منتديات شبكة حياة

منتديات شبكة حياة (http://www.hayah.cc/forum/)
-   أطباق رئيسية (http://www.hayah.cc/forum/24/)
-   -   صنية الجلاش باللحمه (http://www.hayah.cc/forum/t9300.html)

اشجان الحسن 08-31-2013 04:14 PM

صنية الجلاش باللحمه
 
اولا المقادير
عجينه الجلاش (البقلاوه)
نصف كيلو مفروم معصج بالطريقه المعروفه
سمن
مقادير الوجه
2 كوب حليب كبير
بيضتان
مكعب مرقه دجاج
ملح فلفل
الطريقه


نعصج اللحم ونحضره ونتركه جانبا وطبعا طريقه العصاج معروفه



نقسم العجينه بالنظر كده نصفان
نصف نلفه بفوطه حتى لا ينشف ونستخدم الاخر


نحضر صينيه وندهنا بالسمن
ونضع فوقها ورقتان جلاش وندهنها بسيط بالسمن بواسطه الفرشاه



http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29556.png


ونضع فوقها ورقتان اخرتان طبعا لو الورق اطول من الصينيه نقوم بثنيه من الجنب هكذا


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29557.png


وهكذا بين كل ورقتان مسحه بسيطه بالسمن الى ان تنتهى الورقات نضيف العصاج هكذا
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29558.png


نضع فوق العصاج باقى الورقات اللى لفناها بفوطه وبنفس الطريقه السابقه ورقتان وبينهم مسحه خفيفه سمن
وعند الأنتهاء من رص الطبقات نقطع الجلاش هكذا بطرف سكين حامى
والسبب حتى يتغلغل السائل اللى حنصبه فوقه وايضا لسهوله التقطيع


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29559.png


طبعا يكون الحليب دافئ ونضع عليه البيض ومكعب الدجاج والملح والفلفل ونضرب جيدا هكذا
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29560.png


نضيف السائل للصينيه بمنتهى الهدوء وتحرك الصينيه بخفه لتوزيع السائل فيها بشكل متساوى


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29561.png


ملحوظه مهمه
لنجاح الصينيه والحصول على نتيجه رائعه يفضل تركها هكذا قبل دخولها الفرن حوالى عشر دقائق حتى تتشرب جيدا من السائل وبعدها نضعها فى الفرن تلت ساعه حتى تلاحظى انتفاخ الطبقات ونضج السائل وتماسكه
وتحمر من الوجه


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29562.png


لو اردتيها طريه غطيها فور خروجها من الفرن وهى ساخنه والعكس لو تحبيها مقرمشه


وتفضلن ياغاليات


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/29563.png


أتمنى مشاركتى تعجبكن وكل عام وامه الأسلام بألف خير وسلام


الساعة الآن 03:54 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO