تابعي جديدنا بالفيسبوك


العودة   منتديات شبكة حياة > حياتك > المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ > أطباق رئيسية

المفروكة او الويكا

المفروكة او الويكا [center][b][font=times new roman][size=7][color=#800080]المفروكة او الويكا: [/color][/size][color=#ff0000][size=5]بامية خضرا نقطعها قطع ونحطها فى الشوربة مع فصين توم سليمين بدون تقطيع وقليل من الملح تترك

أطباق رئيسية

إضافة رد
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 03-12-2013, 01:16 AM   المشاركة رقم: 1
الصورة الرمزية
الصورة الرمزية جورى
الكاتبة:
اللقب:
عضوة نادي الألف
عرض البوم صور جورى  
معلومات العضوة

التسجيل: 28-2-2013
العضوية: 66529
المشاركات: 1,503
بمعدل : 0.86 يوميا
معدل التقييم:

الحالة:
جورى غير متواجد حالياً

افتراضي المفروكة او الويكا

[center][b][font=times new roman][size=7][color=#800080]المفروكة او الويكا:
[/color][/size][color=#ff0000][size=5]بامية خضرا نقطعها قطع ونحطها فى الشوربة مع فصين توم سليمين بدون تقطيع وقليل من الملح تترك على النار حتى تنهرس البامية او يعنى تستوى تماما وبعدين بالمفراك " وهو حاجة كدة خشب ذراع وفى اسفلها قطعه تشبه المروحة توضع فى الطعام ويتم لف او برم الذراع الخشبية للتقليب وممكن بمضرب سمى مضرب اليايى وهو مضرب حلزونى او حطيها فى الخلاط وريحى دماغك حتى تختفى قطع الباميا تماما وبعدين صبيها فى طبق وصبى عليها باقى سمن تحمير اللحم على الوجه[/size][/color][/b][/font]
[b][font=times new roman][size=5][color=#ff0000]الباميا الناشفة:[/color][/size]
[size=5][color=#ff0000]باميه مجففة وبعدين نطحنها حتى تصير بودرة وبعدين تتعمل زى الملوخية الناشفة بالظبط لكن بدون طماطم يعنى نحمر توم وبعدين نحط البامية قليل جدا لانها بتتقل بسرعة وبعدين نحط عليها الشوربة و الملح ونقلب وتغلى غلوة واحدة فقط[/color][/size]
[/font][/b][size=5][b][color=#ff0000][font=times new roman][size=6]البصارة او بيصارو "بالفرعونى"[/size]
[size=6]ربع كيلو فول جاف بدون قشره [/size]
[size=6]ربطتين كزبرة خضراء [/size]
[size=6]بصلة متوسطة [/size]
[size=6]عدد من فصوص الثوم حسب الرغبة [/size]
[size=6]قليل من النعناع الجاف [/size]
[size=6]ملح و فلفل حسب الذوق [/size]
[size=6]- للتقلية عدد من فصوص الثوم مع كزبرة جافة او بصل[/size]


[size=6]الطريقة: [/size]

[size=6]- ينظف الفول و يضاف كمية من الماء كافية لسلقه , تضاف الكزبرة الخضراء و النعناع الجاف و البصلة و الثوم , يجب عدم وضع اى ملعقة اثناء تسوية الخليط لكى ينضج الفول و ندعه حتى يستوي تماماً . [/size]
[size=6]- بعد تمام النضج , ندع المزيج يبرد قليلاً ثم يخلط بالخلاط . [/size]
[size=6]- يعاد الخليط للنار قليلا و يتبل بالملح و الفلفل حسب الذوق . [/size]
[size=6]- تتم عمل التقلية بالثوم و الكزبرة الجافة المدقوقين جيدا و يحمر فى القليل من الزيت و السمن ثم يزين بها وجه الطبق او يتم عمل بصل محمر "شبه المستعمل فى الكشرى " وهو الافضل و تقدم .[/size]
[/font][/color][/b][size=6][b][color=#ff0000][font=times new roman][size=5][u]طاجن عكاوى[/u][/size]
[size=5]نشترى العكاوى وهى "ديل البقرة او الجاموسة" وعشان كدة بتبقى عبارة عن فقرات عظمية[/size]
[size=5]نخليها نخلى العظم عن اللحم نسلق العظم عشان الشوربة واللحم نحمره مع بصل واى خضار تفضليه وبعدين شوية شوربة عكاوى السابق عملها وطماطم وصلصة طماطم وندخله الفرن [/size][/font][/color][/b]
[size=5][color=#666600][size=4]

[/center]
[/size][/color][/size][/size][/size]

مواضيع قد تعجبك:


رد مع اقتباس
جديد المواضيع في قسم أطباق رئيسية


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO