منتديات شبكة حياة

منتديات شبكة حياة (http://www.hayah.cc/forum/)
-   أطباق رئيسية (http://www.hayah.cc/forum/24/)
-   -   كيفيه عمل البطاطس الاوربيه (http://www.hayah.cc/forum/t75814.html)

موهجه 04-08-2013 06:37 PM

كيفيه عمل البطاطس الاوربيه
 
صور لكيفية صنع البطاطس الاوروبيه




http://alsary.com/vb/imgcache/2/133580alsh3er.jpg


المقاديــــر
4 حبات كبيره من البطاطس
2 ملعقة كبيره من زيت نباتي
ملح خشن او عادي
4 قطع من ال**ده
جبنه موزاريلا
قليل من الفلفل الاسود
فويل/قصدير


الطــــــريقـــة
أول خطوه حنشغل الفرن على درجه حراره 180
بعدين حنغسل البطاطس بمايه بارده
http://alsary.com/vb/imgcache/2/133581alsh3er.jpg
http://alsary.com/vb/imgcache/2/133582alsh3er.jpg
ننشف البطاطس بورق الكلينكس كويس جدا
http://alsary.com/vb/imgcache/2/133583alsh3er.jpg
http://alsary.com/vb/imgcache/2/133584alsh3er.jpg
http://alsary.com/vb/imgcache/2/133585alsh3er.jpg

بإستخدام الشوكه حنبتدي نشوك البطاطس في كل النواحي
http://alsary.com/vb/imgcache/2/133586alsh3er.jpg

نضيف الزيت على البطاطس ونخلطهم ونقلبهم كويس جدا
http://alsary.com/vb/imgcache/2/133587alsh3er.jpg

بعدين نضيف الملح وبرضو نتأكد ان نقلبه كويس
http://alsary.com/vb/imgcache/2/133588alsh3er.jpg

حنفتح الفرن ونكون حاطين صنيه او صاج مغلفه بورق الفويل/القصدير
علشان لما نيجي نحط البطاطس على الشوايه وينزل الزيت مايعملش دخان
http://alsary.com/vb/imgcache/2/133589alsh3er.jpg

حنسيبه يتخبز لمده ساعه كامله
http://alsary.com/vb/imgcache/2/133590alsh3er.jpg

حنطلعه من الفرن ونخلي بالنا لان بيكون جدا سخن
وبالسكينه حنقطع البطاطس بالطول
ونلاحظ ان كل الخطوات الجايه لازم بعد طلوع البطاطس مباشرة ماينفعش نستنى لغايه لما تبرد وإلا تبوظ الوصفه
http://alsary.com/vb/imgcache/2/133591alsh3er.jpg



وبعدين بالعرض حنعمل نص فتحه زي علامه الصليب او
+
http://alsary.com/vb/imgcache/2/133592alsh3er.jpg

ومن الجوانب نضغط عليه بالإيد
http://alsary.com/vb/imgcache/2/133593alsh3er.jpg
http://alsary.com/vb/imgcache/2/133594alsh3er.jpg

حنضيف قطعه من ال**ده داخل البطاطس

http://alsary.com/vb/imgcache/2/133595alsh3er.jpg

وحتلاحظو ازاي دابت
http://alsary.com/vb/imgcache/2/133596alsh3er.jpg

وآخر خطوه حنضيف الجبنه الموزاريلا
وممكن كمان نعمل خلطه سهله وهي
قطع طماطم مكعبات + قطع بصل مكعبات+ صلصه طماطم+ ملح وفلفل
وعلى نار لغايه لما يندمجو كويس وبعدين نضيفها على البطاطس
بعد خطوه ال**ده وفوق الخلطه دي نضيف عليها الجبنه
http://alsary.com/vb/imgcache/2/133597alsh3er.jpg

وبما ان البطاطس سخنه جدا فالجبنه حدوب ودا شكلها النهائي
بعد اضافه فوق الوش شويه من الفلفل الاسود
http://alsary.com/vb/imgcache/2/133580alsh3er.jpg
وطبعا انتو تقدرو تضيفو اختراعاتكم في الحشوات



الساعة الآن 07:52 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO