معمول السميد بالعجمية من مطبخ الشيف مونى بالصور السلام عليكم ورحمة الله كل سنة وانتو طيبين المعمول دايما بالعجوة او الفستق بس انا حبيت اعمل حاجة جديدة لأنى بحب طعم العجمية مكونات المعمول: 3 ونصف كوب دقيق 2 كوب دقيق سميد كوب ونصف سمنة بلدى كوب حليب بودرة كوب ماء دافىء 2 ملعقة صغيرة بيكنج بودر 2 ملعقة كبيرة سكر ملعقة صغيرة محلب مطحون(المحلب بذور نبات شجرى بيعطى الحلويات والمعمول نكهة خاصة) ملعقة صغيرة ماء زهر مكونات العجمية: كوب الا ربع عسل نحل 2 ملعقة كبيرة دقيق 2 ملعقة كبيرة سمنة 3 ملعقة كبيرة سمسم محمص الطريقة: فى اناء هنحط الدقيق الابيض ودقيق السميد مع بعض http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...944178_946.jpg ونخلطهم http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...944181_684.jpg ونسيح السمنة من غير ماتقدح وننزلها عليهم http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...944182_216.jpg ونقلبهم مع بعض كويس ونسيبهم ساعتين يرتاحوا فى مكان دافى http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...944182_114.jpg ونضيفلهم السكر والحليب البودرة والمحلب والبيكنج بودر http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...944183_882.jpg وده شكل المحلب قبل مانطحنه http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...944183_787.jpg وده بعد ماطحناه http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...944183_327.jpg ونقلب الخليط مع بعض http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...944184_342.jpg ونضيفله الميه الدافية وماء الزهر http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...944184_163.jpg ونقلبهم كويس لغاية ماتتكون عجينة http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...944177_584.jpg ونسيب العجينة لغاية مانجهز حشوة العجمية وفيه ناس بتعمل المعمول بخميرة بالخميرة ينفع وبالبيكنج بودر ينفع بس انا جربت الاتنين ولقيت ان اللى بالبيكنج بودر احلى هنجهز العجمية فى كسرولة هنحط السمنة والدقيق http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...944177_438.jpg ونقلبهم على نار هادية من غير مانحمصهم http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...944178_264.jpg واول مايمتزجوا ننزل عليهم عسل النحل http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...944178_252.jpg ونقلبهم كويس http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...944179_994.jpg ونسيبهم يغلوا http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...944179_443.jpg http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...944179_772.jpg والنار شغالة هنحط السمسم المحمص http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...944180_864.jpg ونقلب السمسم معاهم ونطفى النار http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...944180_906.jpg ونسيبها تبرد وده شكلها بعد مابردت http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...944181_841.jpg ونعملها كور صغيرة عشان نجهزها للحشو http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...944181_102.jpg ولو حسينا انها هتسيح عشان احنا فى صيف هنحطها فى التلاجة تااااااااااااااااااابعونى |
الساعة الآن 03:19 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO