العودة   منتديات شبكة حياة > حياتك > المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ > أطباق من صنع عضوات حياة
التسجيل التعليمـــات المجموعات التقويم مشاركات اليوم البحث

البوظة العربية (الدمشقية) من مطبخ الشيف مونى بالصور

البوظة العربية (الدمشقية) من مطبخ الشيف مونى بالصور السلام عليكم ورحمة الله كل عام وانتم بخير ده اخر موضوع هنزله قبل رمضان ان شاء الله

أطباق من صنع عضوات حياة

إضافة رد
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 06-17-2014, 05:14 PM   المشاركة رقم: 1
الصورة الرمزية
الصورة الرمزية الشيف مونى
الكاتبة:
اللقب:
عضوية محظورة
عرض البوم صور الشيف مونى  
معلومات العضوة

التسجيل: 10-2-2013
العضوية: 88964
المشاركات: 126
بمعدل : 0.03 يوميا
معدل التقييم:

الحالة:
الشيف مونى غير متواجد حالياً

افتراضي

البوظة العربية (الدمشقية) من مطبخ الشيف مونى بالصور


السلام عليكم ورحمة الله
كل عام وانتم بخير
ده اخر موضوع هنزله قبل رمضان ان شاء الله وهو البوظة العربية والبوظة العربية تاريخها بيعود لمدينة دمشق وهى اختراع سورى من سنة 1895 واللى اكتشفها وقتها شخص اسمه محمد حمدى بكداش واولاده واحفاده ورثوا منه المهنة والمحل بتاعهم اسمه بكداش وموجود لغاية دلوقتى فى دمشق فى منطقة سوق الحميدية وان شاء الله قريب ترجع سوريا زى الاول واحسن ونروح ناكل البوظة هناك على اصولها

مش هطول عليكم بس حبيت اقولكم نبذة مختصرة عن تاريخ البوظة (وطبعا النبذة دى لغير السوريين لأنهم اكيد عارفين اكتر منى)
المكونات:
لتر حليب
كوب وربع سكر
ملعقة صغيرة مستكة مطحونة
ربع كوب سحلب(خام مش مضاف ليه اى مكسرات)
2 ملعقة صغيرة ماء ورد
كوب فستق مجروش
الطريقة:
هنحط كوبايتين من الحليب والسكر فى كسرولة
البوظة العربية (الدمشقية) من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1403010883_807.jpg
ومعاهم المستكة المطحونة ونحركهم ونحطهم على نار هادية لغاية مايغلوا

البوظة العربية (الدمشقية) من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1403010884_385.jpg
وده شكل المستكة قبل مانطحنها
البوظة العربية (الدمشقية) من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1403010884_267.jpg
وبعد مايغلى الحليب والسكر هناخد منهم ربع كوب وندوب فيه السحلب وافضل نوع سحلب هو التركى بس بقية الانواع بردو تنفع انا عن نفسى استخدمت سحلب عادى
البوظة العربية (الدمشقية) من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1403010885_892.jpg
ونقلبهم لغاية مايدوب السحلب ونضيفهم على الحليب البارد والسحلب ده هو اساس البوظة العربية لأنه هو اللى بيخليها فيها مطاطية
البوظة العربية (الدمشقية) من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1403010885_184.jpg
ونحركهم لمدة دقيقة لغاية ماتتكون عندى رغوة ونضيفهم للحليب اللى غليناه فى الكسرولة
البوظة العربية (الدمشقية) من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1403010885_175.jpg
ونشغل عليهم النار ونفضل نقلبهم على نار هادية لغاية مايغلى ويغلظ قوامه ونضيفله ماء الورد(ممكن نستخدم ماء ورد وماء زهر حسب رغبتكم) ونعلى النار لغاية مايغلى مرة تانيه ولما نطفى النار عليه نصفيه عشان نضمن ان مفيش اى كلاكيع ونحطه فى علبة محكمة الغلق
البوظة العربية (الدمشقية) من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1403010885_566.jpg
ونضيفله الفستق المجروش وطبعا من اساسيات البوظة العربية الفستق الحلبى بس هو مش متوفر عندى فاستخدمت فستق امريكى
البوظة العربية (الدمشقية) من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1403010886_263.jpg
ونقلبهم
البوظة العربية (الدمشقية) من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1403010886_572.jpg
ونحطها فى الفريزر ونقلبها كل 5 ساعات عشان متكونش كتل تلجية وانا معنديش ماكينة الايس كريم لو عندكم هتحطوا البوظة فى التلاجة العادية وبعدين هتحطوها فى الماكينة لمدة ساعة ونص تقريبا والماكينة هتخلى البوظة تمط اكتر
قدمتها تانى يوم وطبعا مش محتاجة لأى تزيين
البوظة العربية (الدمشقية) من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1403010883_416.jpg
البوظة العربية (الدمشقية) من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1403010883_329.jpg
بصراحة طعمها اكثر من رائع وعجبتهم جدا فى البيت بس اكيد مش زى البوظة الاصلية بتاعة بكداش بس بنحاول لغاية ماناكلها فى دمشق ان شاء الله
يارب موضوعى البسيط ده يكون عجبكم

مواضيع قد تعجبك:


رد مع اقتباس
جديد المواضيع في قسم أطباق من صنع عضوات حياة

قديم 06-18-2014, 01:20 AM   المشاركة رقم: 2

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
ادارية سابقة


افتراضي رد: البوظة العربية (الدمشقية) من مطبخ الشيف مونى بالصور

الله الله =’(
لذيذه وبقوةةة ياموني :$
حبيتها مرا وشكلهاالاخير يشهي وبقوه :$
تسلم هاليمين موني :$


رد مع اقتباس

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO