حصريا ولأول مرة المفتقة الأصلية المصرية [SIZE=6]دورت فى كل مكان ولقيت وصفات غريبه جدا ومش صح منها اننا نحط دقيق ع المفتقه وطبعا ده مش صح خالص فقعدت اسئل لغاية مالقيت الطريقه الاصليه واللى هكتبهالكم دلوقتى بس بحلفكم بربنا كل واحد تدخل تسيب رد اى رد حتى لو الطريقه معجبتهاش معلش طولت عليكم شويه هاتو ورقه وقلم المقادير:- 5كيلو عسل اسود ربع كيلو تحويجه ربع كيلو سمسم نصف كيلو جوزهند ربع كيلو حبة البركه مطحونه كتيره ضانى ب 10جنيه حبه خضراء 6 جنيه زجاجه زيت بجنيه لبان قدحه ومسيحات الطريقه:- نحمص الحبة الخضرا ونطحنها ننقع الكتيرة الضانى فى ماء ساخن صغير فى مدة لاتقل عن 6 ساعات نغسل حبة البركة ونحمصها ونطحنها ناعم ناخد من زجاجة الزيت كوب نقدح فيه الحبة الخضراء ونصفيه باقى زجاجة الزيت نقدح فيه لبان القدحة والمسيحات ونصفيها منه ونحمر فيه التحويجة(المغات)وعليه العسل وحبة البركة المطحونة وعليهم كوب الزيت اللى قدحنا فيه الحبة الخضرا ونحط عليهم الكتيرة المنقوعة بالميه ونسبكها كويس ونصف ليمونة نقطة نقطة او ملح ليمون بسيط جدا قبل ماتتعقد نحط السمسم المتحمص او اى مكسرات احنا بنحبها وعلى فكرة انا جبت كل المكونات من عند العطار ولقيت عنده نفس الطريقة اللى بعمل بيها هى عموما منتشرة جدا عندنا فى مدينة الاسماعيلية(مصر) دى صورة التحويجة وعلى فكرة التحويجة دى هى المغات http://www.hayah.cc/forum/hayahimgca...87680hayah.jpg ودى صورة الكتيرة الضانى وهوضحلكم بعد كده ليه سموها كده http://www.hayah.cc/forum/hayahimgca...87681hayah.jpg دى صورة الحبة الخضراء وهى اللى بتدى اللون الاخضر الطبيعى للمفتقة http://www.hayah.cc/forum/hayahimgca...87682hayah.jpg دى صورة المسيحات ولبان القدحة http://www.hayah.cc/forum/hayahimgca...87683hayah.jpg دى الحبة الخضراء بعد ماحمصناها وطحناها http://www.hayah.cc/forum/hayahimgca...87684hayah.jpg دى الكتيرة الضانى بعد مانقعناها فى فنجان ميه سخنة لمدة 6 ساعات وسموها كتيرة لانها بتكتر وبتنفش فى الميه وضانى عشان لما بتنفش بتبقى عاملة زى اللية الضانى وهى اللى بتدى قوام للمفتقة وعلى فكرة هى كمان علاج للمعدة http://www.hayah.cc/forum/hayahimgca...87685hayah.jpg هنا واحنا بنقدح الحبة الخضراء فى الزيت وطبعا بعد كده هنصفيها http://www.hayah.cc/forum/hayahimgca...87686hayah.jpg هنا واحنا بنقدح المسيحان فى الزيت وبردو هنصفيها http://www.hayah.cc/forum/hayahimgca...87687hayah.jpg لما قدحنا الحبة الخضرا المطحونة صفيناها وحطيناها على جنب ولما هنقدح لبان القدحة والمسيحات هنصفيه ونحط الزيت فى الحلة اللى هنعمل فيها المفتقة هنا وانا بحمر التحويجة فى الزيت اللى صفيت منه المسيحات http://www.hayah.cc/forum/hayahimgca...87688hayah.jpg ولما اتحمرت شوية حطيت عليها كمية العسل اللى عندى http://www.hayah.cc/forum/hayahimgca...87689hayah.jpg فضلت اقلبهم مع بعض على النار لغاية ماكل كلاكيع التحويجة اختفت وبعد كده حطيت عليهم حبة البركة المطحونة http://www.hayah.cc/forum/hayahimgca...87690hayah.jpg قلبتهم مع بعض وبعدها حطيت عليهم نص كوباية الزيت اللى قدحنا فيها الحبة الخضرا وصفيناه http://www.hayah.cc/forum/hayahimgca...87691hayah.jpg وقلبتهم طبعا وبعد كده حطيت عليهم الكتيرة الضانى المنقوعة ولازم افضل اقلب لغاية ماأتأكد ان الكتيرة كلها دابت فى العسل ومفيش كلاكيع http://www.hayah.cc/forum/hayahimgca...87692hayah.jpg كده احنا خلصنا الاساسيات هعصر على العسل ليمونة واسيبه يغلى على نار هادية من تلت لنصف ساعة وطبعا مش هغطى الحلة ده والعسل بيغلى http://www.hayah.cc/forum/hayahimgca...87693hayah.jpg بعد تلت ساعة والعسل بيغلى اخد شوية فى كوباية ان لقيته عمل قشرة ومسكته لقيته ملصق فى بعضه يبقى كده المفتقة اتعقدت واقدر ساعتها اضيفلها السمسم وطبعا لسه مشغلة النار مش هطفيها دلوقتى ده وانا بضيف السمسم بعد مالمفتقه اتعقدت http://www.hayah.cc/forum/hayahimgca...87694hayah.jpg هقلب السمسم فى المفتقة وهى ع النار http://www.hayah.cc/forum/hayahimgca...87695hayah.jpg وهنا بعد ماطفيت النار http://www.hayah.cc/forum/hayahimgca...87696hayah.jpg سبتها تهدا وتبرد بعد كده حطتها فى برطمانات وسبت مسافة من فوق عشان احط جوز الهند وبندق مطحون او طبعا اى مكسرات انتى حباها هنا حطيت شوية فى علبة وحطيت عليهم المكسرات http://www.hayah.cc/forum/hayahimgca...87697hayah.jpg انا تعبت فى الموضوع جدا يارب يكون عجبكم لاتنسونى فى الدعاء |
الساعة الآن 08:59 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO