العودة   منتديات شبكة حياة > حياتك > المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ > أطباق من صنع عضوات حياة
التسجيل التعليمـــات المجموعات التقويم مشاركات اليوم البحث

الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور

الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور السلام عليكم ورحمة الله بعد فحص وتقصي عملت الكرواسون الفرنسي وهو معتمد على ان الزبدة تدخل

أطباق من صنع عضوات حياة

إضافة رد
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 02-29-2016, 03:44 PM   المشاركة رقم: 1
الصورة الرمزية
الصورة الرمزية الشيف مونى
الكاتبة:
اللقب:
عضوية محظورة
عرض البوم صور الشيف مونى  
معلومات العضوة

التسجيل: 10-2-2013
العضوية: 88964
المشاركات: 126
بمعدل : 0.03 يوميا
معدل التقييم:

الحالة:
الشيف مونى غير متواجد حالياً

افتراضي

الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور


السلام عليكم ورحمة الله
بعد فحص وتقصي عملت الكرواسون الفرنسي وهو معتمد على ان الزبدة تدخل بين طبقات العجينة من الطي والفرد فبعد مايتخبز يبقى مورق
المكونات:
500 جرام دقيق
250 مللي حليب بارد
2 ملعقة كبيرة سكر
نصف ملعقة صغيرة خميرة جافة
50 جرام زبدة طرية
200 جرام زبدة باردة للفرد
ومعلش اني كاتبة المكونات بالجرام مش بالكوب بس عشان نبقى اكثر دقة ولقيت على المواقع الاجنبية فيه وصفات لعجينة الكرواسون اضافة بيضة وفيه من غير فانا فضلت تكون من غير
الطريقة
هنحط كل المكونات في الفود بروسيسور ماعدا الحليب
الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور hayahcc_1456746241_407.jpg
ونشغل عليهم ونضيف الحليب بالتدريج
الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور hayahcc_1456746247_989.jpg
ونشغل عليهم تاني ونطلع العجينة من الفود بروسيسور ونبدأ نخدمها اننا نفضل نعجن فيها لمدة ربع ساعة مثلا وهتبقى العجينة طرية ومتماسكة
الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور hayahcc_1456746247_528.jpg
ونفرد العجينة على شكل وردة
الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور hayahcc_1456746248_715.jpg
وهنفرد ال200 جرام زبدة بين ورقتين خبز
الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور hayahcc_1456746248_715.jpg
ونخلى الزبدة على شكل مربع ونحطها وسط العجينة على الجزء السميك
الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور hayahcc_1456746249_555.jpg
ونقفل عليها الاطراف كويس بشكل محكم ومنخليش فيه اي فراغ
الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور hayahcc_1456746249_921.jpg

الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور hayahcc_1456746250_689.jpg
ونبدأ نفرد العجينة بالنشابة هنلاقي فيه فقاعات واحنا بنفردها
الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور hayahcc_1456746250_329.jpg
هنعمل فيها ثقب بالسكينة عشان الزبدة متخرجش منها والعجينة تبوز مننا
الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور hayahcc_1456746240_638.jpg
ونكمل فرد
الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور hayahcc_1456746242_692.jpg
ونطوي العجينة
الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور hayahcc_1456746242_431.jpg
الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور hayahcc_1456746243_807.jpg
ونغلفها بالكلينج فيلم
الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور hayahcc_1456746243_682.jpg
وندخلها التلاجة لمدة ساعتين ونخرجها بعد الساعتين
الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور hayahcc_1456746244_983.jpg
نرجع نفردها بالطول يعني الناحية المفتوحة هي اللى تبقى مقابلة لينا
الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور hayahcc_1456746244_439.jpg
ونطويها
الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور hayahcc_1456746245_902.jpg
الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور hayahcc_1456746245_272.jpg
ونرجع نغلفها بالكلينج فيلم
الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور hayahcc_1456746246_129.jpg
ونكرر الموضوع ده تلات مرات كمان وبين كل مرة والتانيه ساعتين عشان نضمن ان الزبدة دخلت بين كل طبقات العجينة
تااااااااااااااااااابعوني
هكمل المشاركة الجاية

مواضيع قد تعجبك:


رد مع اقتباس
جديد المواضيع في قسم أطباق من صنع عضوات حياة

قديم 02-29-2016, 03:44 PM   المشاركة رقم: 2

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
عضوية محظورة


افتراضي رد: الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور

وبعد مانخلص مرحلة الفرد والطي هندخل في المرحلة اللي بعدها هي مرحلة تقطيع العجين عشان الخبز
وهنبدأ نقسم العجينة لاتنين

وهتلاحظوا من وانتوا بتقسموا العجينة حتى قبل ماتتخبز ان الزبدة دخلت بين طبقاتها بشكل واضح

وقسمت كل جزء لاتنين كمان يعني العجينة عندي بقت اربع اجزاء

وهنفرد كل جزء بالنشابة ونحاول نرققه على قد مانقدر ونقطعه على شكل مثلثات

ونلف كل مثلث من الجزء العريض



ونعمل كده مع بقية العجينة وانا عملت حجم متوسط وصغير انتوا ممكن تكبروا الحجم لو تحبوا وحطيته على صينية خبز مدهونة ومش هدهن وشه بالبيض المخفوق زي بقة المعجنات هحط على كل واحدة قطعة زبدة صغيرة عشان ياخد اللون الاشقر ويبقى زي اللى بنشوفه على المواقع الاجنبية

وندخله فرن متوسط الحرارة ومشغلينه قبل بربع ساعة وانا خبزته في فرن الغاز مش الكهربا وهيرتفع جوة الفرن وهيتضاعف حجمه بس ده بسبب الزبدة اللي داخلة بين طبقات العجينة مش بسبب الخميرة وعايزة اقول ملحوظة كمان اثناء الفرد والطي لو الزبدة ساحت وخرجت من العجينة حطوا العجينة في التلاجة لغاية ماتجمد وارجعوا افردوها وهنطلع الكرواسون من الفرن لما يستوي ووشه يحمر وده شكله النهائي








ان شاء الله يكون عجبكم
وبالهنا والشفا


رد مع اقتباس

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO