03-12-2013, 01:21 AM | المشاركة رقم: 1 | |||||||||||||||||||||||||||
| ||||||||||||||||||||||||||||
الكشك التركى[/color][/size][/font][color=#ff0000][font=times new roman][size=4]من الأطباق التركية المحبوبة لدى المصريين ، وهو سهل الإعداد والتحضير ومفيد فى نفس الوقت لإحتوائه على اللبن والدقيق .[/size] [size=4]المقادير :[/size][/font][/color][/b] [color=#ff0000][font=times new roman][b][size=4]- 2 كوب شوربة ( فراخ – بط – أوز ) مضاف لها ملح وفلفل .[/size] [size=4]- 3 ملعقة دقيق .[/size] [size=4]- كوب كبير لبن .[/size] [size=4]- بصلة متوسطة .[/size] [size=4]- 2 ملعقة أرز.[/size] [size=4]الطريقة :[/size][/b] [/font][b][font=times new roman][size=4]- ترفع الشوربة على النار وبعد غليانها يضاف الارز بعد غسيله .[/size] [size=4]- يخفق اللبن مع الدقيق جيداً ثم يضافوا على الشوربة بعد نضج الأرز ويقلب .[/size] [size=4]- يستمر التقليب حتى يصبح القوام مناسباً .[/size] [size=4]- ثم يصب فى أطباق ويستخدم البصل المحمر للتجميل .[/size] [size=5][u]كفتة الارز :[/u][/size][/font][/b][/color] [b][color=#ff0000][font=times new roman][size=4]لحمة مفرومة مع رز مصرى مغسول مع بقدونس وتوم وبصل وتوابل "ملح وفلفل اسمر وكمون"[/size] [size=4]وتطحن مع بعضها[/size] [size=4]وبعدين تتعمل صوابع وتتحمر فىالزيت و بعدين[/size][size=4] تتحط فى صلصة توم "توم محمر نحط عليه عصير طماطم حتى يتسبك" وفى ناس بتحب تحط معاها بطاطس مقطعة مكعبات بطاطس [/size][size=4]وتتاكل جنب الرز حبة وحبة وهو بالمناسبة نجيب شوية رز ونحمرهم حتى يتحولو للون الذهبى وبعدين نحط باقى الرز ونقلب ونزود الملح وبعدين الشوربة وهكذا الى اخر طريقة الرز العادى[/size][/font][/color][/b] [/center] [size=6][color=red][/color][/size] مواضيع قد تعجبك:
| ||||||||||||||||||||||||||||
جديد المواضيع في قسم أطباق رئيسية |
|