العودة   منتديات شبكة حياة > حياتك > المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ
التسجيل التعليمـــات المجموعات التقويم مشاركات اليوم البحث

طاجن رز معمر باللحمة وملوخية مصرية

طاجن رز معمر باللحمة وملوخية مصرية السلام عليكم ورحمة الله وبركاته اول حاجة مكونات الرز المعمر كوبايتين رز مغسولين ومنقوعين لمدة نصف ساعة نص كيلو

المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ

إضافة رد
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 04-17-2013, 03:29 PM   المشاركة رقم: 1
الصورة الرمزية
الصورة الرمزية جورى
الكاتبة:
اللقب:
عضوة نادي الألف
عرض البوم صور جورى  
معلومات العضوة

التسجيل: 28-2-2013
العضوية: 66529
المشاركات: 1,503
بمعدل : 0.34 يوميا
معدل التقييم:

الحالة:
جورى غير متواجد حالياً

افتراضي

طاجن رز معمر باللحمة وملوخية مصرية



السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اول حاجة مكونات الرز المعمر
كوبايتين رز مغسولين ومنقوعين لمدة نصف ساعة
نص كيلو لحمة مسلوقة
مج ونص شوربة
2 مج لبن حليب
2 ملعقة كبيرة سمنة او زبدة
اول حاجة بالنسبة لسلق الحمة هنحطها فى حلة مع بصلتين وعليهم ملح وفلفل وورق لورى وقرنفل وحبهان ونغطيها ونسيبها تجيب ميتها
بعد ماتجيب ميتها هنقطع عدد 4 طماطم ونحطها عليها ونحط ميه ونسيبها تتسلق
واللحمة بتتسلق هنجيب الرز نغسله وننقعه
ونقع الرز ده خطوة مهمة جدا لأنه بيسهل سواه بعد كده
بعد مانقعناه نصفيه ونحط عليه السمنة
طاجن رز معمر باللحمة وملوخية مصرية 187698hayah.jpg
ونحط عليهم اللبن
طاجن رز معمر باللحمة وملوخية مصرية 187699hayah.jpg
ونحط عليهم الشوربة
طاجن رز معمر باللحمة وملوخية مصرية 187700hayah.jpg
ونحط فيه اللحمة اللى سلقناها بعد ماتكون استوت ونقلبهم
وندخله الفرن
انا دخلته الفرن على حرارة 200 اخد حوالى ساعة الا ربع
وتطفى لما يستوى وتلاقى الوش احمر
بس ممكن بعد مادخلتيه بنص ساعة تطلعيه وتلاقيه محتاج شوربة تزوديله
وده بعد ماطلع
طاجن رز معمر باللحمة وملوخية مصرية 187701hayah.jpg
نيجى بقى للملوخية
مكوناتها
نص كيلو ملوخية خضرا(احنا بنحب نعمل كمية قليلة عشان الملوخية لما بتبات مبتبقاش حلوة)
2 مج شوربة
للتقلية
4 فصوص توم مهروسين
م ص كسبرة ناشفة
نص م ص ملح
2 ملعقة متوسطة سمنة بلدى
معلش هشرح بالتفصيل عشان المبتدئات
هنجيب الملوخية وهنغسل الورق بعد مانقطفه
طاجن رز معمر باللحمة وملوخية مصرية 187702hayah.jpg
وهنخرطها بالمخرطة
طاجن رز معمر باللحمة وملوخية مصرية 187703hayah.jpg
هنجيب كمية الشوربة ونسيبهم يغلو فى الحلة
طاجن رز معمر باللحمة وملوخية مصرية 187704hayah.jpg
ولما يغلو هنحط عليهم الملوخية
طاجن رز معمر باللحمة وملوخية مصرية 187705hayah.jpg
ونقلبهم لغاية مايتجانسو
طاجن رز معمر باللحمة وملوخية مصرية 187706hayah.jpg
ونسيبهم يغلو مع بعض
هنجيب التوم المهروس والسمنة والكسبرة والملح ونحطهم فى طاسة
طاجن رز معمر باللحمة وملوخية مصرية 187707hayah.jpg
ونشغل عليها النار
طاجن رز معمر باللحمة وملوخية مصرية 187708hayah.jpg
واول ماتبقى لونها دهبى نطفى وننزلها على الملوخية بعد ماتغلى ونقلبهم
ونغرفهم
طاجن رز معمر باللحمة وملوخية مصرية 187709hayah.jpg
طاجن رز معمر باللحمة وملوخية مصرية 187710hayah.jpg


مواضيع قد تعجبك:


رد مع اقتباس
جديد المواضيع في قسم المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ

قديم 04-17-2013, 06:19 PM   المشاركة رقم: 2

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
أخصائية مختبرات طبيه


افتراضي

مشكورة على الوصفة
جزاكي الله خيرا


رد مع اقتباس

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO