كنافة مبرومة بالفستق زي اللى بتتباع فى المحلات من مطبخ الشيف مونى بالصور السلام عليكم ورحمة الله كل عام وانتوا بخير طبعا معظمنا بيحب الكنافة المبرومة وبنشتريها من محلات الحلويات وانا عملتها فى البيت بنفس طريقة المحلات وصورتلكم الخطوات عشان كلكم تجربوها ان شاء الله والمكونات كالتالى: كيلو كنافة طرح كيلو الا ربع سمنة بلدى نصف كيلو فستق صحيح(مش مجروش) للسيرب(السيرب هو القطر او الشربات) وهنحتاجه تقيل 2 كوب سكر كوب ماء عصير نصف ليمونة الطريقة: اول حاجة ده شكل الكنافة الطرح جبتها من محل الكنافة قلتله عايزة كيلو كنافة طرح وهى متوفرة فى اى محل للكنافة http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...181233_392.jpg ولازم نغطيها بفوطة مبلولة بس معصورة كويس واحنا بنشتغل بيها عشان تفضل طرية ومتساوية لأنها لو نشفت مش هينفع نلفها هتتكسر مننا هناخد جزء منها http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...181234_616.jpg ونحط فى اولها الفستق http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...181235_215.jpg ونبدأ نلفها بس هنلفها بالورب يعني بزاوية وهما بيلفوها فى محلات الحلويات بنفس الطريقة والمبرومة نجاحها انك تلفيها بالطريقة الصح لو لفتيها بالطريقة الصح لازم هتنجح معاكى ان شاء الله http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...181235_580.jpg http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...181236_902.jpg وبعد مانلفها هنشيلها برفق ونحطها فى صينية مستطيلة او مربعة وهنكرر اللى عملناه مع بقية كمية الكنافة لغاية ماتخلص وهنرصهم جنب بعض فى الصينية http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...181237_155.jpg وسبتها برة التلاجة لتانى يوم عشان تنشف وتتماسك وتانى يوم سيحت السمنة وحطتها على الكنافة http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...181237_531.jpg http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...181238_145.jpg وطبعا هتقولوا السمنة كتيرة يمكن تحسوا كده بس هى بتتحمر فى السمنة دى جوة الفرن وده من عوامل نجاحها ده غير انها لما تخرج من الفرن هنصفيها من كل السمنة الزيادة وفيه ناس بتحط اكتر مما انا حاطة دخلتها فرن متوسط الحرارة وخرجتها لما استوت ووشها احمر صفتها من السمنة الزيادة وحطتلها السيرب ولازم يكون بارد http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...181239_946.jpg وصفيتها من السيرب الزيادة ودخلتها التلاجة لمدة ساعة عشان لازم تتقطع باردة ولما خرجتها صفيتها من السيرب الزيادة وقطعتها بالسكينة المشرشرة او اى سكينة حامية وبردو لازم نقطعها بالورب وده شكلها النهائى http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...181232_299.jpg http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...181232_760.jpg http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...181233_508.jpg ممكن تستبدلوا السمنة بزبدة بس طبعا الكنافة بالسمنة احلى بكتير من اللى بزبدة وبدون مبالغة طعمها زي اللى بنشتريها من برة واحلى لأنها طازة اكتر وطعم السمنة واضح فيها جربوها وادعولى وممكن تستبدلوا الفستق بأى مكسرات انتوا بتحبوها وبالهنا والشفا |
رد: كنافة مبرومة بالفستق زي اللى بتتباع فى المحلات من مطبخ الشيف مونى بالصور روووعة ما شاء الله تسلم ايديكي مبدعة |
الساعة الآن 05:49 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO