العودة   منتديات شبكة حياة > حياتك > المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ > حلويات وصفات حلى مكسرات
التسجيل التعليمـــات المجموعات التقويم مشاركات اليوم البحث

بسبوسه , اكله بسبوسه لذيذة , حلى البسبوسه

بسبوسه , اكله بسبوسه لذيذة , حلى البسبوسه بسبوسه , اكله بسبوسه لذيذة 2012 , حلى البسبوسه بسبوسه المقادير : - 500 جم دقيق -

حلويات وصفات حلى مكسرات

إضافة رد
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 04-01-2013, 07:33 PM   المشاركة رقم: 1
الصورة الرمزية
الصورة الرمزية ملاك ع الارض
الكاتبة:
اللقب:
عرض البوم صور ملاك ع الارض  
معلومات العضوة

التسجيل: 3-3-2013
العضوية: 66660
المشاركات: 1,005
بمعدل : 0.23 يوميا
معدل التقييم:

الحالة:
ملاك ع الارض غير متواجد حالياً

افتراضي

بسبوسه , اكله بسبوسه لذيذة , حلى البسبوسه


بسبوسه , اكله بسبوسه لذيذة 2013 , حلى البسبوسه



بسبوسه





بسبوسه , اكله بسبوسه لذيذة , حلى البسبوسه 171685hayah.jpg


المقادير :

- 500 جم دقيق
- 300 جم سكر
- 25 جوز هند
- 100 جم سمن سايح
- 150 لبن او ماء
- 50 جم شربات تقيل بارد
- لتر شربات خفيف ساخن
- 1 ملعقه بيكنج بودر


الطريقه:

- نسيح كميه السمنه علي النار
- نعمل نوعين شربات نوع بيدخل في عمايل البسبوسه نفسها(سيرب تقيل بارد) ونوع بنسقي بيه بعد ما تستوي(سيرب خفيف ساخن)
- نخلط المكونات الجافه يعني دقيق السميد وجوز الهندثم نخلط المكونات السائله لوحدها يعني(الماء الشربات التقيل او ممكن استبداله بعسل الجلوكوز السكروالسمنه السايحه)
- نخلط المكونات الجافه مع المكونات السائله(لا اقلب كتير حتي تكون مرمله)
- في صنيه ادهنها زبده و ورشه سيمولينا او اضع عليها ورقه زبده
- اصب الخليط في الصنيه وابلل ايدي ميه واسويها بايدي(لا اضغط جامد عليها اسويها بس)وممكن اضيف مكسرات لو حبيت
- تدخل فرن مسخن قبلها علي درجه حراره 180
- مجرد متخرج اسقيها بالسيرب الخفيف الساخن

ملاحظات:

- السيرب التقيل:2 كوب سكركوب ماء بعد مايغلوا علي النار اديها عصير ليمونه
- السيرب الخفيف:كوب ماء كوب سكر بعد الغليان اديها عصير ليمونه
- افضل انواع السمنه للبسبوسه هي البلدي وكمان تدهني بيها الصنيه
اتركيها في الصنيه قبل دخولها الفرن حوالي ساعتين حتي تتجانس المكونات وتشرب من بعضها
- اذا البسبوسه شربت لشربات تبقي نجحت واذا مشربتهوش متبقاش مظبوطه
البكنج بودر مهم للبسبوسه اتاكدي من صلاحيته بوضع ذرات منه في ربع كوب ماء اذا حدث فوران يبقي سليم ويقفل الكيس جيدا بعد الاستخدام
- ممكن ادهن الصنيه بالطحينه الخام بدل الزبده بتدي طعم حلوومجربه



مواضيع قد تعجبك:


رد مع اقتباس
جديد المواضيع في قسم حلويات وصفات حلى مكسرات

قديم 04-01-2013, 10:04 PM   المشاركة رقم: 2

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:


افتراضي

انا أعرف اسوي بسبوسة لكن بنجرب هذي


رد مع اقتباس

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO