04-01-2013, 07:03 PM | المشاركة رقم: 1 | |||||||||||||||||||||||||||
| ||||||||||||||||||||||||||||
كوكتيل الجمبرى , طبخ كوكتيل الجمبرى , مقادير كوكتيل الجمبرىكوكتيل الجمبرى المقادير: - نصف كيلو جمبرى مقشر و نضيف - حوالى كوباية خس كابوتشا او خس عادى مبشور و متصفى من المية تماما - نصف كوباية جزر مبشور نصف كوباية كرافس نصف كوباية كرات نصف كوباية بصل مقطع شرايح ملح فلفل حب ورقة لورة حبهان لتر ماء. الصوص : - 2ملقعة كبيرة كاتشب 2 ملعقة كبيرة مايونيز ربع كوباية عصير برتقان ملح و فلفل ملعقة كبيرة سكر بودرة . الطريقة : - نجيب لتر ماء فى حلة و نضع فيه كل المقادير اللى فاتت ما عدا الخس نضع الكرات و الكرفس و البصل و الجزر و الملح و الفلفل الحب و الحبهان وورق اللورة و لما يغلة نضع الجمبرى لمدة 4 او 5 دقايق بالكتير علشان نسلقه و نصفيه من الشوربة فى ماء مثلج علشان نوقف عملية سلق الجمبرى علشان مايشدش معانا بعد كدة و نرفعه بسرعة و نتبله بملح و فلفل و عصير ليمون و كمون. نيجي للصوص بقى نضع المايونيز مع الكاتشب مع البرتقان مع سكر البوردة مع الملح و الفلفل و نقلبهم مع بعض الى ان يتجانسوا و نجيب الخس المبشور نضعه فى طبق التقديم و بعد تصفيه الجمبرى من الماء المثلج و تتبيله نضعه فوق الخس المبشور ثم نضيف عليه الصوص و يزين بالكاتشب من فوق و بالف هنا و شفا . مواضيع قد تعجبك:
| ||||||||||||||||||||||||||||
جديد المواضيع في قسم أطباق رئيسية |
|
الكلمات الدلالية (Tags) |
2013 , الجمبرى , طبخ , كوكتيل , مقادير |
أدوات الموضوع | |
انواع عرض الموضوع | |
|