كوكتيل الجمبرى , طبخ كوكتيل الجمبرى , مقادير كوكتيل الجمبرى كوكتيل الجمبرى , طبخ كوكتيل الجمبرى 2013 , مقادير كوكتيل الجمبرى كوكتيل الجمبرى المقادير: - نصف كيلو جمبرى مقشر و نضيف - حوالى كوباية خس كابوتشا او خس عادى مبشور و متصفى من المية تماما - نصف كوباية جزر مبشور نصف كوباية كرافس نصف كوباية كرات نصف كوباية بصل مقطع شرايح ملح فلفل حب ورقة لورة حبهان لتر ماء. الصوص : - 2ملقعة كبيرة كاتشب 2 ملعقة كبيرة مايونيز ربع كوباية عصير برتقان ملح و فلفل ملعقة كبيرة سكر بودرة . الطريقة : - نجيب لتر ماء فى حلة و نضع فيه كل المقادير اللى فاتت ما عدا الخس نضع الكرات و الكرفس و البصل و الجزر و الملح و الفلفل الحب و الحبهان وورق اللورة و لما يغلة نضع الجمبرى لمدة 4 او 5 دقايق بالكتير علشان نسلقه و نصفيه من الشوربة فى ماء مثلج علشان نوقف عملية سلق الجمبرى علشان مايشدش معانا بعد كدة و نرفعه بسرعة و نتبله بملح و فلفل و عصير ليمون و كمون. نيجي للصوص بقى نضع المايونيز مع الكاتشب مع البرتقان مع سكر البوردة مع الملح و الفلفل و نقلبهم مع بعض الى ان يتجانسوا و نجيب الخس المبشور نضعه فى طبق التقديم و بعد تصفيه الجمبرى من الماء المثلج و تتبيله نضعه فوق الخس المبشور ثم نضيف عليه الصوص و يزين بالكاتشب من فوق و بالف هنا و شفا . |
الساعة الآن 04:42 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO