منتديات شبكة حياة

منتديات شبكة حياة (http://www.hayah.cc/forum/)
-   المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ (http://www.hayah.cc/forum/13/)
-   -   سفرة دائمة للشيف شربينى(متجدد) (http://www.hayah.cc/forum/t16779.html)

بنت الخير 03-11-2013 09:40 AM

سفرة دائمة للشيف شربينى(متجدد)
 
سفرة دائمة للشيف شربينى(متجدد)

السلام عليكم
موضوعي هو
سفرة دائمة للشيف شربينى(متجدد)



اكلات الشيف شربينى .....http://files.fatakat.com/2013/12/1261265689.gif
...من برنامج سفرة دائمة




الحواوشى
المقادير

2كوب دقيق بيضه معلقه خميره فوريه
ذره ملح ذره سكر زيت زيتون

الطريقه
نضرب كل المقادير مع بعضها لحد ما المضرب يطله نضيف من الدقيق
وبعد كده نفرد العجينه ونضع بداخلها الحمه المفرومه وندهن الوجه اونلمعه بزيت زيتوت وندخله الفرن وبالهنا والشفا

الفريك بالحمه المفرومه
المقادير
نص كيلو فريك ننقعه فى الميه او نسلقه
نص كيلو لحمه مفرومه
بصله مبشوره مع كسبره خضرا وفص توم
حبيتين طماطم
نشوح الحمه المفرومه مع الطماطم والكسبره مع الثوم مع البصل لحد ما تستوى نضيف ليها الفريك ونسويه 3\4 سوا ونحضر طاجن نضع الخليط فيه ونضع على الوجه طماطم وندخله الفرن
http://files.fatakat.com/2013/12/1261265689.gif

الكوسه بالبشاميل
المقادير
كيلو كوسه مقشره و مقطعه حلقات مدوره
بصله مفرومه ناعم + 4 فصوص توم مفرومين
زعتر ناشف + نعناع ناشف+أي أعشاب أخرى تحبينها
2 مكعب ماجي
جبن موتزاريلا

بالنسبه للبشاميل :1 مكعب ماجي +3 ملاعق دقيق+3 ملاعق زبده +3 كوب لبن.

الطريقه
نضع زبده+زيت في الطاسه تم نشوح البصل و التوم لحد ما يصفروا خالص
ثم نضع 2مكعب ماجي و الزعتر و النعناع و أي أعشاب أخرى تفضلينها
ثم نضع حلقات الكوسه و تترك على النار لحد ما تبقى سوتيه كده و دبلت , المهم ماتقلبهاش كتير عشان ماتجبش ميتها.
قرب السواء نضع الملح و الفلفل.

البشاميل:نضع الزبده على النار و معاها مكعب الماجي لحد ما يسيح ثم نضع الدقيق و يقلب سريعا سريعا عشان مايكلكعش بمضرب البيض اليدوي

ثم نضع اللبن تدريجيا و نقلب برضه كويس و بعد ما نحط كل اللبن نسيبه على النار لحد ما يعمل البشاميل السمك اللي إنتي عوزاه و كل ما تقلبيه أكتر كل ما يكون سميك أكتر. ثم نضع الملح و الفلفل.

بس المهم هنا في الوصفه دي البشاميل يكون خفيف شويه عشان الكوسه تتشرب منه

ثم نرص كل الكوسه في صينيه و من فوقها كل البشاميل و على الوش نرش جبنه موتزاريلا.

ثم نضع الصينيه في الفرن تقريبا مدة ساعه إلا ربع على درجة حراره 190 أو 200.

و بالهنا و الشفا

http://files.fatakat.com/2013/12/1261265689.gif


البيتزا الشربينية




http://www.up1up2.com/upfiles1/MfB46776.jpg

http://www.up1up2.com/upfiles1/Qkl46832.jpg

المقادير :


http://www.up1up2.com/upfiles1/A5T96845.jpg

http://www.up1up2.com/upfiles1/5ml96968.jpg

الطريقة :

- في الماكينة أو العجان نضع نصف كيلو دقيق ومعلقة سكر وخميرة بودرة وذرة ملح زيت زيتون وبيضة ( ممكن احط زبادى بدل البيضة ) ونشغل الماكينة ونضيف الماء شوية شوية حتى تتجانس المقادير ( ممكن اضيف دقيق ) المهم ان العجينة ما تلزقش في الماكينة .

- نطلع العجينة ونضعها في طبق وتحتها شوية دقيق ونريحها في الثلاجة على الاقل نصف ساعة

- نطلع العجينة ونفردها بالنشابة على مقاس صينية البيتزا المدهونة بالزيت

- نضع العجينة في الصينية وندهن وجهها بالفرشاة بأصفر بيض

- نجيب قطعة من عجينة البيتزا ونفردها ونلف بها اصابع سوسيس كرول ونقطعها شرائح عريضة ونضعها على العجينة في الصينية على الجوانب وندهنها باصفر بيض .

- نضع طماطم كونكاسيه في منتصف البيتزا ونفردها ثم نضع مشروم وتونة وعليها خضار سوتيه ( فلفل الوان وبصل ناخدهم سوتيه في شوية زيت )وشرائح سوسيس وجبنة موتزاريلا مبشورة ( او اي حشو مناسب )

- ندخلها الفرن على درجة 200


- الطماطم الكونكاسيه ( نجيب طماطم سليمة نغرسها بسكينة ونضعها في ماء مغلي ونعد من واحد لعشرة ونطلعها نضعها في ماء ساقع ونقشرها ويكون عندي ثوم سوتيه في شوية زيت زيتون وزعتر ونضع الطماطم ونقلبها )



http://www.up1up2.com/upfiles1/EU197027.jpg

http://www.up1up2.com/upfiles1/vhw97184.jpg

http://www.up1up2.com/upfiles1/Nd797231.jpg

http://www.up1up2.com/upfiles1/YES97405.jpg

http://www.up1up2.com/upfiles1/8Mq97432.jpg

http://www.up1up2.com/upfiles1/8gP97547.jpg

http://www.up1up2.com/upfiles1/kvI97558.jpg

http://www.up1up2.com/upfiles1/j2897631.jpg

http://www.up1up2.com/upfiles1/0bO97654.jpg

http://www.up1up2.com/upfiles1/bXe97721.jpg



http://www.up1up2.com/upfiles1/m7t97802.jpg

http://www.up1up2.com/upfiles1/vWF97898.jpg

http://www.up1up2.com/upfiles1/1gH97934.jpg

http://www.up1up2.com/upfiles1/Q2z98030.jpg

http://www.up1up2.com/upfiles1/uoN98048.jpg



http://files.fatakat.com/2013/12/1261265689.gif





http://www.up1up2.com/upfiles1/h1y20309.jpg



الطريقة :


- اللحمة كندوز من الرقبة أو من الموزة ولو ضانى تبقى من الزند علشان بيبقى فيها عرق


- كفتة الحاتى ما بتاخدش غير تفل بصل وملح وفلفل وبهارات وبس


- - نجيب البصل المبشور الناعم ونحط عليه شوية ملح وخل ونعصره بأيدينا جامد جدا في طبق بحيث ينزل الماء منه


- نضع تفل البصل على اللحمة المفرومة مع الملح والفلفل والبهارات ونخلطها معا وندخلها الثلاجة لايقل عن 3 او 4 ساعات


- ماء البصل نضع عليه حبة طماطم مبشورة وشوية ملح وشوية فلفل وشوية زيت زيتون ومعلقة سكر ونقلبهم


- نبل ايـدينا من خليط مــاء البصــل بالطماطم ونصبع الكفتة بأيدينا( نلفها في ايدينا مقاس واحد )


- بعد ما نصبع الكمية كلها نجيب سيخ ونبل ايدينا ونبل السيخ وايدينا مبلولة بماء البصل وندخل السيخ في صابع الكفتة ( نفوته فيها علشان يفرغ الهوا منها ) ونلفها بايدينا المبلولة على السيخ وهكذا باقي الاصابع


- على الشواية اوفي صينية تيفال ساخنة على النار نضع مادة دهنية بسيطة ( قليل من الزيت ) وننزع اصابع الكفتة من السيخ مفرغة ونضعها في الصينية أو بالسيخ على الشواية ونقلبها حتى تستوي وندخلها الفرن تأخذ لون ونطلعها .


- ممكن نطلع عدد من اصابع الكفتة من الفرن ونجيب عيش مكسيكي ونسخنه ونلف فيه صابعين من الكفتة ونضعه في صينية وندخله الفرن


- تقدم كفتة الحاتي مع ارز بالخلطة

http://files.fatakat.com/2013/12/1261265689.gif


الفراخ المقرمشة

المقادير فرخة مغسولة كويس مقطعة 8قطع هتسلقى الفراخ نصف سوى تسلقيها فى ماية فيه (حبهان+قرنفل+شوية جنزبيل+مكعب ماجى)ولما تستوى نصفسوى تكونىمجهزة طبق فية دقيق وعلية بهارات+طبق تانى فية بيض ولبن وملح وفلفل+وطبق تالت فية دقيق سيمولينا او بقسماط 0 حطى الفراخ فى الدقيق واضغطى عليها وبعدين بيض ولبن وبعدين بقسماط واضغطى عليها عشان يمسك فيها ودخليها الفريز نصف ساعة وطلعيها على زيت بيغلى على طول ومتقلبيش كتير وبالهنا والشفا

http://files.fatakat.com/2013/12/1261265689.gif


الارز المعمر

المقادير

2كوب أرز
4كوب حليب كامل الدسم
1قطعة ورق لاوري (غار)
امعلقة صغيرة ملح
2فص مستكة مطحون
4-6 فص هيل صحيح
نصف كوب قشطة

الطريقة

اغسلي الارز جيدا
صفيه من الماء وضعيه في قدر ستانلس ستيل متوسط الحجم
اضيفي الحليب , ورق الغار, المستكةوالهيل
اتركي الارز منقوع في هذا الخليط من 25-30 دقيقة
ضعي القدر علي نار متوسطة الحرارة
سخني الارز الي ان يغلي ثم خففي النار ثم اتركيه يطهي بهدوء
من 8-10 دقائق
الي ان يتناقص الحليب الي حوالي النصف مع التقليب بهدوء من وقت لاخر
تخلصي من ورق الغار والهيل
سخني الفرن لدرجة حرارة 350 ف
ثبتي الرف الشبكي الاوسط
استعملي طبق فرن او طاجن فخاري حجمه 1,5 لتر
ضعي الارز في الطاجن
وزعي الكريمة او القشطة علي سطح الارز
غطي الطاجن بالغطاء او ورق فويل( الومنيوم)


وبالهنا والشفا


http://files.fatakat.com/2013/12/1261265689.gif


الهمبورجر على طريقة الشيف شربينى
  • المقادير
نصف كيلو لحمة ملبسة (صغيرة)-نصف كيلو فول صويا-بصلة مبشورة (ناد التفل فقط)-ملح وفلفل
  • الطريقة
نفرم اللحمة ونسلق الفول الصويا ونفرمه ونأخذ تفل البصل ونفرم اللحمة والفول والبصل مع الملح والفلفل مرة اخرى

تلف العجينة داخل كيس بحيث تكون اسطوانية وتقطع حلقات بالكيس وتحفظ فى الثلاجة


سمك وجمبرى كرسبى
المقادير:500جرام سمك فيليه
500جرام جمبرى
ثوم،ملح،كمون،خل،ليمون
الطريقة:
نضرب الثوم والملح والكمون واليمون والخل فى الخلاط
ننقع السمك والجمبرى لمدة 30دقيقة
نحط السمك والجمبرى فى الدقيق لمدة15دقيق
نجهز طاسة ويكون فيها زيت غزير وساخن
نحهز بولة فيها شوية مياه
قبل منقلى السمك نغمسه ثانية فى المياة وبعدين فى الزيت
كده يطلع معاكى كرسبى


http://files.fatakat.com/2013/12/1261265689.gif


سمك مكرونة هايل وسهل جدا على الطريقة الشربينية
  • المقادير
سمك مكرونة-شبت مقطع -بقدونس مقطع-ثوم -فلفل-كمون-شطة-ملح-فلفل اسود-خل او ليمون-3بيضات-نصف كوب دقيق
  • الطريقة
تخلط جميع المقادير ماعدا السمك طبعا وتضرب فى الخلاط

يبطن السمك بالدقيق ثم يوضع فى الخلطة الشربينية ثم يقلى فى الزيت الساخن



http://files.fatakat.com/2013/12/1261265689.gif


فطيرة الأسماك





المقادير :








http://www.up1up2.com/upfiles1/8bi66517.jpg

http://www.up1up2.com/upfiles1/BxW66610.jpg

*** ممكن تتعمل بالخضار او اللحم او الفراخ او الجمبري اوحلو

الطريقة :

- نقطع السمك بالساطور او السكينة نفرمه قطع صغيرة جدا

- في طاسة على النار نضع شوية زيت زيتون وبصلة ناعمة وفص ثوم وشوية زعتر وشوية كسبرة وشوية فلفل الوان ونقلبهم شوية حتى يدبلوا ونضيف السمك المفروم ونقلبهم تقليبة واحدة ونرفعهم بسرعة من على النار .

- نتركها تبرد شوية ونبدأ نضع شوية من الخليط على ورقة الجلاش المقسم رباعي ونلفها مثل الأسبرنج رول ونلزقها بشوية دقيق معجون في ماء

- ثم ننزلها في زيت غزير ساخن ونطلعها على مناديل ورق

- وتقدم بالهنا والشفا



http://files.fatakat.com/2013/12/1261265689.gif


فيش كباب


المقادير :



http://www.up1up2.com/upfiles1/JrS58455.jpg

ملاحظة من الشيف :

- لو مش موجود شبت ممكن روز ماري أو كسبرة ( الشيف وضع روز ماري )

التتبيلة :

- ليمون وثوم مفروم وزعتر او اكليل الجبل او شبت وملح وفلفل وكمون وزيت زيتون وخل ويخلط الجميع جدا

الطريقة :

- في اعواد خشبية ( خلة ) نضع مكعبات بصل وفلفل الوان ومكعبات السمك الفيليه .

- نرش التتبيلة على الأعواد ( الفيش ) ونقلبها ونتركها فيها نصف ساعة .

- على الشواية أوعلى الفحم أو في صينية بها مادة دهنية نضع أعواد الفيش كباب ونضع عليها ما يتبقى من التتبيلة ونقلبها حتى تأخذ لون ثم ندخلها الفرن لمدة عشر دقائق ونطلعها ويقدم مع أرز الزعفران .



http://www.up1up2.com/upfiles1/uQR59401.jpg

http://www.up1up2.com/upfiles1/9Af59597.jpg

http://www.up1up2.com/upfiles1/w7Y59522.jpg

http://www.up1up2.com/upfiles1/n5659738.jpg


http://files.fatakat.com/2013/12/1261265689.gif


النجرسكو...
كيلو مكرونه اسباجتى
دجاج ( دجاجه كامله او فيليه )
1 بصله مفرومه
2 ملعقه زيت
مقدار من البسله مايعادل ربع كيلو
( او حسب الرغبه )
ملح وفلفل اسود وبهارات
ربع كيلو جبنه رومى مبشور

.. بشاميل ..
والمقادير كالاتى
2 ملعقة سمن
4 ملاعق دقيق
3 اكواب لبن


نسلق المكرونه ونتركها جانبا
نضع الزيت على النار وعليه الدجاج بعد تقطيعه اصابع اذا كان فيليه
( واذا كانت دجاجه كامله نسلقها ونقطها قطع صغيره ونخليها من العظام )
ونضع الملح والفلفل الاسود والبهارات ومرقة الدجاج على والبصل والدجاج ونضيف اليهم البسله
ونتركهم لينضجوا ..

فى هذه الاثناء نقوم بعمل البشاميل كالاتى
نقوم بوضع السمن على النار وعليه مقدار الدقيق الى ان يتحمر ونضع عليه مرقة دجاج وبعض البهارات والفلفل الاسود
وبعد التحمير نضع مقدار اللبن مع التقليب المستمر
الى ان يصبح الخليط قوامه متماسك وليس سميكا

وبعد ان ينضج خليط الدجاج مع البسله نقوم بوضع المكرونه المسلوقه عليها
واضافة نصف مقدار البشاميل ونصف مقدار الجبن الرومى المبشور
وتقليب الخليط جيدا ..

ونضع الخليط فى صينيه ثم نضيف على الوجه النصف المتبقى من البشاميل
وعلى وجه البشاميل نرش باقى الجبن المبشور

وتوضع فى الفرن قرابة النصف ساعه الى ان تتحمرhttp://files.fatakat.com/2013/12/1261265689.gif


فراخ بالزيتون حلقة النهاردة
المقادير:دجاجة ،كركم او كارى ،ثوم ،بصل ،زيسون اخضر مخلى ،طماطم فريش ،طماطم بوريه ،كزبرا خضرا

الطريقة: نجهز حلة على النار وفيها مادة دهنيه ونضيف البصل والثوم
نخلى الفرجة من الجلد والعظم وممكن من الجلد فقط ونقطعها
نضيف الفراخ على النار ونضيف الطماطم الفريشوالكزبرة
نضيف الطماطم البوريه مع قليل من الماء
يقطع الزيتون ويضاف على المقدار
يضاف التوابل ولا يضاف ملح لان الزيتون مالح
نسبها على النار واذا احتاجت ماء نزودها لحد ماتستوى
وبالهنا والشفا


ان شاء اللة اكملكم الحلقات







شكراً لكم و انتظر ردودكم :)

عطر الورد79 03-11-2013 09:43 AM

رووووووووووووووووووووعة
يسلمووووووووووووووووو حبيبتي


الساعة الآن 11:44 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO