قديم 05-01-2013, 10:28 PM   المشاركة رقم: 1
الصورة الرمزية
الصورة الرمزية عطر الجورى
الكاتبة:
اللقب:
مشاركة نشطة
عرض البوم صور عطر الجورى  
معلومات العضوة

التسجيل: 7-3-2013
العضوية: 66791
المشاركات: 998
بمعدل : 0.30 يوميا
معدل التقييم:

الحالة:
عطر الجورى غير متواجد حالياً

افتراضي

بلح الشام - مقادير الحلوى الشرقية


بلح الشام - مقادير الحلوى الشرقية

بلح الشام - مقادير الحلوى الشرقية


بلح الشام - مقادير الحلوى الشرقية 198740hayah.jpg

بلح الشام - مقادير الحلوى الشرقية 198741hayah.jpg



المقادير:



2و نصف كوب دقيق
6 بيضات
1 كوب زيت
ام ص سكر
1م ص ملح
2 و نصف كوب ماء
مقادير الشراب(ثقيل مثل الكنافة) :
2 كوب سكر -1 كوب ماء - ملعقة كبيرة عصير ليمون

الطريقة:



اولا :الشراب او الشيرة او الشربات
نضع السكر و الماء على النار حتى الغليان فنضع عصير الليمون و ننزع الريم(اذا كان السكر نقى فلن يكون هناك ريم)
و نهدى النار جدا و نتركه يغلى حتى يثقل(و يعقد).

ثانيا عجينة بلح الشام
:
نضع الماء و الزيت و الملح و السكر و نتركهم حتى يغلوا



اول ما يغلواترفعى الوعاء من على النار و ننزل الدقيق مرة واحدة و نقلبكويس و بسرعة بملعقة خشب حتى يختفى الدقيق كله حوالى 3 دقائق
ما عرفتش اصور الخطوة دة لانى كنت لوحدى و ما ينفعش و الخطوة دى مهمة و ما ينفعش تتاخرى فى التقليب عشان الدقيق ما يكلكعش
ودا شكله بعد التقليب



و نتركها تبرد شوية و لكن مغطاه ببلاستيك او لو مستعجلين ممكن نضعها فى العجان او نضربها بالمضرب حتى تبرد بسرعة
ثم ننزل بالبيض بيضة بيضة مع الضرب المستمر بالمضرب حتى تختفى ثم نضع التالية
لو لقيت العجينة جامدة ممكن نزود واحدة
لاحظوا انا باتكلم على بيض كبير و ليس بصفارين
و لو البيض عندك صغير زودى على المقدار واحدة او اثنين
و المفرض بعد ما تنتهى من اضافة البيض كله
و تطفئى المضرب لما ترفيعه يعمل عرف الديك يعنى جزء من العجينة يعلى مع المضرب عند رفعه و يقف مثل عرف الديك او بادينا نعمل خط و نرفع ايدنا و نشوف الخط ثابت و لم يتغير.



نعبى كيس ببلبلة كبيرة مقاس 16 او كيس بلح الشام
اللى فى السوق و نملاه



امسك الكيس بايدى اليمين و احضر طبق صغير به زيت و اضغط على الكيس انزل بلح الشام
و احط ايدى الشمال فى الزيت و اقطع بالطول اللى انا عايزاه و دا فى كل مرة.



عشان يطلع مقرمش لازم يوضع فى زيت دافى تجسيه بايدك و هاياخد وقت شوية فى السوى بس هيطلع مقرمش من بره و طرى من جوه
و لو عايزينه طرى يتقلى فى زيت ساخن

و نطلعه نحطه فى شراب بارد لمدة 5 دقائق ثم فى مصفاه على صحن عميق



و لما نيجى نقلى الطاسة الثانية لازم نبرد الزيت يا اما باضافة زيت تانى بارد عليه او بابعادة شوية عن النار حتى يبرد و نعيد الكرة
و يقدم
انا حشيت كام واحدة بالقشطة بس بصراحة السادة أحلى



و ممكن نحط رشة جوزهند على نصف الطبق و كام واحدة لوز لزوم المنظر و ممكن تستغنى عنهم خالص لان الطعم هيغطى على الزينة



و بالهنا و العافية

ملحوظة:

طبعا المقدار دا هيطلع حوالى اربع طاسات متوسطة
اقلى على قد حاجتك و شيلى الباقى فى الثلاجة فى البلاستيك الشفاف اوكيس بلاستيك حتتى لايجف و استخدميه فى اى يوم و ممكن فى الفريزر لمدة اطول


بلح الشام - مقادير الحلوى الشرقية

بلح الشام - مقادير الحلوى الشرقية

بلح الشام - مقادير الحلوى الشرقية


مواضيع قد تعجبك:


رد مع اقتباس
جديد المواضيع في قسم حلويات وصفات حلى مكسرات


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO