أكلات صحية من كل الأصناف( 1) http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...288455_335.jpg كيف أحوالكن يا أحلي عضوات (أزيكنننننن)يارب تكونو دائما بخير :abdalsalaamnafez_79هقول لكن وجهة نظري عن الأكل والطبخ وكده: اللي بيعرف يطبخ في نظري هو اللي بيعرف يعمل الأكل اللي طعمه حلو وما بيتخنش وصحي يعني يعملوا بطريقه صحيه ويعرف يحول الأكلات التقليدي المتسبك والمقلي واللي فيها دهون ضارة لأكل صحي يعني الواحد لما ياكل منه ما يحسش بتخمه وكده وما يتسببش في أمراض للي هيكلو علي المدي الطويل أو القصير :abdalsalaamnafez_79خامس حاجه حاولت الفترة اللي فاتت أحول كل الأكلات الجديده واللي هي مش تقليديه واللي يعتبر حديثه لأكلات صحيه ومن ضمن الحلويات طبعا (بالمنسبه في البيت بيسموني ميمو حلويات بس أنا بردوه بحاول أكلها بحساب لأنها حتي لو صحيه بتخن وكترها ممكن يجيب أمراض زي السكر وغيره وطبعا المسرفين أخوان الشياطين) أما بخصوص الأكل التقليدي زي الخضار وغيره فماما جزاها الله خيرا هو والبيتزا علمتنا نعملوا بطريقه صحيه لأنها وإحنا صغيرين كانت تاتا بتقولها الأطفال ما يكلوش الأكل المسبك والمقلي وكده فماما قالت يعني مدام مضر للصغيرين يبقي أكيد مضر للكبار وبقت تعمل الأكل من غيرتسبيك ونجحت في أن هيه تعملوا ويكون جميل فأنا جاتلي فكرة في أن أعمل سلسلة لأكلات صحية من كل الأصناف وكل مرة ققول لكن علي أكلة او طبخة معينة :eh_s(15):. :abdalsalaamnafez_79و في هذا الموضوع هبتدي معاكم بالبان كيك الصحي اللي مابيتخنش ومش مضر وبالعكس مفيد وممكن تعملي معاه إضافات كثيرة ويكون فطار أو عشاء إن شاء الله لاكن طبعا لازم مانأكل قبل الأكل بساعتين علي الأقل ونأكل الأكل الصحي ونبتعد عن غيره :eh_s(7):حتي لايتكون لدينا (عندنا يعني ) كرش ولا نزيد في الوزن (مانتخنش )وأيضا من تريد تثبيت وزنها أو أنقاصه تفعل ذلك (يعني كمان اللي عاوزة:smile32:تخس أو لا تتخن تعمل كده ) . البان كيك الصحي أولا المقادير :
ثانيا الطريقة: تخلط جميع المقادير ثم يصب مقدار نصف مغرفة في طاسة ومدهونة بمعلقة زيت أو زبدة (التعديل بتاعي هو أن الطاسة تكون تيفال أو أي طاسة غير لاصقة وتسخنيها جدا حدا من غير ما تدهني زيت أو زبدة وبعدين توطي علي النارمن ناحية التعليه مش الطفي يعني تخفضي الحرارة بحيث تكون مابين المتوسطة والخفيفة ) ) .. ثم تقلب على الجهة الأخرى(أو ل ماتلقيها عملت زي خرم أوثقوب من فوق يبقي بتقول لو سمحتي ققلبيني قبل ما أتحرق من تحت :s1:ف تقليبيها بسبتيولامفرودة خشب أو معلقة خشب مش أي نوع تاني طبعا تفكيها من الجناب الأول وبعدين تدخلي السبتيولا في النص وتقلبي مش هتاخد دقيقتين ) حتى تستوي على كل ناحية.. امسحي الطاسة بالزيت قبل كل صبة عجين لعدم الالتساق.(طبعا أنا لا أمسح بلزيت أو الزبدة لأن كده هتبقي زي الحاجات المقلية وبعملها زي ما قولتلكم) . ثالثا أقتراح: ممكن بعد ما تبرد(شوية صغيرة )قليلا نضع عليها رشة زيت أي نوع تفضليه وعلي فكرة أنا بعمل البيض في الطاسة ( المقلي بس طبعا مبيبقاش مقلي ) بنفس الطريقة بتاعة البان مع الفرق أني بغطي عليه بغطي محكم وبسيبه وأنا وضعاه علي درجة حرارة قليله (يعني بوطي عليه خالص )خمس دقائق وبيكون أستوي ليس أكثر وإلا .....:s1:هيتحرق وإذا ما كان نضج (أستوي) بسيطه غطي عليه وسبيه شويه كمان أو ققلبيه بنفس طريقة البان ودقيفة وأطفي وضيفي رشة الزيت علي الوجه هيكون زي المقلي جربيه وهتدعيلي ووبالهنا والشفا رابعا الإضافات: ممكن نضع رشة عسل وعليها فواكه وممكن شيكولاته دارك سايحة وممكن مشروب أوكوب لبن (حليب)وممكن زبادي مخلوط مع أي نوع فاكهه وممكن تحطي سكر صحي في طاسة معه شوية قرفه وشوية موز أو تفاح (بيبقي ياي مقلوكوش ) بيكون روووعه بس ده يكون مقبلات مش فطار لأن طبعا لازم السكريات في الفطار خصوصا للصغار تكون ليست كثيرة يعني الزيادي ونوع فاكهه يكون أحسن لان البان نفسه في سكر :smile32:
|
رد: أكلات صحية من كل الأصناف( 1) الله يعطيكي العافيه مشكوره على الابداع |
رد: أكلات صحية من كل الأصناف( 1) احمدك يارب دائما بترفعيلي من روحي المعنوية فجزاكي الله خيرا و http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...316973_894.jpg |
رد: أكلات صحية من كل الأصناف( 1) لا ياحبيبتي مش ارفع معنوياتك انتي اصلا مبدعه ومميزه واتمنئ لكي التوفيق |
رد: أكلات صحية من كل الأصناف( 1) جزاكي الله خيرااااااوكل الخير حبيبتي وهذة هدية لك من عملي http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...386816_317.jpg |
رد: أكلات صحية من كل الأصناف( 1) واو ماشاء الله عليك الله يعطيكي العافيه سلمت يداك |
رد: أكلات صحية من كل الأصناف( 1) مافكرتي تعرض شغلك هذا في مكان يعرض اعمال للمواهب وحد يقدر ابداعاتك لانو انتي فنانه ماشاء الله عليك بجد |
الساعة الآن 03:55 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO