02-29-2016, 03:44 PM | المشاركة رقم: 1 | |||||||||||||||||||||||||||
| ||||||||||||||||||||||||||||
الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصوربعد فحص وتقصي عملت الكرواسون الفرنسي وهو معتمد على ان الزبدة تدخل بين طبقات العجينة من الطي والفرد فبعد مايتخبز يبقى مورق المكونات: 500 جرام دقيق 250 مللي حليب بارد 2 ملعقة كبيرة سكر نصف ملعقة صغيرة خميرة جافة 50 جرام زبدة طرية 200 جرام زبدة باردة للفرد ومعلش اني كاتبة المكونات بالجرام مش بالكوب بس عشان نبقى اكثر دقة ولقيت على المواقع الاجنبية فيه وصفات لعجينة الكرواسون اضافة بيضة وفيه من غير فانا فضلت تكون من غير الطريقة هنحط كل المكونات في الفود بروسيسور ماعدا الحليب ونشغل عليهم ونضيف الحليب بالتدريج ونشغل عليهم تاني ونطلع العجينة من الفود بروسيسور ونبدأ نخدمها اننا نفضل نعجن فيها لمدة ربع ساعة مثلا وهتبقى العجينة طرية ومتماسكة ونفرد العجينة على شكل وردة وهنفرد ال200 جرام زبدة بين ورقتين خبز ونخلى الزبدة على شكل مربع ونحطها وسط العجينة على الجزء السميك ونقفل عليها الاطراف كويس بشكل محكم ومنخليش فيه اي فراغ ونبدأ نفرد العجينة بالنشابة هنلاقي فيه فقاعات واحنا بنفردها هنعمل فيها ثقب بالسكينة عشان الزبدة متخرجش منها والعجينة تبوز مننا ونكمل فرد ونطوي العجينة ونغلفها بالكلينج فيلم وندخلها التلاجة لمدة ساعتين ونخرجها بعد الساعتين نرجع نفردها بالطول يعني الناحية المفتوحة هي اللى تبقى مقابلة لينا ونطويها ونرجع نغلفها بالكلينج فيلم ونكرر الموضوع ده تلات مرات كمان وبين كل مرة والتانيه ساعتين عشان نضمن ان الزبدة دخلت بين كل طبقات العجينة تااااااااااااااااااابعوني هكمل المشاركة الجاية مواضيع قد تعجبك:
| ||||||||||||||||||||||||||||
جديد المواضيع في قسم أطباق من صنع عضوات حياة |
|
02-29-2016, 03:44 PM | المشاركة رقم: 2 | ||||||
| رد: الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور وبعد مانخلص مرحلة الفرد والطي هندخل في المرحلة اللي بعدها هي مرحلة تقطيع العجين عشان الخبز وهنبدأ نقسم العجينة لاتنين وهتلاحظوا من وانتوا بتقسموا العجينة حتى قبل ماتتخبز ان الزبدة دخلت بين طبقاتها بشكل واضح وقسمت كل جزء لاتنين كمان يعني العجينة عندي بقت اربع اجزاء وهنفرد كل جزء بالنشابة ونحاول نرققه على قد مانقدر ونقطعه على شكل مثلثات ونلف كل مثلث من الجزء العريض ونعمل كده مع بقية العجينة وانا عملت حجم متوسط وصغير انتوا ممكن تكبروا الحجم لو تحبوا وحطيته على صينية خبز مدهونة ومش هدهن وشه بالبيض المخفوق زي بقة المعجنات هحط على كل واحدة قطعة زبدة صغيرة عشان ياخد اللون الاشقر ويبقى زي اللى بنشوفه على المواقع الاجنبية وندخله فرن متوسط الحرارة ومشغلينه قبل بربع ساعة وانا خبزته في فرن الغاز مش الكهربا وهيرتفع جوة الفرن وهيتضاعف حجمه بس ده بسبب الزبدة اللي داخلة بين طبقات العجينة مش بسبب الخميرة وعايزة اقول ملحوظة كمان اثناء الفرد والطي لو الزبدة ساحت وخرجت من العجينة حطوا العجينة في التلاجة لغاية ماتجمد وارجعوا افردوها وهنطلع الكرواسون من الفرن لما يستوي ووشه يحمر وده شكله النهائي ان شاء الله يكون عجبكم وبالهنا والشفا | ||||||