منتديات شبكة حياة

منتديات شبكة حياة (http://www.hayah.cc/forum/)
-   حلويات وصفات حلى مكسرات (http://www.hayah.cc/forum/38/)
-   -   ميني كيك بموس الشوكولاتة...ما فيش أجمل ولا أسهل ولا أطعم من كده (http://www.hayah.cc/forum/t3103.html)

سعاد 04-24-2013 01:51 AM

ميني كيك بموس الشوكولاتة...ما فيش أجمل ولا أسهل ولا أطعم من كده
 
السلام عليكم ورحمة الله
ارحب بكم بين اطباق سعاد و اليوم موضوعنا هو


ميني كيك بموس الشوكولاتة...ما فيش أجمل ولا أسهل ولا أطعم من كده

[center]السلام عليكم ورحمة الله وبركاته إزيكم يا قمرات....يا رب تكونوا كلكوا بخيرأنا من فترة كده عملت الكيكة ده...وطلع طعمها رهييييييييييييييييييييب بكل ما تحمله الكلمة من معنى
وجربوها ومش هتندموا ان شاء الله ..صدقوني..
ودلوقتي هقولكم على المقادير:
أولا :مقادير الموس:
أنا هحطلكم المقادير الأساسية...بس أنا بعمل نصها وبتبأة كمية كافية جدا.يعني إعملوا نص المقادير بس ..أما لو عازمين ناس كتير ..إعملوا الكمية كلها..أو لو عايزين تستغلوها في أكتر من طبق استعملوا المقادير ده كلها:
400 جرام شوكولاتة خام ويكون نوعها حلو
6 أصفر بيض
1 معلقة كبيرة مليانة جيلاتين
نصف كوب سكر بودرة ...تستخدموه فقط لو الشوكولاتة الخام مش مسكرةأما لو مسكرة فمعلقتين كبار كفاية
750 جرام فريش كريم(كريمة لباني)...اللي بتبأة سايلة وده هي السر في الطعم الجميل ...

6 بياض بيض ...بس خدوا بالكو استعملوا البيض اللي حجمه كبير
نيجي بأة للطريقة:
نضع الشوكولا على حمام مائي لحد ما تسيح


http://img410.imageshack.us/img410/4927/hghgva9.jpg




نضرب صفار البيض كويس أوي أوي


http://img90.imageshack.us/img90/760/ghghnz6.jpg

http://img172.imageshack.us/img172/6452/weweaa3.jpg




نضع الشوكولاتة السايحة وهي لسة سخنة جدا على الصفار علشان تسويه ....مع الخفق أثناء إضافة الشوكولا
ونقلبهم كويس جدا



http://img503.imageshack.us/img503/3879/ewewts3.jpg


هنا بعد ما قلبت الصفار مع الشوكولا

http://img48.imageshack.us/img48/2287/rtrtlr3.jpg

وده بياض البيض...طريقته إن احنا بنضرب البياض لحد ما تتكو ن رغوة ...وبعدين نضيف عليه تدريجيا 2معلقة كبيرة مليانة سكر بودرة ...وده هايبأة شكله

http://img412.imageshack.us/img412/7941/zxzxcx0.jpg
وبعدين هنضيف البياض على خليط الصفار والشوكولا


http://img132.imageshack.us/img132/4303/yuyufx8.jpg




ونقلب كويس


http://img132.imageshack.us/img132/6167/uyuynu0.jpg


نضع الجيلاتين في نص كوب ماء ساخن جدا ....بس أنا بما إني عملت نص الكمية حطيت نصف معلقة كبيرة جيلاتين مع ربع كوب ماء ساخن جدا


http://img259.imageshack.us/img259/2909/sasaii5.jpg


ننزل بالجيلاتين سرسوب على خليط البيض والشوكولا والمارينج مع التقليب


http://img99.imageshack.us/img99/1351/asasih8.jpg


بعد كده نخفق الفريش كريم لحد ما يتماسك ويبأة شكله كده

http://img88.imageshack.us/img88/9965/save1ng0.jpg


وده صورة الكريمة

http://img135.imageshack.us/img135/7179/77027024.jpg


بس خدوا بالكوا ما تزودوش في خفق الفريش كريم علشان ما يخربش...بمجرد إنه يتماسك توقفوا خفق على طول



ميني كيك بموس الشوكولاتة...ما فيش أجمل ولا أسهل ولا أطعم من كده


بالهنا و العافية عليكم و على حبايبكم

اختكم سعاد

عطر الورد79 08-24-2013 04:46 PM

مشكوووووور والله يعطيك الف عافيه

Xنبض الغلاX 11-10-2013 06:40 PM

مشكوووووور والله يعطيك الف عافيه

سماء غائمة 08-10-2013 05:27 AM

شكرا اختي
موضوع في قمة الرووووووعه


الساعة الآن 03:47 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO