منتديات شبكة حياة

منتديات شبكة حياة (http://www.hayah.cc/forum/)
-   أطباق رئيسية (http://www.hayah.cc/forum/24/)
-   -   طريقة عمل محشي الكرنب - كيفية عمل الملفوف - كرنب محشي (http://www.hayah.cc/forum/t32092.html)

بنت عصرية 03-28-2013 09:46 PM

طريقة عمل محشي الكرنب - كيفية عمل الملفوف - كرنب محشي
 
طريقة عمل محشي الكرنب - كيفية عمل الملفوف - كرنب محشي


طريقة عمل محشي الكرنب - كيفية عمل الملفوف - كرنب محشي


أولاً المكونـات:
كرنبه _ شبت_ بقدونس _ كزبره حضراء _
بصل _ طماطم _ فلفل رمي وحامي _ ارز مصري لؤلؤي
_زيت دوار الشمس _ سمن بلدي
التوابل العاااامه يعني(( ملح _ فلفل أسود _ كمون _ كزبره ناشفه )) نضيف عليهم .. نعناع ناشف او أخضر .. ريحــان .. توابل المحشي من فاين فوز
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156738.pngهذه الصورة تم تصغيرها. اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 673x529.http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156739.png
طـريقة التحضير:
طبعاً هتشتري الكرنبه .. هتقطعي الرأس وتفكاكي الورق..أو تقطعي ورقه ورقه من عنقدها العلوي
ضعي حله بهـا مـاء للغليان.. ولمـا تغلي.. ضعي فيها الورق .. طبعاً مش هتنزليهم مع بعض
هتنزلي 3 أو 4 ورقات علشان تعرفي تقلبيه من غير ما يتقطع
أو يتهري ..طبعاً هتسويه نصف سواء
يعني غلوتين فقط ..أوعي يتهري منك
مش هتعرفي تلفيه .. أنا قولت وانت ِ حره
لمـا تطلعيه من الماء.. أقطعي عرقه أو عنقوده من الرأس
لحد ما ينتهي بس اوعي تقطعي الورق معه
بعدها قومي بتقطيع الورق لجزل أو مربعات حسب الرغبه
وطبعاً حجم الورقه حسب الرغبه

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156738.pngهذه الصورة تم تصغيرها. اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 671x526.http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156740.png

وأتركيه لحد مـا يبرد وتعالي نعمل الصلصه
طريقة تحضير الصلصه:
بصل مقطع كتتتتير + فلفل رمي وحامي (( حسب الرغبه))
ضعي الحله على النـار وقليل من الزيت
وبعدها ضعي فيه البصــل
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156738.pngهذه الصورة تم تصغيرها. اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 677x529.http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156741.png

قــومي بتقليبه حد مــا يحمـــر


طريقة عمل محشي الكرنب - كيفية عمل الملفوف - كرنب محشي


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156742.png
بعدهـا ضيفي الطماطم المعصوره عليه
وقلبيها
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156738.pngهذه الصورة تم تصغيرها. اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 673x523.http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156743.png
بعــدهـا ضعي الملح والفلفل الاسود وتوابل المحشي لفاين فوز والكمون والنعناع و الريحان (ملحوظه النعناع والريحان كميات قليله .. الكمون كميه كبييييييييييره )
وأتـــــركيها تتسبك كويس جدا
لحد مــا تنشف خاااااااااااااااااااااالص
وبعد مـا تتسبك ضفيهـا علي الارز المغسـول في الطبق البلاستك أو حسب الرغبه
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156738.pngهذه الصورة تم تصغيرها. اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 673x525.http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156744.png

بعــدها ضيفي عليهم الخضره المقطعه (( الشبت _ البقدونس _ الكزبره الخضراء ))
وقلبيهــا جيداً
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156738.pngهذه الصورة تم تصغيرها. اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 675x525.http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156745.png
هـا قلبتيهــــا
طيب دا شكلها بعد ما تتقلب
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156738.pngهذه الصورة تم تصغيرها. اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 675x528.http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156746.png
خلاص كدا الخلطه جاهزه للحشو
تعالي نشوف بنلف الكرنب أزاي
طريقة الف الكرنب:
أول شيء أمسكي ورقه من ورق الكرنب
على صوابع يدك اليسري وضعي بها شوية الارز
وقومي بلفها باليدين معاً
أما الطريقة الاخرى .. أنك تضعي ورقة الكرنب على طبق .. وبعــدها تضعي شوية الارز


طريقة عمل محشي الكرنب - كيفية عمل الملفوف - كرنب محشي


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156747.png
بعدها ابدأي بلفه على الطبق زي الجلاش الملفوف
ودا شكله بعــد اللف
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156738.pngهذه الصورة تم تصغيرها. اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 674x525.http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156748.png

جهزي حله بها قليل من زيت دوار الشمس وممكن وضع العروق اللي أنتِ شلتيها من الورق (( حسب الرغبه))
وابدأي في الرص بعد ذالك
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156738.pngهذه الصورة تم تصغيرها. اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 673x527.http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156749.png
حـاولي تكون الرصه منظمه
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156738.pngهذه الصورة تم تصغيرها. اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 673x525.http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156750.png
وياريت تحاولي تخلطي بين الورق الابيض والاخضر علشان كله يتأكل
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156738.pngهذه الصورة تم تصغيرها. اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 674x525.http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156751.png

حــاولي يكون مرصوص بدون لخبطه علشان كله يستوي مع بعضه ..
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156738.pngهذه الصورة تم تصغيرها. اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 675x527.http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156752.png

نظميه للنهــايه لكن أتركي في الحله
ارتفاع .. صابع يد أو أتنين
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156738.pngهذه الصورة تم تصغيرها. اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 675x526.http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156753.png

بعدها ضعي شربة الفراخ .. أو المـاجي
بكميه متساويه مع الكرنب أو أعلى شيء بسيط
علشان يطلع مفلفل
بعدهاضعي الغطاء بأحكام علشان البخار يفضل
داخل الحله
وطبعاً النــار بتكون مرتفعه كأنك هتسوي أرز عادي
يعني النـار مرتفعه ولمــا يتشرب الشربه
ويدخــل في الســواء أخفضي النــار خااااالص
مثل الشمعه
وأرفعي الغــطــاء وضعي
معلقة سمن بلدي من اللي قلبك يحبها
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156738.pngهذه الصورة تم تصغيرها. اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 673x527.http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156754.png
قومي بوضع الغطاء مره أخرى
وأتركيه لحد مــا يستوي خــالص
بعد ها أطفي النار عليه
وقدميه جنب الفراخ المحمره والملوخيه الخضراء
والسلطه أو حسب ما أنت ِ متعوده تأكليه جنبه
وأتفضلي الطبق
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156738.pngهذه الصورة تم تصغيرها. اضغط هنا لرؤية الصورة بالحجم الكامل. الصورة الاصليه بحجم 676x528.http://www.hayah.cc/forum/imgcache/156755.png

وبالهــنا والشفـــــا


طريقة عمل محشي الكرنب - كيفية عمل الملفوف - كرنب محشي


طريقة عمل محشي الكرنب - كيفية عمل الملفوف - كرنب محشي




الساعة الآن 09:56 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO