العودة   منتديات شبكة حياة > حياتك > المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ > أطباق رئيسية
التسجيل التعليمـــات المجموعات التقويم مشاركات اليوم البحث

الكشك التركى

الكشك التركى [center][b][font=times new roman][size=7][color=#800080]الكشك التركى [/color][/size][/font][color=#ff0000][font=times new roman][size=4]من الأطباق التركية المحبوبة لدى المصريين ، وهو سهل الإعداد والتحضير ومفيد فى نفس الوقت لإحتوائه على

أطباق رئيسية

إضافة رد
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 03-12-2013, 01:21 AM   المشاركة رقم: 1
الصورة الرمزية
الصورة الرمزية جورى
الكاتبة:
اللقب:
عضوة نادي الألف
عرض البوم صور جورى  
معلومات العضوة

التسجيل: 28-2-2013
العضوية: 66529
المشاركات: 1,503
بمعدل : 0.34 يوميا
معدل التقييم:

الحالة:
جورى غير متواجد حالياً

افتراضي

الكشك التركى


[center][b][font=times new roman][size=7][color=#800080]الكشك التركى
[/color][/size][/font][color=#ff0000][font=times new roman][size=4]من الأطباق التركية المحبوبة لدى المصريين ، وهو سهل الإعداد والتحضير ومفيد فى نفس الوقت لإحتوائه على اللبن والدقيق .[/size]

[size=4]المقادير :[/size][/font][/color][/b]
[color=#ff0000][font=times new roman][b][size=4]- 2 كوب شوربة ( فراخ – بط – أوز ) مضاف لها ملح وفلفل .[/size]
[size=4]- 3 ملعقة دقيق .[/size]
[size=4]- كوب كبير لبن .[/size]
[size=4]- بصلة متوسطة .[/size]
[size=4]- 2 ملعقة أرز.[/size]

[size=4]الطريقة :[/size][/b]
[/font][b][font=times new roman][size=4]- ترفع الشوربة على النار وبعد غليانها يضاف الارز بعد غسيله .[/size]
[size=4]- يخفق اللبن مع الدقيق جيداً ثم يضافوا على الشوربة بعد نضج الأرز ويقلب .[/size]
[size=4]- يستمر التقليب حتى يصبح القوام مناسباً .[/size]
[size=4]- ثم يصب فى أطباق ويستخدم البصل المحمر للتجميل .[/size]
[size=5][u]كفتة الارز :[/u][/size][/font][/b][/color]
[b][color=#ff0000][font=times new roman][size=4]لحمة مفرومة مع رز مصرى مغسول مع بقدونس وتوم وبصل وتوابل "ملح وفلفل اسمر وكمون"[/size]
[size=4]وتطحن مع بعضها[/size]
[size=4]وبعدين تتعمل صوابع وتتحمر فىالزيت و بعدين[/size][size=4] تتحط فى صلصة توم "توم محمر نحط عليه عصير طماطم حتى يتسبك" وفى ناس بتحب تحط معاها بطاطس مقطعة مكعبات بطاطس [/size][size=4]وتتاكل جنب الرز حبة وحبة وهو بالمناسبة نجيب شوية رز ونحمرهم حتى يتحولو للون الذهبى وبعدين نحط باقى الرز ونقلب ونزود الملح وبعدين الشوربة وهكذا الى اخر طريقة الرز العادى[/size][/font][/color][/b]

[/center]
[size=6][color=red][/color][/size]

مواضيع قد تعجبك:


رد مع اقتباس
جديد المواضيع في قسم أطباق رئيسية


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO