صنية الجلاش باللحمه اولا المقادير عجينه الجلاش (البقلاوه) نصف كيلو مفروم معصج بالطريقه المعروفه سمن مقادير الوجه 2 كوب حليب كبير بيضتان مكعب مرقه دجاج ملح فلفل الطريقه نعصج اللحم ونحضره ونتركه جانبا وطبعا طريقه العصاج معروفه نقسم العجينه بالنظر كده نصفان نصف نلفه بفوطه حتى لا ينشف ونستخدم الاخر نحضر صينيه وندهنا بالسمن ونضع فوقها ورقتان جلاش وندهنها بسيط بالسمن بواسطه الفرشاه http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29556.png ونضع فوقها ورقتان اخرتان طبعا لو الورق اطول من الصينيه نقوم بثنيه من الجنب هكذا http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29557.png وهكذا بين كل ورقتان مسحه بسيطه بالسمن الى ان تنتهى الورقات نضيف العصاج هكذا http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29558.png نضع فوق العصاج باقى الورقات اللى لفناها بفوطه وبنفس الطريقه السابقه ورقتان وبينهم مسحه خفيفه سمن وعند الأنتهاء من رص الطبقات نقطع الجلاش هكذا بطرف سكين حامى والسبب حتى يتغلغل السائل اللى حنصبه فوقه وايضا لسهوله التقطيع http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29559.png طبعا يكون الحليب دافئ ونضع عليه البيض ومكعب الدجاج والملح والفلفل ونضرب جيدا هكذا http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29560.png نضيف السائل للصينيه بمنتهى الهدوء وتحرك الصينيه بخفه لتوزيع السائل فيها بشكل متساوى http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29561.png ملحوظه مهمه لنجاح الصينيه والحصول على نتيجه رائعه يفضل تركها هكذا قبل دخولها الفرن حوالى عشر دقائق حتى تتشرب جيدا من السائل وبعدها نضعها فى الفرن تلت ساعه حتى تلاحظى انتفاخ الطبقات ونضج السائل وتماسكه وتحمر من الوجه http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29562.png لو اردتيها طريه غطيها فور خروجها من الفرن وهى ساخنه والعكس لو تحبيها مقرمشه وتفضلن ياغاليات http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29563.png أتمنى مشاركتى تعجبكن وكل عام وامه الأسلام بألف خير وسلام |
الساعة الآن 03:54 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO