04-01-2013, 07:27 PM | المشاركة رقم: 1 | |||||||||||||||||||||||||||
| ||||||||||||||||||||||||||||
الفراخ المكسيكي , طبخ الفراخ المكسيكي , طريقه عمل الفراخ المكسيكيالمقادير : - 2 فرخة بداري ( الواحدة بحجم 750 جم ) التتبيلة : - ربع كوب عصير قلب طماطم فريش - شوية كرفس - 3 فص ثوم مفرومين ناعم - ماء بصل - ملح - كمون - فلفل - 3 ملاعق عصير ليمون - معلقة كسبرة خضراء - معلقة كسبرة ناشفة - 2 معلقة زيت زيتون - قرن فلفل حامي جدا مفروم بالبذر - سنة سكر الطريقة : - نغسل الفراخ جيدا وننزع السلسلة والرقبة ونفتحها نصفين مع عمل فتحات بها - نخلط كل المقادير في بولة خلطا جيدا - نتبل الفراخ بهذه الخلطة جيدا ونتركها بها في الثلاجة لمدة 3 ساعات او يزيد حتى تتشرب من التتبيلة جيدا - نضع الفراخ على الشواية على الجلد أولا ونضع عليها المتبقى من التتبيلة ثم نقلبها . - نضع الفراخ في صينية فرن ثم نضع عليها خليط الخضروات وندخلها الفرن . - وتقدم خليط الخضروات : - 2 رغيف عيش شامي مقطع مكعبات و2 حبة مشروم شرائح وكرفس وبصل مقطع وفصين ثوم وشوية حمص مسلوق وفاصوليا مسلوقة وملح وشطة وكمون وفلفل ومكعبات جبنة شيدر وعصير طماطم ( ممكن اضافة بيض ولبن بدل الطماطم ) - توضع المقادير بالترتيب في طاسة وتشوح وتوضع على الفراخ وتدخل الفرن مواضيع قد تعجبك:
| ||||||||||||||||||||||||||||
جديد المواضيع في قسم أطباق رئيسية |
|