08-31-2013, 06:01 PM | المشاركة رقم: 1 | |||||||||||||||||||||||||||
| ||||||||||||||||||||||||||||
لاتدورى ولا تحتارى هنا التفريز كله..موضوعى ممتد حتى الرد رقم 4 وفى حاله وجود صوره مغلقه رجاء الوقوف عند الصوره المغلقه و ضغط زر الماوس الأيمن واختيار show picture ستفتح بعدها باذن الله بسم الله نبدأ الطماطم لا غنى عنها اطلاقا نجهز الكميه اللى عاوزين نفرزنها نغسل الطماطم جيدا ونعصرها فى الخلاط وتصفى وتوضع فى حله حتى تتسبك وينشف ماؤها وتعبأ فى اكياس كل كيس على حسب استخدامك للطبخه الواحده الفاصوليا الخضراء تغسل جيدا جدا وتقطع بهذا الشكل ونضع ماء فى حله وملعقه ملح ونتركها تغلى ونسقط الفاصوليا فى الماء المغلى ونتركها فيه حوالى عشر دقائق وبعدها نصفيها جيدا فى مصفاه ونضعها فى طبق واسع ونضع عليها ماء مثلج وقطع ثلج ونعصر عليها ليمونه لتحافظ على اخضرارها تصفى الفاصوليا وتعبأ فى اكياس ويراعى تفريغ الكيس من الهواء جيدا وتخزن الحمص نستخدمه كثيرا فى بعض الاطباق كالمقلوبه وفته الحمص وسلطه الحمص وحمص الشام المصرى أو ( الحلبسه) طريقتى هى ينقع ثلاثه ايام مع تغيير الماء مرتان فى اليوم ويسلق نصف سلقه ويصفى ويعبأ فى اكياس وبيكون جاهز للاستخدام ان شاء الله الكرنب أو الملفوف نضع الماء فى حله واسعه وتقطع رأس الملفوف وتوضع بأكملها فى الحله هكذا هذه الطريقه تجعل الاوراق تتفكك من الملفوف بشكل سهل جدا ودون تقطع وتسلق الأوراق وتقطع الحجم المطلوب وتعبأ فى اكياس ويراعى عند وضع الشوربه لتسويه الملفوف ان تكون اقل من الكميه المعتاده لو عملناه فريش لان التفريز بيعمل على تطريه الاوراق الى حد ما الثوم يقشر الثوم ويفرم فى الكبه او المفرمه مع ملعقتان زيت زيتون وقطعه من نبات الزنجبيل ويعبأ فى كيس هكذا ويفرز وممكن وضع الثوم فى قصاصات من ورق الفويل كل قصاصه بها ملعقه على قدر الأستخدام مواضيع قد تعجبك: | ||||||||||||||||||||||||||||
جديد المواضيع في قسم المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ |
|
08-31-2013, 06:03 PM | المشاركة رقم: 2 | ||||||
| نأتى للكفته اولا كفته الأرز المصريه طبعا تفرم المكونات جيدا هكذا وتوضع فى كيس اما على حالتها هكذا وعند الاستخدام تشكل وتقلى وأما تشكل وتقلى فى الزيت وتفرز على هذا الحاله وعند الأستخدام تخرج من الكيس على الصلصه وتطبخ كبه البرغل مقاديرها بالتفصيل ان شاء الله انزلها قريبا وهذه طريقه التشكيل والتفريز نجهز اللحم والبرغل تفرم المكونات جيدا فى الكبه او المفرمه وتشكل وطبعا الصور بها شرح واف ان شاء الله وتوضع فى اطباق وتفرز كفته للشوى او داوود باشا توضع المقادير وتفرم جيدا وتشكل اما اصابع للشوى او كور لعمل الذ كفته داوود باشا اللحمه المفرومه(العصاج) طبعا طريقه العصاج سهله ومعروفه وهى تحمير البصل واضافه اللم المفروم والتقليب الى ان تنضج اللحمه وتضاف التوابل ويوضع الخليط فى مصفاء حتى تجف من الزيوت والدهون وتعبأ فى اكياس كل كيس على حسب الصوانى اللى بتستخدميها | ||||||
08-31-2013, 06:06 PM | المشاركة رقم: 3 | ||||||
| سكالوب الفراخ واللحم (فراخ بانيه وبفتيك) تتبل قطع البانيه بالبصل والفلفل الاخضر والبهارات وتنقع ليله كامله وتانى يوم تغمس فى بيض ثم بقسماط(خبز مطحون ) وتوضع فى اطباق التفريز وتلف بالنايلون هكذا وعند الاستخدام نحمى الزيت ونهدأ النار وتقلى فورا حتى وهى مجمده وايضا يفرز بنفس الطريقه الفراخ للشوى او الصينيه تغسل الفراخ جيدا وتتبل بالبصل والفلفل الأخضر والبهارات المفضله وتنقع فى التتبيله وتوضع فى اطباق التفريز هكذا وتغلف جيدا وتحفظ فى الفريزر | ||||||
08-31-2013, 06:08 PM | المشاركة رقم: 4 | ||||||
| سمبوسه بحشوات مختلفه طبعا طريقتها معروفه نحضر اوراق السمبوسه من السوبر ماركت ونجهز اى حشوات مفضله انا عملت جزء بالجبنه وجزء بالبسله والجزر وجزء بالمفروم وتلف وتفرز ايضا شوربة العدس بعد طهيها تضرب فى الخلاط وتبرد وتعبأ فى أكياس ودى كانت فكره تعلمتها من الغاليه أم شادى جزاها الله خيرا ونفس الحال لأى شوربه متبقيه منك بامكانك تفريزها شوربه اللحم الفراخ البط وهكذا المانجو تمتلئ فى الأسواق وبأسعار مناسبه فلماذا لا نستغلها لعمل اشهى العصائر؟ تقطع المانجا شرائح ولكل كيلو مانجو عصير ليموناتان للحفاظ على لونها وتعبأ فى اكياس وتفرز ونفس الشئ بالنسبه للجوافه والكنتالوب القطايف من الحلويات التى لا تخلو منها مائده رمضان نحضر العجين والمكسرات للحشو نقوم بحشو القطائف واغلاقها جيدا جدا توضع فى اطباق وتفرز هكذا وعند الاستخدام نخرج الطبق مباشره ونقليها فى زيت ساخن الشيره أو القطر أو الشربات مهم جدا لسقى الحلويات فى الشهر الكريم ومن الممكن تخزينه طريقته سهله فالسكر يكون ضعف الماء بمعنى لو استخدمتى كوبان ماء فلهم اربع اكواب سكر نتركهم عالنار يغلوا لمده ثلث ساعه او حتى يثقل الخليط كما تفضليه ونطفئ النار ونضيف عصير ليمونه ونقلب ونتركه يهدأ ويعبأ فى علب بلاستيكيه وفقط نخرجه من الثلاجه ونسقى به الحلى وممكن تسخينه طبعا | ||||||
09-18-2013, 04:32 AM | المشاركة رقم: 5 | ||||||
| الف الف شكر ليك حبيبتي اشجان على المعلومات المهمة و الله استفدت منها كثير يسلموووووووو حبيبتي | ||||||
09-18-2013, 04:37 AM | المشاركة رقم: 6 | ||||||
| أى أوامر ياقمر نحن فى الخدمه هههههههههههههههههه | ||||||
01-11-2013, 04:16 AM | المشاركة رقم: 7 | ||||||
| مشكوره اختي الغاليه لقد استفدت الكثير وجزاك الله خير تقبلي ردي ولاول مره في هذا المنتدى أم مهند | ||||||
الكلمات الدلالية (Tags) |
التفريز , تحتارى , كله , كله.. , لاتدورى , هنا , ولا |
|