|
| أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
04-02-2013, 03:55 PM | المشاركة رقم: 1 | |||||||||||||||||||||||||||
| ||||||||||||||||||||||||||||
صوص الديمى جلاس و تعلمى تحضير صوص الديمى جلاس , اعداد صوص الديمى جلاسصوص الديمى جلاس صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير: - عظم بتلو 5 كيلو - بصل 2 كيلو - كرفس1/2 كيلو - كرات1/2 كيلو - جزر 1 كيلو - صلصله طمام معلقه كبيره اختيارى - طماطم فرش 1/2 كيلو اختياري - 200 جرام دقيق - قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى - معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية - حوالى جالون او اربع لترات مياه الطريقة : - نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى - نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق - يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق -- ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق . - ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره . - ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ) - ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها . واستعمليها مع اى صنف من اصناف اللحوم ملحوظة - الصوصات البنى فى اغلب المطاعم مصنوعة من اللحوم نفسها - يعنى لما تقومى بعمل عرق روستو( روزبيف = تربيانكو)مش بيطلع عندك صوص ؟؟؟ - لما بتحضرى فيلييه او بقتيك موش بيطلع عندك صوص طبيعى ؟؟؟ - ملعقة دقيق شوية كريمة لبانى(ساور كريم) يديكى صوص احلى واطعم مليون مرة من الديمى جلاس ... الصوص المتبقية من اللحوم نفسهاأفضل ... مواضيع قد تعجبك:
| ||||||||||||||||||||||||||||
جديد المواضيع في قسم مقبلات و سلطات |
|