منتديات شبكة حياة

منتديات شبكة حياة (http://www.hayah.cc/forum/)
-   أطباق من صنع عضوات حياة (http://www.hayah.cc/forum/113/)
-   -   كنافة مبرومة بالفستق زي اللى بتتباع فى المحلات من مطبخ الشيف مونى بالصور (http://www.hayah.cc/forum/t157624.html)

الشيف مونى 06-25-2015 01:27 AM

كنافة مبرومة بالفستق زي اللى بتتباع فى المحلات من مطبخ الشيف مونى بالصور
 
السلام عليكم ورحمة الله
كل عام وانتوا بخير
طبعا معظمنا بيحب الكنافة المبرومة وبنشتريها من محلات الحلويات وانا عملتها فى البيت بنفس طريقة المحلات وصورتلكم الخطوات عشان كلكم تجربوها ان شاء الله

والمكونات كالتالى:
كيلو كنافة طرح
كيلو الا ربع سمنة بلدى
نصف كيلو فستق صحيح(مش مجروش)
للسيرب(السيرب هو القطر او الشربات) وهنحتاجه تقيل
2 كوب سكر
كوب ماء
عصير نصف ليمونة
الطريقة:
اول حاجة ده شكل الكنافة الطرح جبتها من محل الكنافة قلتله عايزة كيلو كنافة طرح وهى متوفرة فى اى محل للكنافة
http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...181233_392.jpg
ولازم نغطيها بفوطة مبلولة بس معصورة كويس واحنا بنشتغل بيها عشان تفضل طرية ومتساوية لأنها لو نشفت مش هينفع نلفها هتتكسر مننا
هناخد جزء منها
http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...181234_616.jpg
ونحط فى اولها الفستق
http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...181235_215.jpg
ونبدأ نلفها بس هنلفها بالورب يعني بزاوية وهما بيلفوها فى محلات الحلويات بنفس الطريقة
والمبرومة نجاحها انك تلفيها بالطريقة الصح لو لفتيها بالطريقة الصح لازم هتنجح معاكى ان شاء الله
http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...181235_580.jpg

http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...181236_902.jpg
وبعد مانلفها هنشيلها برفق ونحطها فى صينية مستطيلة او مربعة
وهنكرر اللى عملناه مع بقية كمية الكنافة لغاية ماتخلص
وهنرصهم جنب بعض فى الصينية
http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...181237_155.jpg
وسبتها برة التلاجة لتانى يوم عشان تنشف وتتماسك
وتانى يوم سيحت السمنة وحطتها على الكنافة
http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...181237_531.jpg

http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...181238_145.jpg
وطبعا هتقولوا السمنة كتيرة يمكن تحسوا كده بس هى بتتحمر فى السمنة دى جوة الفرن وده من عوامل نجاحها ده غير انها لما تخرج من الفرن هنصفيها من كل السمنة الزيادة وفيه ناس بتحط اكتر مما انا حاطة
دخلتها فرن متوسط الحرارة وخرجتها لما استوت ووشها احمر
صفتها من السمنة الزيادة وحطتلها السيرب ولازم يكون بارد
http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...181239_946.jpg
وصفيتها من السيرب الزيادة
ودخلتها التلاجة لمدة ساعة عشان لازم تتقطع باردة
ولما خرجتها صفيتها من السيرب الزيادة وقطعتها بالسكينة المشرشرة او اى سكينة حامية
وبردو لازم نقطعها بالورب
وده شكلها النهائى
http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...181232_299.jpg

http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...181232_760.jpg

http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...181233_508.jpg
ممكن تستبدلوا السمنة بزبدة بس طبعا الكنافة بالسمنة احلى بكتير من اللى بزبدة
وبدون مبالغة طعمها زي اللى بنشتريها من برة واحلى لأنها طازة اكتر وطعم السمنة واضح فيها
جربوها وادعولى وممكن تستبدلوا الفستق بأى مكسرات انتوا بتحبوها
وبالهنا والشفا

Eng Dina 06-25-2015 07:36 PM

رد: كنافة مبرومة بالفستق زي اللى بتتباع فى المحلات من مطبخ الشيف مونى بالصور
 
روووعة ما شاء الله

تسلم ايديكي
مبدعة


الساعة الآن 05:49 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO