156738.pngهذه الصورة تم تصغيرها. اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 673x523.http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156743.png بعــدهـا ضعي الملح والفلفل الاسود وتوابل المحشي لفاين فوز والكمون والنعناع و الريحان (ملحوظه النعناع والريحان كميات قليله .. الكمون كميه كبييييييييييره ) وأتـــــركيها تتسبك كويس جدا لحد مــا تنشف خاااااااااااااااااااااالص وبعد مـا تتسبك ضفيهـا علي الارز المغسـول في الطبق البلاستك أو حسب الرغبه http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156738.pngهذه الصورة تم تصغيرها. اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 673x525.http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156744.png بعــدها ضيفي عليهم الخضره المقطعه (( الشبت _ البقدونس _ الكزبره الخضراء )) وقلبيهــا جيداً http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156738.pngهذه الصورة تم تصغيرها. اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 675x525.http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156745.png هـا قلبتيهــــا طيب دا شكلها بعد ما تتقلب http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156738.pngهذه الصورة تم تصغيرها. اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 675x528.http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156746.png خلاص كدا الخلطه جاهزه للحشو تعالي نشوف بنلف الكرنب أزاي طريقة الف الكرنب: أول شيء أمسكي ورقه من ورق الكرنب على صوابع يدك اليسري وضعي بها شوية الارز وقومي بلفها باليدين معاً أما الطريقة الاخرى .. أنك تضعي ورقة الكرنب على طبق .. وبعــدها تضعي شوية الارز طريقة عمل محشي الكرنب - كيفية عمل الملفوف - كرنب محشي http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156747.png بعدها ابدأي بلفه على الطبق زي الجلاش الملفوف ودا شكله بعــد اللف http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156738.pngهذه الصورة تم تصغيرها. اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 674x525.http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156748.png جهزي حله بها قليل من زيت دوار الشمس وممكن وضع العروق اللي أنتِ شلتيها من الورق (( حسب الرغبه)) وابدأي في الرص بعد ذالك http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156738.pngهذه الصورة تم تصغيرها. اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 673x527.http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156749.png حـاولي تكون الرصه منظمه http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156738.pngهذه الصورة تم تصغيرها. اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 673x525.http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156750.png وياريت تحاولي تخلطي بين الورق الابيض والاخضر علشان كله يتأكل http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156738.pngهذه الصورة تم تصغيرها. اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 674x525.http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156751.png حــاولي يكون مرصوص بدون لخبطه علشان كله يستوي مع بعضه .. http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156738.pngهذه الصورة تم تصغيرها. اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 675x527.http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156752.png نظميه للنهــايه لكن أتركي في الحله ارتفاع .. صابع يد أو أتنين http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156738.pngهذه الصورة تم تصغيرها. اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 675x526.http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156753.png بعدها ضعي شربة الفراخ .. أو المـاجي بكميه متساويه مع الكرنب أو أعلى شيء بسيط علشان يطلع مفلفل بعدهاضعي الغطاء بأحكام علشان البخار يفضل داخل الحله وطبعاً النــار بتكون مرتفعه كأنك هتسوي أرز عادي يعني النـار مرتفعه ولمــا يتشرب الشربه ويدخــل في الســواء أخفضي النــار خااااالص مثل الشمعه وأرفعي الغــطــاء وضعي معلقة سمن بلدي من اللي قلبك يحبها http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156738.pngهذه الصورة تم تصغيرها. اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 673x527.http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156754.png قومي بوضع الغطاء مره أخرى وأتركيه لحد مــا يستوي خــالص بعد ها أطفي النار عليه وقدميه جنب الفراخ المحمره والملوخيه الخضراء والسلطه أو حسب ما أنت ِ متعوده تأكليه جنبه وأتفضلي الطبق http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156738.pngهذه الصورة تم تصغيرها. اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 676x528.http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156755.png وبالهــنا والشفـــــا طريقة عمل محشي الكرنب - كيفية عمل الملفوف - كرنب محشي طريقة عمل محشي الكرنب - كيفية عمل الملفوف - كرنب محشي |
الساعة الآن 09:56 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO