لاتدورى ولا تحتارى هنا التفريز كله.. ملحوظه مهمه موضوعى ممتد حتى الرد رقم 4 وفى حاله وجود صوره مغلقه رجاء الوقوف عند الصوره المغلقه و ضغط زر الماوس الأيمن واختيار show picture ستفتح بعدها باذن الله بسم الله نبدأ الطماطم http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29600.png لا غنى عنها اطلاقا نجهز الكميه اللى عاوزين نفرزنها نغسل الطماطم جيدا ونعصرها فى الخلاط وتصفى http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29601.png وتوضع فى حله حتى تتسبك وينشف ماؤها http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29602.png وتعبأ فى اكياس كل كيس على حسب استخدامك للطبخه الواحده http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29603.png الفاصوليا الخضراء تغسل جيدا جدا وتقطع بهذا الشكل http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29604.png ونضع ماء فى حله وملعقه ملح ونتركها تغلى ونسقط الفاصوليا فى الماء المغلى ونتركها فيه حوالى عشر دقائق http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29605.png وبعدها نصفيها جيدا فى مصفاه http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29606.png ونضعها فى طبق واسع ونضع عليها ماء مثلج وقطع ثلج ونعصر عليها ليمونه لتحافظ على اخضرارها http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29607.png تصفى الفاصوليا وتعبأ فى اكياس ويراعى تفريغ الكيس من الهواء جيدا وتخزن http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29608.png الحمص نستخدمه كثيرا فى بعض الاطباق كالمقلوبه وفته الحمص وسلطه الحمص وحمص الشام المصرى أو ( الحلبسه) طريقتى هى ينقع ثلاثه ايام مع تغيير الماء مرتان فى اليوم http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29609.png ويسلق نصف سلقه ويصفى http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29610.png ويعبأ فى اكياس وبيكون جاهز للاستخدام ان شاء الله http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29611.png الكرنب أو الملفوف http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29612.png نضع الماء فى حله واسعه وتقطع رأس الملفوف وتوضع بأكملها فى الحله هكذا http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29613.png هذه الطريقه تجعل الاوراق تتفكك من الملفوف بشكل سهل جدا ودون تقطع http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29614.png وتسلق الأوراق وتقطع الحجم المطلوب http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29615.png وتعبأ فى اكياس ويراعى عند وضع الشوربه لتسويه الملفوف ان تكون اقل من الكميه المعتاده لو عملناه فريش لان التفريز بيعمل على تطريه الاوراق الى حد ما الثوم يقشر الثوم http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29616.png http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29617.png ويفرم فى الكبه او المفرمه مع ملعقتان زيت زيتون وقطعه من نبات الزنجبيل http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29618.png ويعبأ فى كيس هكذا ويفرز http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29619.png وممكن وضع الثوم فى قصاصات من ورق الفويل كل قصاصه بها ملعقه على قدر الأستخدام |
سكالوب الفراخ واللحم (فراخ بانيه وبفتيك) تتبل قطع البانيه بالبصل والفلفل الاخضر والبهارات وتنقع ليله كامله http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29641.png وتانى يوم تغمس فى بيض ثم بقسماط(خبز مطحون ) http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29642.png وتوضع فى اطباق التفريز وتلف بالنايلون هكذا وعند الاستخدام نحمى الزيت ونهدأ النار وتقلى فورا حتى وهى مجمده http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29643.png وايضا يفرز بنفس الطريقه http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29644.png http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29645.png http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29646.png الفراخ للشوى او الصينيه تغسل الفراخ جيدا وتتبل بالبصل والفلفل الأخضر والبهارات المفضله وتنقع فى التتبيله http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29647.png وتوضع فى اطباق التفريز هكذا http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29648.png http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29649.png وتغلف جيدا وتحفظ فى الفريزر http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29650.png |
سمبوسه بحشوات مختلفه طبعا طريقتها معروفه نحضر اوراق السمبوسه من السوبر ماركت ونجهز اى حشوات مفضله انا عملت جزء بالجبنه وجزء بالبسله والجزر وجزء بالمفروم وتلف وتفرز ايضا http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29651.png http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29652.png شوربة العدس http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29653.png بعد طهيها تضرب فى الخلاط وتبرد وتعبأ فى أكياس http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29654.png ودى كانت فكره تعلمتها من الغاليه أم شادى جزاها الله خيرا ونفس الحال لأى شوربه متبقيه منك بامكانك تفريزها شوربه اللحم الفراخ البط وهكذا المانجو تمتلئ فى الأسواق وبأسعار مناسبه فلماذا لا نستغلها لعمل اشهى العصائر؟ http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29655.png تقطع المانجا شرائح http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29656.png ولكل كيلو مانجو عصير ليموناتان للحفاظ على لونها وتعبأ فى اكياس وتفرز http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29657.png ونفس الشئ بالنسبه للجوافه والكنتالوب القطايف من الحلويات التى لا تخلو منها مائده رمضان نحضر العجين والمكسرات للحشو http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29658.png نقوم بحشو القطائف واغلاقها جيدا جدا http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29659.png توضع فى اطباق وتفرز هكذا وعند الاستخدام نخرج الطبق مباشره ونقليها فى زيت ساخن http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29660.png الشيره أو القطر أو الشربات مهم جدا لسقى الحلويات فى الشهر الكريم ومن الممكن تخزينه طريقته سهله فالسكر يكون ضعف الماء بمعنى لو استخدمتى كوبان ماء فلهم اربع اكواب سكر نتركهم عالنار يغلوا لمده ثلث ساعه او حتى يثقل الخليط كما تفضليه ونطفئ النار ونضيف عصير ليمونه ونقلب ونتركه يهدأ ويعبأ فى علب بلاستيكيه وفقط نخرجه من الثلاجه ونسقى به الحلى وممكن تسخينه طبعا http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29661.png http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29662.png |
الف الف شكر ليك حبيبتي اشجان على المعلومات المهمة و الله استفدت منها كثير يسلموووووووو حبيبتي |
أى أوامر ياقمر نحن فى الخدمه هههههههههههههههههه |
مشكوره اختي الغاليه لقد استفدت الكثير وجزاك الله خير تقبلي ردي ولاول مره في هذا المنتدى أم مهند |
الساعة الآن 07:19 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO