العودة   منتديات شبكة حياة > حياتك > المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ
التسجيل التعليمـــات المجموعات التقويم مشاركات اليوم البحث

لاتدورى ولا تحتارى هنا التفريز كله..

لاتدورى ولا تحتارى هنا التفريز كله.. ملحوظه مهمه موضوعى ممتد حتى الرد رقم 4 و فى حاله وجود صوره مغلقه رجاء الوقوف عند الصوره المغلقه

المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ

إضافة رد
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 08-31-2013, 06:01 PM   المشاركة رقم: 1
الصورة الرمزية
الصورة الرمزية اشجان الحسن
الكاتبة:
اللقب:
مشرفة مميزة - عضوه مؤسسه ومبدعه
عرض البوم صور اشجان الحسن  
معلومات العضوة

التسجيل: 23-4-2013
العضوية: 1017
المشاركات: 14,247
بمعدل : 2.60 يوميا
معدل التقييم:

الحالة:
اشجان الحسن غير متواجد حالياً

صور

لاتدورى ولا تحتارى هنا التفريز كله..


ملحوظه مهمه
موضوعى ممتد حتى الرد رقم 4 وفى حاله وجود صوره مغلقه رجاء الوقوف عند الصوره المغلقه و ضغط زر الماوس الأيمن واختيار show picture
ستفتح بعدها باذن الله


بسم الله نبدأ


الطماطم


لاتدورى ولا تحتارى هنا التفريز كله.. 29600.png


لا غنى عنها اطلاقا
نجهز الكميه اللى عاوزين نفرزنها
نغسل الطماطم جيدا ونعصرها فى الخلاط وتصفى


لاتدورى ولا تحتارى هنا التفريز كله.. 29601.png



وتوضع فى حله حتى تتسبك وينشف ماؤها


لاتدورى ولا تحتارى هنا التفريز كله.. 29602.png


وتعبأ فى اكياس كل كيس على حسب استخدامك للطبخه الواحده


لاتدورى ولا تحتارى هنا التفريز كله.. 29603.png


الفاصوليا الخضراء


تغسل جيدا جدا وتقطع بهذا الشكل


لاتدورى ولا تحتارى هنا التفريز كله.. 29604.png


ونضع ماء فى حله وملعقه ملح ونتركها تغلى ونسقط الفاصوليا فى الماء المغلى ونتركها فيه حوالى عشر دقائق
لاتدورى ولا تحتارى هنا التفريز كله.. 29605.png


وبعدها نصفيها جيدا فى مصفاه


لاتدورى ولا تحتارى هنا التفريز كله.. 29606.png


ونضعها فى طبق واسع ونضع عليها ماء مثلج وقطع ثلج ونعصر عليها ليمونه لتحافظ على اخضرارها


لاتدورى ولا تحتارى هنا التفريز كله.. 29607.png



تصفى الفاصوليا وتعبأ فى اكياس
ويراعى تفريغ الكيس من الهواء جيدا وتخزن


لاتدورى ولا تحتارى هنا التفريز كله.. 29608.png



الحمص


نستخدمه كثيرا فى بعض الاطباق كالمقلوبه وفته الحمص وسلطه الحمص
وحمص الشام المصرى أو ( الحلبسه)


طريقتى هى
ينقع ثلاثه ايام مع تغيير الماء مرتان فى اليوم


لاتدورى ولا تحتارى هنا التفريز كله.. 29609.png



ويسلق نصف سلقه ويصفى


لاتدورى ولا تحتارى هنا التفريز كله.. 29610.png


ويعبأ فى اكياس وبيكون جاهز للاستخدام ان شاء الله


لاتدورى ولا تحتارى هنا التفريز كله.. 29611.png


الكرنب أو الملفوف


لاتدورى ولا تحتارى هنا التفريز كله.. 29612.png


نضع الماء فى حله واسعه وتقطع رأس الملفوف وتوضع بأكملها فى الحله هكذا


لاتدورى ولا تحتارى هنا التفريز كله.. 29613.png



هذه الطريقه تجعل الاوراق تتفكك من الملفوف بشكل سهل جدا ودون تقطع



لاتدورى ولا تحتارى هنا التفريز كله.. 29614.png



وتسلق الأوراق وتقطع الحجم المطلوب


لاتدورى ولا تحتارى هنا التفريز كله.. 29615.png


وتعبأ فى اكياس ويراعى عند وضع الشوربه لتسويه الملفوف ان تكون اقل من الكميه المعتاده لو عملناه فريش لان التفريز بيعمل على تطريه الاوراق الى حد ما


الثوم


يقشر الثوم


لاتدورى ولا تحتارى هنا التفريز كله.. 29616.png


لاتدورى ولا تحتارى هنا التفريز كله.. 29617.png


ويفرم فى الكبه او المفرمه مع ملعقتان زيت زيتون وقطعه من نبات الزنجبيل


لاتدورى ولا تحتارى هنا التفريز كله.. 29618.png


ويعبأ فى كيس هكذا ويفرز


لاتدورى ولا تحتارى هنا التفريز كله.. 29619.png


وممكن وضع الثوم فى قصاصات من ورق الفويل كل قصاصه بها ملعقه على قدر الأستخدام

مواضيع قد تعجبك:


رد مع اقتباس
جديد المواضيع في قسم المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ

قديم 08-31-2013, 06:03 PM   المشاركة رقم: 2

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
مشرفة مميزة - عضوه مؤسسه ومبدعه


مميز

نأتى للكفته

اولا كفته الأرز المصريه

طبعا تفرم المكونات جيدا هكذا


وتوضع فى كيس اما على حالتها هكذا وعند الاستخدام تشكل وتقلى



وأما تشكل وتقلى فى الزيت وتفرز على هذا الحاله وعند الأستخدام
تخرج من الكيس على الصلصه وتطبخ


كبه البرغل

مقاديرها بالتفصيل ان شاء الله انزلها قريبا

وهذه طريقه التشكيل والتفريز

نجهز اللحم والبرغل




تفرم المكونات جيدا فى الكبه او المفرمه

وتشكل وطبعا الصور بها شرح واف ان شاء الله











وتوضع فى اطباق وتفرز




كفته للشوى او داوود باشا

توضع المقادير وتفرم جيدا وتشكل اما اصابع للشوى او كور لعمل الذ كفته داوود باشا









اللحمه المفرومه(العصاج)

طبعا طريقه العصاج سهله ومعروفه وهى تحمير البصل واضافه اللم المفروم والتقليب
الى ان تنضج اللحمه وتضاف التوابل ويوضع الخليط فى مصفاء حتى تجف من الزيوت
والدهون



وتعبأ فى اكياس كل كيس على حسب الصوانى اللى بتستخدميها





رد مع اقتباس
قديم 08-31-2013, 06:06 PM   المشاركة رقم: 3

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
مشرفة مميزة - عضوه مؤسسه ومبدعه


مميز

سكالوب الفراخ واللحم
(فراخ بانيه وبفتيك)


تتبل قطع البانيه بالبصل والفلفل الاخضر والبهارات وتنقع ليله كامله





وتانى يوم تغمس فى بيض ثم بقسماط(خبز مطحون )





وتوضع فى اطباق التفريز وتلف بالنايلون هكذا وعند الاستخدام نحمى الزيت ونهدأ النار
وتقلى فورا حتى وهى مجمده






وايضا يفرز بنفس الطريقه










الفراخ للشوى او الصينيه

تغسل الفراخ جيدا وتتبل بالبصل والفلفل الأخضر والبهارات المفضله
وتنقع فى التتبيله



وتوضع فى اطباق التفريز هكذا




وتغلف جيدا وتحفظ فى الفريزر




رد مع اقتباس
قديم 08-31-2013, 06:08 PM   المشاركة رقم: 4

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
مشرفة مميزة - عضوه مؤسسه ومبدعه


افتراضي

سمبوسه بحشوات مختلفه


طبعا طريقتها معروفه نحضر اوراق السمبوسه من السوبر ماركت ونجهز اى حشوات مفضله
انا عملت جزء بالجبنه
وجزء بالبسله والجزر
وجزء بالمفروم وتلف وتفرز ايضا




شوربة العدس


بعد طهيها تضرب فى الخلاط وتبرد وتعبأ فى أكياس



ودى كانت فكره تعلمتها من الغاليه أم شادى جزاها الله خيرا

ونفس الحال لأى شوربه متبقيه منك بامكانك تفريزها
شوربه اللحم
الفراخ
البط وهكذا



المانجو
تمتلئ فى الأسواق وبأسعار مناسبه فلماذا لا نستغلها لعمل اشهى العصائر؟




تقطع المانجا شرائح



ولكل كيلو مانجو عصير ليموناتان للحفاظ على لونها

وتعبأ فى اكياس وتفرز




ونفس الشئ بالنسبه للجوافه والكنتالوب

القطايف
من الحلويات التى لا تخلو منها مائده رمضان
نحضر العجين والمكسرات للحشو



نقوم بحشو القطائف واغلاقها جيدا جدا



توضع فى اطباق وتفرز هكذا وعند الاستخدام نخرج الطبق مباشره ونقليها فى زيت ساخن



الشيره أو القطر أو الشربات
مهم جدا لسقى الحلويات فى الشهر الكريم ومن الممكن تخزينه
طريقته سهله فالسكر يكون ضعف الماء بمعنى
لو استخدمتى كوبان ماء فلهم اربع اكواب سكر نتركهم عالنار يغلوا لمده ثلث ساعه او حتى يثقل الخليط كما تفضليه


ونطفئ النار ونضيف عصير ليمونه ونقلب ونتركه يهدأ ويعبأ فى علب بلاستيكيه
وفقط نخرجه من الثلاجه ونسقى به الحلى وممكن تسخينه طبعا










رد مع اقتباس
قديم 09-18-2013, 04:32 AM   المشاركة رقم: 5

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
مشرفة أولى


افتراضي

الف الف شكر ليك حبيبتي اشجان على المعلومات المهمة و الله استفدت منها كثير
يسلموووووووو حبيبتي



رد مع اقتباس
قديم 09-18-2013, 04:37 AM   المشاركة رقم: 6

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
مشرفة مميزة - عضوه مؤسسه ومبدعه


افتراضي

أى أوامر ياقمر نحن فى الخدمه هههههههههههههههههه


رد مع اقتباس
قديم 01-11-2013, 04:16 AM   المشاركة رقم: 7

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
بداية الحياة


افتراضي

مشكوره اختي الغاليه

لقد استفدت الكثير وجزاك الله خير

تقبلي ردي ولاول مره في هذا المنتدى

أم مهند


رد مع اقتباس

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO