العودة   منتديات شبكة حياة > حياتك > المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ > أطباق من صنع عضوات حياة
التسجيل التعليمـــات المجموعات التقويم مشاركات اليوم البحث

الكنافة النابلسية من مطبخ الشيف مونى بالصور

الكنافة النابلسية من مطبخ الشيف مونى بالصور السلام عليكم ورحمة الله كل عام وانتوا بخير الكنافة النابلسية طبعا اصلها مدينة نابلس فى فلسطين(اللهم فرج عن

أطباق من صنع عضوات حياة

إضافة رد
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 06-19-2015, 05:07 AM   المشاركة رقم: 1
الصورة الرمزية
الصورة الرمزية الشيف مونى
الكاتبة:
اللقب:
عضوية محظورة
عرض البوم صور الشيف مونى  
معلومات العضوة

التسجيل: 10-2-2013
العضوية: 88964
المشاركات: 126
بمعدل : 0.03 يوميا
معدل التقييم:

الحالة:
الشيف مونى غير متواجد حالياً

افتراضي

الكنافة النابلسية من مطبخ الشيف مونى بالصور


السلام عليكم ورحمة الله
كل عام وانتوا بخير
الكنافة النابلسية طبعا اصلها مدينة نابلس فى فلسطين(اللهم فرج عن فلسطين واهلها)والمفروض كمان تتعمل بالجبنة النابلسية بس هى مش متوفرة فبنعملها بالحلوم او بالعكاوي وممكن بالموزاريللا
ومكوناتها كالتالى:
نصف كيلو كنافة
2 ونصف كوب جبنة عكاوي مبشورة
كوب سمنة سايحة
نصف كوب سيرب(السيرب هو الشربات او القطر)
ملعقة صغيرة لون طعام برتقالى بودرة
2 ملعقة كبيرة مياه
والمكونات للسيرب:كوب ونصف سكر وكوب مياه وعصير نصف ليمونة
وللتزيين:فستق مطحون
الطريقة:
اول حاجة هننقع الجبنة العكاوي في مياه سخنة عشان الملح اللى فيها يروح لمدة متقلش عن 6 ساعات
الكنافة النابلسية من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1434676064_448.jpg
وهنضيف لون الطعام للمعلقتين الكبار مياه ندوبهم فيهم
وطبعا لون الطعام اساسي لأن النابلسية لونها برتقالى وبيتباع عند اى عطار وفى محلات خامات الحلويات
الكنافة النابلسية من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1434676065_934.jpg
وهنضيفهم للسمنة السايحة
الكنافة النابلسية من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1434676065_228.jpg
وطبعا احنا لو ضفنا اللون على طول للسمنة مش هتتلون عشان كده دوبناه الاول في ميه
هنضيف السمنة للكنافة وهنقلبهم في بعض لغاية ماتتلون كل الكنافة بلون السمنة
الكنافة النابلسية من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1434676066_304.jpg
هنساوي الكنافة بايدينا في صينية مدهونة مقاس 26 وممكن اصغر او اكبر
الكنافة النابلسية من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1434676067_212.jpg
وهنبشر الجبنة العكاوي بعد ماشلنا الملح اللى فيها
الكنافة النابلسية من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1434676067_254.jpg
وهنحطها على الكنافة بس نبعدها عن الاطراف عشان متتحرقش
الكنافة النابلسية من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1434676068_391.jpg
واحنا مش هنحط طبقة كنافة تانيه انا شفتهم فى قناة فلسطينية بيعملوها كده وكمان بيساووها على البوتاجاز من فوق لغاية ماتسيح الجبنة
بس انا دخلتها الفرن لمدة ربع ساعة وطلعتها قلبتها على طبق التقديم وحطيت عليها السيرب والسيرب فى النابلسية بحبه يكون قليل عشان نحس بطعم الجبنة مع الكنافة لو عايزين تزودوه حسب رغبتكم
وده شكلها النهائى
الكنافة النابلسية من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1434676069_410.jpg

الكنافة النابلسية من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1434676069_484.jpg

الكنافة النابلسية من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1434676063_521.jpg

وشوفوا هنا لما قطعتها بتمط ازاي
الكنافة النابلسية من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1434676063_130.jpg
وبالهنا والشفا

مواضيع قد تعجبك:


رد مع اقتباس
جديد المواضيع في قسم أطباق من صنع عضوات حياة


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO