العودة   منتديات شبكة حياة > حياتك > المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ > حلويات وصفات حلى مكسرات
التسجيل التعليمـــات المجموعات التقويم مشاركات اليوم البحث

حلويات الشيف حسن بالصور،طريقة عمل حلويات الشيف حسن ،خطوات تحضير حلويات الشيف حسن

حلويات الشيف حسن بالصور،طريقة عمل حلويات الشيف حسن ،خطوات تحضير حلويات الشيف حسن حلويات الشيف حسن بالصور،طريقة عمل حلويات الشيف حسن ،خطوات تحضير حلويات الشيف

حلويات وصفات حلى مكسرات

إضافة رد
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 12-15-2013, 09:10 PM   المشاركة رقم: 1
الصورة الرمزية
الصورة الرمزية سعاد
الكاتبة:
اللقب:
عضوية محظورة
عرض البوم صور سعاد  
معلومات العضوة

التسجيل: 20-4-2013
العضوية: 905
المشاركات: 1,927
بمعدل : 0.35 يوميا
معدل التقييم:

الحالة:
سعاد غير متواجد حالياً

افتراضي

حلويات الشيف حسن بالصور،طريقة عمل حلويات الشيف حسن ،خطوات تحضير حلويات الشيف حسن


حلويات الشيف حسن بالصور،طريقة عمل حلويات الشيف حسن ،خطوات تحضير حلويات الشيف حسن

السلام عليكم
موضوعي هو
حلويات الشيف حسن بالصور،طريقة عمل حلويات الشيف حسن ،خطوات تحضير حلويات الشيف حسن

حلويات الشيف حسن بالصور ، طريقة عمل حلويات الشيف حسن ، خطوات تحضير حلويات الشيف حسن





حلويات الشيف حسن بالصور،طريقة عمل حلويات الشيف حسن ،خطوات تحضير حلويات الشيف حسن QFwPuN09191033.jpg





حلويات الشيف حسن بالصور،طريقة عمل حلويات الشيف حسن ،خطوات تحضير حلويات الشيف حسن 1HI1P709191034.jpg


حلويات الشيف حسن بالصور،طريقة عمل حلويات الشيف حسن ،خطوات تحضير حلويات الشيف حسن QBleLe09191027.jpg


البسبوسه

طبعا دي طريقة الشيف حسن في برنامج من كل بلد اكله على قناة الاسره والطفل

والمقادير للاسف بالجرام ومش عارفه هي كام بالكوب وطعمها زي بتاعة المحلات بالزبط

900جم سميد سايب مش اللي بيجي اكياس للبسبوسه جاهز_450جم سكر+300جم ماء+125 جم شربات تقيل

وقال اللي عايز يضيف سمنه يضيف انا اضفت طبعا لانها بتدي طعم تحففففه للبسبوسه اضفت للمقدار ده 4 م سمن بلدي

نقلبهم كويس جدااااااا هتكون مرمله شويه مش سايله نفردهم في صينيه مدهونه زبده اوسمن وتخبز في فرن 160 لمدة نص

ساعه

الشربات(الشيره)

كيلو سكر+كيلو ماء +فانيليا على النار واول ما يغلي نعصر نص ليمونه وبيكون خفيف شويه بين الميه والعسل

نسقي البسبوسه ونلااااااااااااحظ الشربات سخن والبسبوسه كمان سخنه

المقدار ده عمل لي الصينيتين اللي في الصوره يعني تقدروا تقسموا المقدار


حلويات الشيف حسن بالصور،طريقة عمل حلويات الشيف حسن ،خطوات تحضير حلويات الشيف حسن 93.gifحلويات المولد النبويحلويات الشيف حسن بالصور،طريقة عمل حلويات الشيف حسن ،خطوات تحضير حلويات الشيف حسن 93.gif


بعد غياب معلش أعذروني مشغولة في الشغل في البيت
المهم اليوم شفت حلقة الشيف حسن و عمل مجموعة من حلويات المولد
و بصراحة حسيت ان ممكن الناس تعملها في البيت انا عن نفسي لسا مجربتش بس ممكن انتوا تستفيدوا و تجربو

1- الملبن

حلويات الشيف حسن بالصور،طريقة عمل حلويات الشيف حسن ،خطوات تحضير حلويات الشيف حسن a100.jpg


1/2 لتر ماء
1/2 كيلو سكر
150جم عسل جلوكوز
75 جم نشا تذوي في 100 جم ماء
ملعقة صغير ملح ليمون
5 جم فانليا أو روح الورد أو ماء زهر

الطريقة

نذوب الماء مع السكر علي النار و بعدين او ما يغلو نضيف عسل الجلوكوز و نقلب لعد لما يعملوا عرق أبيض مش غامق عشان ما يكونش غامق تم نضيف النشا المذوبة مع الماء علي خليط السكرو الماء و العسل مع استمرار التقليب بضرب سالك او كهرباء وهيا علي النار و دا ممكن يستمر 1/2 ساعة الشيف قال موضوع التقليب دا مهم
لما يتخن معانا نضيف ملح اليمون و ماء الورد و لو عايزينوا ملبن ملون ممكن نضيف اي لون
المهم نعرف ان الملبن استوي لمي نلاقي العجينة بتعتة بدأت تلم و تسيب الحله زي عجينة بلح الشام كد ا
و نكون محضرين صنية مدهونة زيت خفيف و سكر بودر كتير و نصبة ونسيبة يبرد شوية و نرش وجة بالسكر البودرة و لو عايزين تضيف مكسرات ممكن نضيفها اثناء الصب
حلويات الشيف حسن بالصور،طريقة عمل حلويات الشيف حسن ،خطوات تحضير حلويات الشيف حسن a220.jpg

يا رب تكونوا فهمتوا مني

*جلاتين ملون



حلويات الشيف حسن بالصور،طريقة عمل حلويات الشيف حسن ،خطوات تحضير حلويات الشيف حسن a101.jpg



حلويات الشيف حسن بالصور،طريقة عمل حلويات الشيف حسن ،خطوات تحضير حلويات الشيف حسن a104.jpg



حلويات الشيف حسن بالصور،طريقة عمل حلويات الشيف حسن ،خطوات تحضير حلويات الشيف حسن a102.jpg
1/2 لتر ماء
1/2 كيلو سكر
150جم عسل جلوكوز
50 جم جلاتين بودر (ملعقة كبير) نذوب في ماء دافي علي النار
ملعقة صغير ملح ليمون
5 جم فانليا أو روح الورد
لون أحمر مع روح الفراولة لعمل لون أحمر
لو اصفر مع روح الاناناس لعمل لون صفر



الطريقة



نذوب الماء مع السكر علي النار و بعدين او ما يغلو نضيف عسل الجلوكوز و نقلب لعد لما يعملوا عرق أبيض مش غامق عشان ما يكونش غامق تم نضيف الجلاتين المذوبة مع الماء علي خليط السكرو الماء و العسل مع استمرار التقليب بضرب سالك لازم خليط الجلوكوز و السكر يكون بيغلي عند أضافة الجلاتين
لما يتخن معانا نضيف ملح اليمون و روح الفرولة و لون الاحمر



شكراً لكم و انتظر ردودكم :)

مواضيع قد تعجبك:


رد مع اقتباس
جديد المواضيع في قسم حلويات وصفات حلى مكسرات

قديم 01-20-2013, 07:49 PM   المشاركة رقم: 2

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:


افتراضي

جميلة جدا بالهنا والشفا للى حايكلها


رد مع اقتباس
قديم 01-20-2013, 07:53 PM   المشاركة رقم: 3

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:


افتراضي

ربنا يكرمك ياشيف


رد مع اقتباس

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO