تورتة الفاكهة والشوكولاته للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور السلام عليكم ورحمة الله حبيت اعمل التورتة البسيطة دى بطريقة سهلة للكيك الاسفنجى والحشو والتزيين عشان اى مبتدئة فى التورتات تقدر تعملها لو عندها مناسبة مكونات الكيكة: 2 كوب دقيق 2 ملعقة صغيرة بيكنج بودر 5 بيضات كبار فانيليا كوب سكر مكونات كريمة الزبدة للحشو: 250 زبدة طرية غير مملحة 150 جرام سكر بودرة 6 ملعقة كبيرة حليب فانيليا وللتغليف والتزيين هنحتاج: 2 كوب كريم شانتى مخفوق شرائح اناناس (كمبوت) شرائح خوخ (كمبوت) شرائح كيوى جيلى تلميع كريز بندق جوز هند اصفر جناش شوكولاته ومكوناته: 2 كوب شوكولاته مقطعة كوب فريش كريم ملعقة كبيرة عسل جلوكوز وممكن نستبدلها بعسل نحل الطريقة: اول حاجة هنعمل الكيك فى اناء هنحط البيض والفانيليا http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...968350_614.jpg ونضربهم بمضرب البيض لمدة لاتقل عن دقيقتين وفيه ناس هتقول كمية البيض دى قليلة بس انا شايفاها مناسبة والموضوع مش بالكمية اهم حاجة مدة الخفق ده اللى بيفرق فى النتيجة وهيعملوا رغاوى http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...968352_131.jpg ونحط عليهم كل كمية السكر http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...968353_852.jpg ونضربهم على اقصى سرعة لمدة لاتقل عن 10 دقايق متواصل http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...968353_329.jpg لغاية مايتكاثف ويفتح لونه وقوامه يبقى كريمى ويعمل علامة زى الشريط او رقم 8 لما نشيل من عليه المضرب http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...968354_264.jpg وهننخل الدقيق والبيكنج بودر ونحطهم على الخليط http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...968354_144.jpg ونقلبهم من فوق لتحت وبالاسباتيولا برفق http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...968354_585.jpg لغاية ماتختفى كل كمية الدقيق ونحطها فى صينية مدهونة مقاس 24 http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...968355_675.jpg وخبزتها فى فرن منخفض الحرارة وطبعا كل شخص فرنه يختلف عن التانى واختبرتها وطلعتها http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...968356_211.jpg ودى اسهل طريقة للكيكة الاسفنجية واحلاها طعما بتتعمل بسرعة ونتيجتها مضمونة ومكوناتها متوفرة وسهلة بالنسبة للكل وهنعمل كيكة تانية بنفس المكونات والطريقة وهيبقى عندنا كيكتين عشان التورتة يبقى ارتفاعها عالى ولما نطلعهم من الفرن نقلبهم على ورق خبز http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...968350_101.jpg ونسيبهم فى التلاجة لمدة يوم كامل عشان يتماسكوا وتانى يوم نطلعهم ونجهز ادوات التقطيع والحشو http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...968351_294.jpg وهنقسم كل كيكة ل2 هيبقى عندنا 4 شرايح كيك http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...968351_827.jpg وهنجهز كريمة الزبدة للحشو فى اناء هنحط الزبدة http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...968352_977.jpg تاااااااااااااااااابعونى |
رد: تورتة الفاكهة والشوكولاته للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور ونضربها بالمضرب دقيقة تفك ونضيفلها السكر البودرة http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...968385_622.jpg ونخفقهم بالمضرب على اعلى سرعة لغاية الخليط مايبقى لونه فاتح وهش وكريمى ونضيفلهم الحليب والفانيليا http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...968385_969.jpg ونخفقهم مرة تانية لغاية مايمتزجوا http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...968386_773.jpg ونبدأ نحشى بيها الكيكة بس قبل مانحط كريمة الزبدة على الكيك هنسقى الكيك بمياه شرائح الخوخ والاناناس المعلب (الكمبوت) لأن طعمها حلو ومسكر وده حسب رغبتكم http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...968387_934.jpg http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...968387_523.jpg وفيه ناس هتقول كريمة الزبدة تقيلة ودسمة هى بالنسبالى عادية بس لو شايفنها تقيلة ممكن تستبدلوها بكريم شانتى مثلا وبعد مانخلص حشو الكيك بكريمة الزبدة هنغلفها من برة بالكريم شانتى http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...968388_993.jpg وهنعمل فاصل بودردات الكريم شانتى فى نص الكيكة عشان هنعمل نص فاكهة ونص شوكولاته ونبدأ نحضر الجناش فى كسرولة هنحط الفريش كريم http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...968388_998.jpg ونشغل عليه نار هادية لغاية مايغلى واول مايغلى نطفى ونضيفله الشوكولاته المقطعة http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...968389_620.jpg ونقلبها لغاية ماتدوب جوة الكريمة ونضيفلهم معلقة عسل الجلوكوز http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...968389_446.jpg ونقلبه لغاية مايدوب وفايدة عسل الجلوكوز انه بيدى للجناش لمعة وممكن نستبدله بعسل نحل وكده الجناش بقى جاهز http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...968390_935.jpg هنسيبه يبرد شوية وهنحطه على نص التورتة والنص اللى عليه الجناش فى الجنب هنحط جوزه هند اصفر ومن فوق كريز وبندق والنص التانى هنرص الفاكهة وفى الجنب هنحط شرايح اناناس ووردات كريم شانتى وهنلمع الفاكهة بجيلى التلميع بعد مانسخنه على النار وده شكله وهو طبعا بيتباع فى محلات خامات الحلويات ومتوفر جدا http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...968390_837.jpg وده شكل التورتة النهائى http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...968391_947.jpg http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...968392_714.jpg والطعم مش هقولكم عليه انتوا هتجربوه بنفسكم وهتدعولى بالهنا والشفا |
رد: تورتة الفاكهة والشوكولاته للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور تسلم ايدييييكي روعة |
رد: تورتة الفاكهة والشوكولاته للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور هايلة بجد يسلم ايديكي ويعطيكي ألف عافية |
رد: تورتة الفاكهة والشوكولاته للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور موضوع اكثر من رااائع يسلمو اختي |
الساعة الآن 04:19 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO