قديم 08-09-2013, 03:24 PM   المشاركة رقم: 1
الصورة الرمزية
الصورة الرمزية heba magdy
الكاتبة:
اللقب:
بداية الحياة
عرض البوم صور heba magdy  
معلومات العضوة

التسجيل: 8-8-2013
العضوية: 97285
الدولة: 10th of ramadan city
المشاركات: 4
بمعدل : 0.00 يوميا
معدل التقييم:

الحالة:
heba magdy غير متواجد حالياً

طبخ

طريقة عمل دجاج كنتاكى فى البيت


المقادير :
-فرخة وتقطع على 12 قطعة بعد تنظيفها
-معلقة كبيرة سماء( دى توابل يتجاب من عند العطار ومتوفرة)
-مغلقة بهارات
-1/2 كوب ماء بصل
-3 ملاعق خل
-معلقة كبيرة كسبرة ناعمة
-2 ليمونة
-ملح - فلفل
- 4بيضات
-2 كوب دقيق ذرة ( ده غير الدقيق العادى)
- دقيق عادى

الطريقة:

اجيب الفرخة واغرز فيها السكينة فى جميع جوانبها

-بعد كده تحطى الكسبرة الناعمة+ماء اليصل+البهارات +الليمون+الخل+الملح+الفلفل فى اناء

وتخلطيهم جيدا وبعدين تحطى الفراخ وتقلبيها فى الخليط جيدا وتوضع فى الثلاجة من باليل ( تقريبا 12 ساعة قبل الطهى )

- تانى يو م بقى اجيب دقيق الذرة واحط عيه ملح وفلفل واجيب البيض واضربه واضع بردو عليه ملح وفلفل


تجيبى الفراخ من التلاجة وتحطيها فى الدقيق العادى اولا وبعدين البيض واخيرا تحطيها فى دقيق الذرة ( علة فكرة دقيق الذرة هو اللى بيخليها مقرمشة )
وتحمر فى زيت غزير مغلى جيدا على نار عالية ( اول ما تنزلى الفراخ لازم تكون النار عالية وبعد كده توطيها حتى تستوى )

هتاخد تقريبا 1/2 ساعة على نار هادية



طريقة تانية بقا :

المقادير\2كوب بقسماط ناعمه+واحد كوب دقيق زره اصفر +كمون+لبن بودره+ملعقه شطه+فلفل اسود+زنجبيل + ملح
الطريقه\نسلق اورك الفراخ نصف ساعه فى ماء وملح وفلفل وورق لورى ثم نضع الفراخ فى بيض مضروب وبه ملح ثم توضع الفراخ فى الخلطه السابقه ثم توضع الفراخ فى زيت غزير وساخن على النار ونحمرها
ملحوظة هامة
ولكنها بهذه الطريقةسوف تاخد 5 دقايق تحمير فقططريقة عمل دجاج كنتاكى فى البيت 61.gif



مواضيع قد تعجبك:


رد مع اقتباس
جديد المواضيع في قسم المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO