العودة   منتديات شبكة حياة > حياتك > المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ > معجنات و سندويشات و فطائر
التسجيل التعليمـــات المجموعات التقويم مشاركات اليوم البحث

موس الكراميل , طريقه عمل موس الكراميل

موس الكراميل , طريقه عمل موس الكراميل موس الكراميل , طريقه عمل موس الكراميل 2012 موس الكراميل - 3ديسك اسبونش - 100 جم سيرب -

معجنات و سندويشات و فطائر

إضافة رد
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 04-01-2013, 07:03 PM   المشاركة رقم: 1
الصورة الرمزية
الصورة الرمزية ملاك ع الارض
الكاتبة:
اللقب:
عرض البوم صور ملاك ع الارض  
معلومات العضوة

التسجيل: 3-3-2013
العضوية: 66660
المشاركات: 1,005
بمعدل : 0.23 يوميا
معدل التقييم:

الحالة:
ملاك ع الارض غير متواجد حالياً

افتراضي

موس الكراميل , طريقه عمل موس الكراميل



موس الكراميل


- 3ديسك اسبونش
- 100 جم سيرب
- 300 جم كريم لانجليز
- 100 جم صوص كراميل
- 30 جم(1 م ك) جيلاتين
- 100 جم ماء دافيء
- 400 جم فريش كريم مضروب
- 100 جم جيلاتين بارد


مقادير الكريم لانجليز:

- 1 لتر لبن
- ربع كوب سكر
- 8 صفار بيض


مقادير صوص الكراميل:

- ا كوب سكر
- كريمه لباني


اولا طريقه عمل الكريم لانجليز

- اخد من اللتر لبن نصف كوب ويضرب مع الاصفر بيض
- بقيه اللبن توضع علي النار مع السكر والفانيليا
- انزل خليط اللبن والبيض كسرسوب رفيع ببط يعني علي الخليط الي علي النار ثم يترك لييبرد


ثانيا طريقه عمل صوص الكراميل

- اضع السكر علي النار في طاسه حتي يصبح لونه ذهبي ثم انزل عليه بفريش كريم(احترسي من تطاير السائل الساخن وابعدي وجهك عن الاناء)

الجيلاتينه:

- تذاب ملعقه الجيلاتينه في 100 جرام ماء حتي تذوب

- يخلط الكريم لانجليز مع الجيلاتيه مع الفريش كريم المضروب وهو ده الخليط الذي سيوضع بين الطبقات
- في فورمه مدوره مغلفه ببلاستيك فويل من اسفل ومن الجناب اضع اول طبقهالاسبونش كيك ثم تسقي بالشربات الخفيف ثم اضع الخليط ثم
طبقه اسبونش التانيه وهكذا حتي ننتهي بطبقه من الخليط وتدخل الفريزر

- بعد متطلع ازينها بخليط من( ا ملعقه صوص الكراميلالجيلي البارد)
- بس فيه نصيحه شخصيه كنوع من الاقتراح اذا سمحتيلي
- اذا كنت مستعجله وعاوزه توصلي لنفس النتيجه بسرعه من غير كل المقادير دي فممكن توفري
- تستخدمي الايس الكريم البودر الجاهز لان الخليط الي بين الطبقات هو نفسه طريقه عمل الايس كريم شوفي الرابط ده هيديكي افكار حلوه قوي بدل الخليط ده كله وممكن تعملي التونج النهائي بالكراميل والجيلاتين البارد برضك


في موس الكراميل نسيت اقول انه اضاف بعض صوص الكراميل داخل الخلطه ساب ملعقه للوجه مع الجيلي البارد


مواضيع قد تعجبك:


رد مع اقتباس
جديد المواضيع في قسم معجنات و سندويشات و فطائر


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO