العودة   منتديات شبكة حياة > حياتك > المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ > حلويات وصفات حلى مكسرات
التسجيل التعليمـــات المجموعات التقويم مشاركات اليوم البحث

تورتة النسكافيه من مطبخ الشيف مونى بالصور

تورتة النسكافيه من مطبخ الشيف مونى بالصور السلام عليكم ورحمة الله كل عام وانتم بخير بمناسبة العام الهجرى الجديد ربنا يجعله عام خير علينا جميعا

حلويات وصفات حلى مكسرات

إضافة رد
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 11-22-2013, 01:04 PM   المشاركة رقم: 1
الصورة الرمزية
الصورة الرمزية الشيف مونى
الكاتبة:
اللقب:
عضوية محظورة
عرض البوم صور الشيف مونى  
معلومات العضوة

التسجيل: 10-2-2013
العضوية: 88964
المشاركات: 126
بمعدل : 0.03 يوميا
معدل التقييم:

الحالة:
الشيف مونى غير متواجد حالياً

افتراضي

تورتة النسكافيه من مطبخ الشيف مونى بالصور


السلام عليكم ورحمة الله
كل عام وانتم بخير بمناسبة العام الهجرى الجديد
ربنا يجعله عام خير علينا جميعا ويحفظ بلادنا من كل سوء ويفرج كرب سوريا
النهرده ان شاء الله هقدملكم تورتة بسيطة وسهلة وهى تورتة النسكافيه
اولا بالنسبة للكيكات الاسفنجية وليها 3 طرق
الطريقة الاولى وهى الطريقة التقليدية وهى اننا بنفصل بياض البيض عن الصفار وبنقلب العجينة بخفة وندخلها الفرن بالراحة عشان متهبطش وطبعا الطريقة دى غير انها صعبة وبتاخد وقت كتير كمان مش مضمونة ولما بتنجح الكيكة بتكون ناشفة من جوة وبتحتاج اننا نحطلها سيرب او مربى عشان نطريها
الطريقة التانية اننا نحط محسن جيل على خليط الكيك ودى اضمن واسهل من الطريقة الاولى ومش بنفصل فيها البياض عن الصفار وبتنجح مع ناس كتير بس بردو فيه ناس مبتنجحش معاهم والكيكة بتهبط منهم من المنتصف لسببين الاول ان المحسن بيكون قديم والتانى بسبب حرارة الفرن
الطريقة التالته ودى اسهل واضمن طريقة وكمان احلاهم طعما وهى اننا نستخدم دقيق الاسبونش الجاهز وده بيتباع فى محلات خامات الحلويات وممكن عند العطارين الكبار وبنضيف للدقيق المياه والبيض فقط وبتطلع الكيكة هشة وطرية من جوة ومرتفعة ومش بنحتاج نحطلها سيرب او مربى لما بنقسمها ودى الطريقة اللى بستخدمها دايما وعملت بيها التورتة اللى هقدمهالكم النهارده
مقادير الكيكة:
نصف كيلو دقيق اسبونش(وزى ماقلنا دقيق الاسبونش بيكون مضاف ليه السكر والفانيليا والبيكنج بودر)
5 بيضات كبار
نصف كوب مياه
مقادير الكريم الشانتى
نصف كيلو كريم شانتى خام
نصف كوب لبن بودرة
ماء مثلج
10 معالق كبار سكر بودرة
معلقتين كبار نسكافيه متدوبين فى شوية مياه
مقادير صوص النسكافيه
قطعة كبيرة زبدة(حوالى 100 جرام)
2 معلقة كبيرة نسكافيه
نصف كوب سكر
2 ملعقة صغيرة جيلاتين بودرة
نصف كوب لبن
وللتزيين
فستق مجروش
ملبس الوان
طريقة الكيك
هنحط دقيق الاسبونش فى بولا ويفضل يكون بحرارة الغرفة
تورتة النسكافيه من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1385111095_635.jpg
ونضيفله البيض والمياه وبردو يفضل يكون البيض بحرارة الغرفة
تورتة النسكافيه من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1385111099_442.jpg
ونضربهم بالمضرب الكهربائى لمدة من 7 ل10 دقايق على اعلى سرعة
تورتة النسكافيه من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1385111099_199.jpg
ونحط خليط الكيك فى صينية مدهونة ومرشوشة بالدقيق(الصينية مقاس 24)
تورتة النسكافيه من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1385111100_286.jpg
ونخبزها وطبعا كل شخص فرنه بيختلف عن التانى عشان كده مش بكتب درجة حرارة الفرن
وطبعا هنختبرها قبل مانطلعها وانتو شايفين اثار الاختبار بعد ماطلعت من الفرن
تورتة النسكافيه من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1385111100_626.jpg
ونقلبها على ورق زبدة
تورتة النسكافيه من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1385111100_800.jpg
ونحفظها فى التلاجة لمدة يوم كامل
ولما نطلعها اليوم اللى بعده نجهز أدواتنا اللى هنقسم بيها الكيكة ونفرد بيها الكريمة
تورتة النسكافيه من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1385111101_270.jpg
ونقسم الكيكة ل3 طبقات
تورتة النسكافيه من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1385111101_197.jpg
ونجهز كريم شانتى النسكافيه
تورتة النسكافيه من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1385111102_102.jpg
ونبدأ نحشى الكيكة
تورتة النسكافيه من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1385111094_680.jpg
تورتة النسكافيه من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1385111095_514.jpg

ونغلف الكيكة بالكريم شانتى
تورتة النسكافيه من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1385111096_914.jpg
وندخلها التلاجة لمدة ساعة
ونبدأ نجهز صوص النسكافيه
هنحط كل المكونات مع بعض طبعا بعد ماندوب الجيلاتين فى شوية مياه
تورتة النسكافيه من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1385111096_882.jpg
ونحط عليهم اللبن
تورتة النسكافيه من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1385111097_315.jpg
هنسيب كل المكونات دى على النار لغاية ماتغلى وبعد كده نضربهم فى الخلاط ونصفى الصوص ونسيبه يبرد
(وللأمانة كريم شانتى النسكافيه وصوص النسكافيه اتعلمتهم من واحدة صديقتى)
هطلع الكيكة من التلاجة وابدأ ازينها واحط عليها الصوص
وده شكلها بعد التزيين
تورتة النسكافيه من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1385111097_343.jpg
تورتة النسكافيه من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1385111098_666.jpg
ودى شكلها من جوة بعد ماقطعتها
تورتة النسكافيه من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1385111098_167.jpg
وبأمانة لازم اللى بيحب النسكافيه يجرب التورتة دى لأن طعمها ونكهتها وكل شىء فيها نسكافيه
يارب موضوعى البسيط ده يكون عجبكم

مواضيع قد تعجبك:


رد مع اقتباس
جديد المواضيع في قسم حلويات وصفات حلى مكسرات

قديم 11-22-2013, 07:17 PM   المشاركة رقم: 2

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
ادارية سابقة


افتراضي رد: تورتة النسكافيه من مطبخ الشيف مونى بالصور

ياعيني ياعيني ايش هالحركات ياموني ؟! :$
لازم تعزميني
تسسسلم هاليمين يارب :$


رد مع اقتباس
قديم 03-31-2015, 12:29 AM   المشاركة رقم: 3

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
إدارة شبكة حياة


افتراضي رد: تورتة النسكافيه من مطبخ الشيف مونى بالصور

يسلمووو ايديكي


رد مع اقتباس

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO