منتديات شبكة حياة

منتديات شبكة حياة (http://www.hayah.cc/forum/)
-   حلويات وصفات حلى مكسرات (http://www.hayah.cc/forum/38/)
-   -   حلويات الشيف حسن بالصور،طريقة عمل حلويات الشيف حسن ،خطوات تحضير حلويات الشيف حسن (http://www.hayah.cc/forum/t14031.html)

سعاد 12-15-2013 09:10 PM

حلويات الشيف حسن بالصور،طريقة عمل حلويات الشيف حسن ،خطوات تحضير حلويات الشيف حسن
 
حلويات الشيف حسن بالصور،طريقة عمل حلويات الشيف حسن ،خطوات تحضير حلويات الشيف حسن

السلام عليكم
موضوعي هو
حلويات الشيف حسن بالصور،طريقة عمل حلويات الشيف حسن ،خطوات تحضير حلويات الشيف حسن

حلويات الشيف حسن بالصور ، طريقة عمل حلويات الشيف حسن ، خطوات تحضير حلويات الشيف حسن





http://www.lakii.com/img/all/Sep08/QFwPuN09191033.jpg





http://www.lakii.com/img/all/Sep08/1HI1P709191034.jpg


http://www.lakii.com/img/all/Sep08/QBleLe09191027.jpg


البسبوسه

طبعا دي طريقة الشيف حسن في برنامج من كل بلد اكله على قناة الاسره والطفل

والمقادير للاسف بالجرام ومش عارفه هي كام بالكوب وطعمها زي بتاعة المحلات بالزبط

900جم سميد سايب مش اللي بيجي اكياس للبسبوسه جاهز_450جم سكر+300جم ماء+125 جم شربات تقيل

وقال اللي عايز يضيف سمنه يضيف انا اضفت طبعا لانها بتدي طعم تحففففه للبسبوسه اضفت للمقدار ده 4 م سمن بلدي

نقلبهم كويس جدااااااا هتكون مرمله شويه مش سايله نفردهم في صينيه مدهونه زبده اوسمن وتخبز في فرن 160 لمدة نص

ساعه

الشربات(الشيره)

كيلو سكر+كيلو ماء +فانيليا على النار واول ما يغلي نعصر نص ليمونه وبيكون خفيف شويه بين الميه والعسل

نسقي البسبوسه ونلااااااااااااحظ الشربات سخن والبسبوسه كمان سخنه

المقدار ده عمل لي الصينيتين اللي في الصوره يعني تقدروا تقسموا المقدار


http://www.lakii.com/vb/images/smilies/93.gifحلويات المولد النبويhttp://www.lakii.com/vb/images/smilies/93.gif


بعد غياب معلش أعذروني مشغولة في الشغل في البيت
المهم اليوم شفت حلقة الشيف حسن و عمل مجموعة من حلويات المولد
و بصراحة حسيت ان ممكن الناس تعملها في البيت انا عن نفسي لسا مجربتش بس ممكن انتوا تستفيدوا و تجربو

1- الملبن

http://www.manolidis.com/ar/Products/Loukoum/a100.jpg


1/2 لتر ماء
1/2 كيلو سكر
150جم عسل جلوكوز
75 جم نشا تذوي في 100 جم ماء
ملعقة صغير ملح ليمون
5 جم فانليا أو روح الورد أو ماء زهر

الطريقة

نذوب الماء مع السكر علي النار و بعدين او ما يغلو نضيف عسل الجلوكوز و نقلب لعد لما يعملوا عرق أبيض مش غامق عشان ما يكونش غامق تم نضيف النشا المذوبة مع الماء علي خليط السكرو الماء و العسل مع استمرار التقليب بضرب سالك او كهرباء وهيا علي النار و دا ممكن يستمر 1/2 ساعة الشيف قال موضوع التقليب دا مهم
لما يتخن معانا نضيف ملح اليمون و ماء الورد و لو عايزينوا ملبن ملون ممكن نضيف اي لون
المهم نعرف ان الملبن استوي لمي نلاقي العجينة بتعتة بدأت تلم و تسيب الحله زي عجينة بلح الشام كد ا
و نكون محضرين صنية مدهونة زيت خفيف و سكر بودر كتير و نصبة ونسيبة يبرد شوية و نرش وجة بالسكر البودرة و لو عايزين تضيف مكسرات ممكن نضيفها اثناء الصب
http://www.manolidis.com/ar/Products/Loukoum/a220.jpg

يا رب تكونوا فهمتوا مني

*جلاتين ملون



http://www.manolidis.com/ar/Products/Loukoum/a101.jpg



http://www.manolidis.com/ar/Products/Loukoum/a104.jpg



http://www.manolidis.com/ar/Products/Loukoum/a102.jpg
1/2 لتر ماء
1/2 كيلو سكر
150جم عسل جلوكوز
50 جم جلاتين بودر (ملعقة كبير) نذوب في ماء دافي علي النار
ملعقة صغير ملح ليمون
5 جم فانليا أو روح الورد
لون أحمر مع روح الفراولة لعمل لون أحمر
لو اصفر مع روح الاناناس لعمل لون صفر



الطريقة



نذوب الماء مع السكر علي النار و بعدين او ما يغلو نضيف عسل الجلوكوز و نقلب لعد لما يعملوا عرق أبيض مش غامق عشان ما يكونش غامق تم نضيف الجلاتين المذوبة مع الماء علي خليط السكرو الماء و العسل مع استمرار التقليب بضرب سالك لازم خليط الجلوكوز و السكر يكون بيغلي عند أضافة الجلاتين
لما يتخن معانا نضيف ملح اليمون و روح الفرولة و لون الاحمر



شكراً لكم و انتظر ردودكم :)

esho2013 01-20-2013 07:49 PM

جميلة جدا بالهنا والشفا للى حايكلها

esho2013 01-20-2013 07:53 PM

ربنا يكرمك ياشيف


الساعة الآن 02:12 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO