طاجن رز معمر باللحمة وملوخية مصرية اول حاجة مكونات الرز المعمر كوبايتين رز مغسولين ومنقوعين لمدة نصف ساعة نص كيلو لحمة مسلوقة مج ونص شوربة 2 مج لبن حليب 2 ملعقة كبيرة سمنة او زبدة اول حاجة بالنسبة لسلق الحمة هنحطها فى حلة مع بصلتين وعليهم ملح وفلفل وورق لورى وقرنفل وحبهان ونغطيها ونسيبها تجيب ميتها بعد ماتجيب ميتها هنقطع عدد 4 طماطم ونحطها عليها ونحط ميه ونسيبها تتسلق واللحمة بتتسلق هنجيب الرز نغسله وننقعه ونقع الرز ده خطوة مهمة جدا لأنه بيسهل سواه بعد كده بعد مانقعناه نصفيه ونحط عليه السمنة http://www.hayah.cc/forum/hayahimgca...87698hayah.jpg ونحط عليهم اللبن http://www.hayah.cc/forum/hayahimgca...87699hayah.jpg ونحط عليهم الشوربة http://www.hayah.cc/forum/hayahimgca...87700hayah.jpg ونحط فيه اللحمة اللى سلقناها بعد ماتكون استوت ونقلبهم وندخله الفرن انا دخلته الفرن على حرارة 200 اخد حوالى ساعة الا ربع وتطفى لما يستوى وتلاقى الوش احمر بس ممكن بعد مادخلتيه بنص ساعة تطلعيه وتلاقيه محتاج شوربة تزوديله وده بعد ماطلع http://www.hayah.cc/forum/hayahimgca...87701hayah.jpg نيجى بقى للملوخية مكوناتها نص كيلو ملوخية خضرا(احنا بنحب نعمل كمية قليلة عشان الملوخية لما بتبات مبتبقاش حلوة) 2 مج شوربة للتقلية 4 فصوص توم مهروسين م ص كسبرة ناشفة نص م ص ملح 2 ملعقة متوسطة سمنة بلدى معلش هشرح بالتفصيل عشان المبتدئات هنجيب الملوخية وهنغسل الورق بعد مانقطفه http://www.hayah.cc/forum/hayahimgca...87702hayah.jpg وهنخرطها بالمخرطة http://www.hayah.cc/forum/hayahimgca...87703hayah.jpg هنجيب كمية الشوربة ونسيبهم يغلو فى الحلة http://www.hayah.cc/forum/hayahimgca...87704hayah.jpg ولما يغلو هنحط عليهم الملوخية http://www.hayah.cc/forum/hayahimgca...87705hayah.jpg ونقلبهم لغاية مايتجانسو http://www.hayah.cc/forum/hayahimgca...87706hayah.jpg ونسيبهم يغلو مع بعض هنجيب التوم المهروس والسمنة والكسبرة والملح ونحطهم فى طاسة http://www.hayah.cc/forum/hayahimgca...87707hayah.jpg ونشغل عليها النار http://www.hayah.cc/forum/hayahimgca...87708hayah.jpg واول ماتبقى لونها دهبى نطفى وننزلها على الملوخية بعد ماتغلى ونقلبهم ونغرفهم http://www.hayah.cc/forum/hayahimgca...87709hayah.jpg http://www.hayah.cc/forum/hayahimgca...87710hayah.jpg |
مشكورة على الوصفة جزاكي الله خيرا |
الساعة الآن 09:26 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO