منتديات شبكة حياة

منتديات شبكة حياة (http://www.hayah.cc/forum/)
-   المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ (http://www.hayah.cc/forum/13/)
-   -   يبتزا باللحمة المفرومة (http://www.hayah.cc/forum/t79505.html)

جورى 04-17-2013 02:18 PM

يبتزا باللحمة المفرومة
 

http://www.hayah.cc/forum/hayahimgca...87623hayah.jpg




المقادير:

• عجينة بيتزا
• ربع كيلو لحم مفرومة
• 1كوب عيش الغراب شرائح
• 1حبة فلفل أخضر،مقطعة قطعا صغيرة
• 1بصلة صغيرة مقطعة شرائح
• 1 فص ثوم مفروم
• 2ملعقة كبيرة معجون طماطم
• 2كوب جبنة موتزاريلا
• 2ملعقة كبيرة زيت ذرة



الطريقة:

1-
قطعي البصل إلى شرائح وبعد كده سخني الزيت في طاسة كبيرة على نار هادية
وابدئي في إضافة اللحمة المفرومة مع التقليب المستمر علشان اللحمة ما
تلزقش منك لمدة عشرة دقائق بعد كده ضيفي عيش الغراب والبصل والثوم والفلفل
الأخضر وشوية ملح وفلفل وقلبيهم كلهم مع بعض وسيبيهم على النار حوالي 10
دقائق كمان.




2- قطعي عجينة البيتزا إلى قطع صغيرة مدورة وحطيها على
رخامة المطبخ أو على سطح خشبي مرشوش بالدقيق وابدئي في فردها لتغطي صاج أو
صينية البيتزا وبعد كده حطيها في الصينية اللي هتسويها فيها بس خدي بالك
إنك قبل ما تحطيها تدهني الصينية بالزيت.






3- ضيفي صلصلة البيتزا فوق





العجينة وبعد كده رشي عليها خليط اللحمة المفرومة اللي عملتيه عليها ورشي
الجبنة الموتزاريلا على السطح البيتزا وقطعي البيتزا على شكل مثلثات.
4-
سخني الفرن على درجة حرارة "220 – 200 ْ مئوية" بعد كده دخلي الصينية في
الفرن لمدة 15 دقيقة وبعد ما تلاقي وشها احمرّ خرجيها واوعي تاكلي صوابعك
وراها

اميرة الاشواق 04-27-2013 10:16 PM

يسلمو

ع الكلمات الروووعـه وفوووق الرووووعه
هذه مو غريب عليك

دآئـمـآ مـتـآلـقـه


الساعة الآن 03:17 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO