منتديات شبكة حياة

منتديات شبكة حياة (http://www.hayah.cc/forum/)
-   المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ (http://www.hayah.cc/forum/13/)
-   -   لاتدورى ولا تحتارى هنا التفريز كله.. (http://www.hayah.cc/forum/t9310.html)

اشجان الحسن 08-31-2013 06:01 PM

لاتدورى ولا تحتارى هنا التفريز كله..
 
ملحوظه مهمه
موضوعى ممتد حتى الرد رقم 4 وفى حاله وجود صوره مغلقه رجاء الوقوف عند الصوره المغلقه و ضغط زر الماوس الأيمن واختيار show picture
ستفتح بعدها باذن الله


بسم الله نبدأ


الطماطم


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29600.png


لا غنى عنها اطلاقا
نجهز الكميه اللى عاوزين نفرزنها
نغسل الطماطم جيدا ونعصرها فى الخلاط وتصفى


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29601.png



وتوضع فى حله حتى تتسبك وينشف ماؤها


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29602.png


وتعبأ فى اكياس كل كيس على حسب استخدامك للطبخه الواحده


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29603.png


الفاصوليا الخضراء


تغسل جيدا جدا وتقطع بهذا الشكل


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29604.png


ونضع ماء فى حله وملعقه ملح ونتركها تغلى ونسقط الفاصوليا فى الماء المغلى ونتركها فيه حوالى عشر دقائق
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29605.png


وبعدها نصفيها جيدا فى مصفاه


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29606.png


ونضعها فى طبق واسع ونضع عليها ماء مثلج وقطع ثلج ونعصر عليها ليمونه لتحافظ على اخضرارها


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29607.png



تصفى الفاصوليا وتعبأ فى اكياس
ويراعى تفريغ الكيس من الهواء جيدا وتخزن


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29608.png



الحمص


نستخدمه كثيرا فى بعض الاطباق كالمقلوبه وفته الحمص وسلطه الحمص
وحمص الشام المصرى أو ( الحلبسه)


طريقتى هى
ينقع ثلاثه ايام مع تغيير الماء مرتان فى اليوم


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29609.png



ويسلق نصف سلقه ويصفى


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29610.png


ويعبأ فى اكياس وبيكون جاهز للاستخدام ان شاء الله


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29611.png


الكرنب أو الملفوف


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29612.png


نضع الماء فى حله واسعه وتقطع رأس الملفوف وتوضع بأكملها فى الحله هكذا


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29613.png



هذه الطريقه تجعل الاوراق تتفكك من الملفوف بشكل سهل جدا ودون تقطع



http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29614.png



وتسلق الأوراق وتقطع الحجم المطلوب


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29615.png


وتعبأ فى اكياس ويراعى عند وضع الشوربه لتسويه الملفوف ان تكون اقل من الكميه المعتاده لو عملناه فريش لان التفريز بيعمل على تطريه الاوراق الى حد ما


الثوم


يقشر الثوم


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29616.png


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29617.png


ويفرم فى الكبه او المفرمه مع ملعقتان زيت زيتون وقطعه من نبات الزنجبيل


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29618.png


ويعبأ فى كيس هكذا ويفرز


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29619.png


وممكن وضع الثوم فى قصاصات من ورق الفويل كل قصاصه بها ملعقه على قدر الأستخدام

اشجان الحسن 08-31-2013 06:03 PM

نأتى للكفته

اولا كفته الأرز المصريه

طبعا تفرم المكونات جيدا هكذا
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29620.png

وتوضع فى كيس اما على حالتها هكذا وعند الاستخدام تشكل وتقلى

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29621.png

وأما تشكل وتقلى فى الزيت وتفرز على هذا الحاله وعند الأستخدام
تخرج من الكيس على الصلصه وتطبخ
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29622.png

كبه البرغل

مقاديرها بالتفصيل ان شاء الله انزلها قريبا

وهذه طريقه التشكيل والتفريز

نجهز اللحم والبرغل

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29623.png
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29624.png

تفرم المكونات جيدا فى الكبه او المفرمه

وتشكل وطبعا الصور بها شرح واف ان شاء الله

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29625.png

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29626.png
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29627.png
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29628.png

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29629.png
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29630.png


وتوضع فى اطباق وتفرز


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29631.png

كفته للشوى او داوود باشا

توضع المقادير وتفرم جيدا وتشكل اما اصابع للشوى او كور لعمل الذ كفته داوود باشا

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29632.png
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29633.png
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29634.png
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29635.png
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29636.png
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29637.png


اللحمه المفرومه(العصاج)

طبعا طريقه العصاج سهله ومعروفه وهى تحمير البصل واضافه اللم المفروم والتقليب
الى ان تنضج اللحمه وتضاف التوابل ويوضع الخليط فى مصفاء حتى تجف من الزيوت
والدهون

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29638.png

وتعبأ فى اكياس كل كيس على حسب الصوانى اللى بتستخدميها

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29639.png
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29640.png

اشجان الحسن 08-31-2013 06:06 PM

سكالوب الفراخ واللحم
(فراخ بانيه وبفتيك)


تتبل قطع البانيه بالبصل والفلفل الاخضر والبهارات وتنقع ليله كامله


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29641.png


وتانى يوم تغمس فى بيض ثم بقسماط(خبز مطحون )


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29642.png


وتوضع فى اطباق التفريز وتلف بالنايلون هكذا وعند الاستخدام نحمى الزيت ونهدأ النار
وتقلى فورا حتى وهى مجمده


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29643.png



وايضا يفرز بنفس الطريقه


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29644.png
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29645.png


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29646.png



الفراخ للشوى او الصينيه

تغسل الفراخ جيدا وتتبل بالبصل والفلفل الأخضر والبهارات المفضله
وتنقع فى التتبيله

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29647.png

وتوضع فى اطباق التفريز هكذا

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29648.png
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29649.png

وتغلف جيدا وتحفظ فى الفريزر

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29650.png

اشجان الحسن 08-31-2013 06:08 PM

سمبوسه بحشوات مختلفه


طبعا طريقتها معروفه نحضر اوراق السمبوسه من السوبر ماركت ونجهز اى حشوات مفضله
انا عملت جزء بالجبنه
وجزء بالبسله والجزر
وجزء بالمفروم وتلف وتفرز ايضا


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29651.png
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29652.png
شوربة العدس
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29653.png

بعد طهيها تضرب فى الخلاط وتبرد وتعبأ فى أكياس

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29654.png

ودى كانت فكره تعلمتها من الغاليه أم شادى جزاها الله خيرا

ونفس الحال لأى شوربه متبقيه منك بامكانك تفريزها
شوربه اللحم
الفراخ
البط وهكذا



المانجو
تمتلئ فى الأسواق وبأسعار مناسبه فلماذا لا نستغلها لعمل اشهى العصائر؟

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29655.png


تقطع المانجا شرائح

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29656.png

ولكل كيلو مانجو عصير ليموناتان للحفاظ على لونها

وتعبأ فى اكياس وتفرز

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29657.png


ونفس الشئ بالنسبه للجوافه والكنتالوب

القطايف
من الحلويات التى لا تخلو منها مائده رمضان
نحضر العجين والمكسرات للحشو

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29658.png

نقوم بحشو القطائف واغلاقها جيدا جدا

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29659.png

توضع فى اطباق وتفرز هكذا وعند الاستخدام نخرج الطبق مباشره ونقليها فى زيت ساخن

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29660.png

الشيره أو القطر أو الشربات
مهم جدا لسقى الحلويات فى الشهر الكريم ومن الممكن تخزينه
طريقته سهله فالسكر يكون ضعف الماء بمعنى
لو استخدمتى كوبان ماء فلهم اربع اكواب سكر نتركهم عالنار يغلوا لمده ثلث ساعه او حتى يثقل الخليط كما تفضليه


ونطفئ النار ونضيف عصير ليمونه ونقلب ونتركه يهدأ ويعبأ فى علب بلاستيكيه
وفقط نخرجه من الثلاجه ونسقى به الحلى وممكن تسخينه طبعا


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29661.png

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29662.png



عطر الورد79 09-18-2013 04:32 AM

الف الف شكر ليك حبيبتي اشجان على المعلومات المهمة و الله استفدت منها كثير
يسلموووووووو حبيبتي

اشجان الحسن 09-18-2013 04:37 AM

أى أوامر ياقمر نحن فى الخدمه هههههههههههههههههه

ماء السماء 01-11-2013 04:16 AM

مشكوره اختي الغاليه

لقد استفدت الكثير وجزاك الله خير

تقبلي ردي ولاول مره في هذا المنتدى

أم مهند


الساعة الآن 07:19 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO