العودة   منتديات شبكة حياة > حياتك > المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ > أطباق رئيسية
التسجيل التعليمـــات المجموعات التقويم مشاركات اليوم البحث

البفتيك او الستيك او اسكالوب اللحم

البفتيك او الستيك او اسكالوب اللحم البفتيك او الستيك او اسكالوب اللحم كلها اسماء واحده المقادير انا حعمل لكم نصف كيلو فقط وانتوا طبعا زودوا

أطباق رئيسية

إضافة رد
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 08-31-2013, 06:15 PM   المشاركة رقم: 1
الصورة الرمزية
الصورة الرمزية اشجان الحسن
الكاتبة:
اللقب:
مشرفة مميزة - عضوه مؤسسه ومبدعه
عرض البوم صور اشجان الحسن  
معلومات العضوة

التسجيل: 23-4-2013
العضوية: 1017
المشاركات: 14,247
بمعدل : 2.60 يوميا
معدل التقييم:

الحالة:
اشجان الحسن غير متواجد حالياً

طبخ

البفتيك او الستيك او اسكالوب اللحم


البفتيك او الستيك او اسكالوب اللحم
كلها اسماء واحده
المقادير
انا حعمل لكم نصف كيلو فقط وانتوا طبعا زودوا الكميه لو عاوزينه يتفرزن
المقادير
نصف كيلو ستيك بقرى او بفتيك كما يسمى
1 حبه بصل كبيره
1 حبه طماطم كبيره
2 بيضه
بقسماط (خبز مطحون )
ملعقه صغيره زيت زيتون
خل
ملح فلفل كمون بابريكا واى توابل تحبيها
صويا صوص او ورشستر صوص (اختيارى )
زيت للقلى
البفتيك او الستيك او اسكالوب اللحم 29663.png


الطريقه


اول حاجه نضع اللحم فى الكيس هكذا ونطرق عليه بمطرقه اللحم او اى اداه حتى تكون طبقته رفيعه وليست سميكه
البفتيك او الستيك او اسكالوب اللحم 29664.png


ونطرق الى ان يكون بهذا الشكل
البفتيك او الستيك او اسكالوب اللحم 29665.png


وفى الكبه نضع الطماطم والبصل والتوابل والخل ونفرمهم


البفتيك او الستيك او اسكالوب اللحم 29666.png


بعدها نضيف التتبيله على اللحم ونتركه ثلاث ساعات وممن قبلها بيوم بيكون افضل
البفتيك او الستيك او اسكالوب اللحم 29667.png


بعدها نضع البيض والفلفل ونضيف عليه ملعقه صغيره زيت زيتون
(وده السر فى تماسك الطبقه الخارجيه )
البفتيك او الستيك او اسكالوب اللحم 29668.png


ونضربهم بشوكه وبعدين نمسك قطع اللحم ونعصرهم باليد حتى نتخلص من ماؤه وننظف التتبيله من عليه
(مهم عصر اللحم جيدا)
البفتيك او الستيك او اسكالوب اللحم 29669.png


وبعدها نضيف اللحم على خلطه البيض وزيت الزيتون ونقلب ونترك الخليط عشر دقائق
البفتيك او الستيك او اسكالوب اللحم 29670.png


بعد مرور عشر دقائق نضع اللحم عالبقسماط
البفتيك او الستيك او اسكالوب اللحم 29671.png


ونقلبها فى الخليط
ومهم جدا الضغط براحه اليد على اللحم من الجهتين حتى يلتصق البقسماط جيدا
البفتيك او الستيك او اسكالوب اللحم 29672.png


اذا اردنا قليه فى نفس اليوم يبقى نضعه فى التلاجه حوالى نصف ساعه قبل القلى وكده النتيجه حتبقى افضل كتير
ملحوظه
لا تقليه مباشره بعد تغليفه بالبقسماط حتى لا يتفكك فى الزيت



اذا اردتى تفريز البفتيك ضعيه مباشره فى اطباق للتخزين ولفيه بالنايلون اللاصق وضعيه فى الفريزر مباشره
البفتيك او الستيك او اسكالوب اللحم 29673.png


وعند الاستخدام نخرجه من الفريزر ونقليه بزيت دره


البفتيك او الستيك او اسكالوب اللحم 29674.png


وده شكله بعد التحمير
ماشاء الله الزيت كما هو نضيف لان الطبقه الخارجيه لم تتفكك




البفتيك او الستيك او اسكالوب اللحم 29675.png



والف هنا وشفا

مواضيع قد تعجبك:


رد مع اقتباس
جديد المواضيع في قسم أطباق رئيسية

قديم 09-05-2013, 06:12 AM   المشاركة رقم: 2

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
عضوية التاج الفضي


افتراضي

يسلمووووووووووووووووووو بموت فى الاكله دى عجبتنى كتير الطريقه


رد مع اقتباس
قديم 09-07-2013, 02:21 AM   المشاركة رقم: 3

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
مشرفة أولى


افتراضي

حلوى كثير
يسلمووووووووووووووووو



رد مع اقتباس
قديم 09-07-2013, 02:24 AM   المشاركة رقم: 4

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
مشرفة مميزة - عضوه مؤسسه ومبدعه


افتراضي

[SIZE="5"]بالف هنا وشفا على قلوبكووووووووووووووووووو ميروووووووو وعطر الورد

مشكووووووره والله يعطيك الف عافيه
http://www.hayah.cc/forum/64/[/SIZE



رد مع اقتباس

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO